FritzTR064 zonder Telnet

Alles m.b.t. de Fritzbox plugin van Robert Hekkers overgenomen door Rien du Pre(DUTCH forum)

Moderator: RdP

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby RudolfZTM » Fri Aug 12, 2016 10:10 pm

Heeft iemand enkele voorbeelden van hoe je een script opzet om bij de variabelen uit de plugin te kunnen? Ik ben nog maar kort bezig met HS3 en de grote hoeveelheid verschillen met HS2 wekt nogal eens de nodige verwarring. Alvast heel erg bedankt!
RudolfZTM
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 8
Joined: April 2008
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby stefxx » Sat Aug 13, 2016 7:19 am

Hoi,

Is dit een FritzBox plugin vraag? Zo ja, welke variabele probeer je uit te vragen?

Zo nee, kun je de vraag beter in het algemene Homeseer forum stellen.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 679
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby RudolfZTM » Sat Aug 13, 2016 9:30 am

stefxx wrote:Hoi,

Is dit een FritzBox plugin vraag? Zo ja, welke variabele probeer je uit te vragen?

Zo nee, kun je de vraag beter in het algemene Homeseer forum stellen.


Hoi Stefxx, het gaat me er specifiek om hoe ik de variabelen van de Fritz!Box plugin benader. Ik heb geen problemen met het maken van scripts. Maar het ontgaat me even hoe ik de variabelen zoals %caller% uitvraag. Ik wil bijvoorbeeld hs.speak laten zeggen wie er belt.
RudolfZTM
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 8
Joined: April 2008
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby stefxx » Sun Aug 14, 2016 7:47 am

Ik heb geen specifieke functies hiervoor ingebouwd. Het makkelijkst is denk ik om in de config van de plugin een "Incoming call device format" te definieren die je vervolgens met hs.speak kunt laten uitspreken. Dat kun je triggeren op "Call Trigger/Ring/Incoming".

Gebruik het overigens zelf niet, dus speel er even mee. Ik sta open voor suggesties om dit te verbeteren (na mijn vakantie :) )
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 679
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby Antoon » Wed Mar 22, 2017 10:56 am

Hoi Stef,

Viel me vandaag op dat HS behoorlijk wat CPU stond te trekken.
Na wat onderzoek zag ik dat de Fritz plugin steeds meldingen gaf in de log zoals hieronder.
Dit is zo spontaan gekomen, heb al meer dan een jaar niks aan de settings of Fritz zelf gedaan.
Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

mrt-22 10:50:09 FritzTR064 Failed to get TAMlist: , hexadecimale waarde 0x16, is een ongeldig teken. Regel 15, positie 13.
mrt-22 10:50:07 FritzTR064 Starting Call Monitor
mrt-22 10:50:06 FritzTR064 FritzBox found: ManufacturerName AVM, ManufacturerOUI 00040E, ModelName FRITZ!Box Fon WLAN 7360, Description FRITZ!Box Fon WLAN 7360 111.06.30, ProductClass FRITZ!Box, SerialNumber C02506676529, SoftwareVersion 111.06.30, HardwareVersion FRITZ!Box Fon WLAN 7360, SpecVersion 1.0, ProvisioningCode , Started 20-3-2017 19:55:13
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby stefxx » Wed Mar 22, 2017 10:58 am

TAMlist is de actie die probeert je voicemail berichten op te halen. Maar deze fout heb ik nog nooit gezien.

Helpt het herstarten van de plugin of het herstarten van de FritzBox wellicht? Anders moeten we gaan debuggen.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 679
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby Antoon » Wed Mar 22, 2017 11:18 am

Wow, dat is snel :)
Herstarten van de plugin helpt in ieder geval niet.
Ben nu niet thuis, dus de Fritz herstarten gaat niet.
Wat me nu wel opvalt is het laatste stukje van de LOG
ProvisioningCode , Started 20-3-2017 19:55:13
Die datum 20-3-2017 en de tijd erbij toen ik een stroomuitval, dus vermoedelijk is het daarmee begonnen.
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby stefxx » Wed Mar 22, 2017 11:31 am

Gaat de CPU ook terug als je de plugin uitschakelt?

Hoe vaak krijg je die TAMlist error?

Laat maar weten als je de Fritz herstart hebt.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 679
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby Antoon » Wed Mar 22, 2017 2:40 pm

CPU verbruik van HS ging van 50 terug naar 12 toen ik de plugin had uitgeschakeld.
De TAMlist error verschijnt om de paar seconden.
Ik zal vanavond de Fritz herstarten.
Bedankt zover.
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby stefxx » Wed Mar 22, 2017 2:44 pm

Ok, als de herstart niet werkt, probeer eens een nieuw voicemail bericht achter te laten. Wellicht ververst/corrigeer je daarmee de TAM list.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 679
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby Antoon » Wed Mar 22, 2017 9:23 pm

Een herstart heeft niet geholpen.
Als ik het antwoord apparaat via de interface pagina van HS uit zet zijn de meldingen weg.
Zodra ik hem aan zet zie ik

mrt-22 21:14:08 FritzTR064 Failed to get TAM message: De opgegeven padindeling wordt niet ondersteund.

Een nieuw bericht inspreken helpt ook niet.
Merkte wel dat mijn eigen welkomstboodschap was verdwenen en de standaard engelse er weer in stond.
Er staat nu achter Fritzbox incoming 1 ineens een play knopje om het bericht af te spelen, maar moet dat niet bij de voicemail zijn?
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby Antoon » Wed Mar 22, 2017 9:30 pm

Heb nu op onderstaande berichten allemaal het zelfde voicemail bericht zitten onder de play knop.
Attachments
Knipsel.PNG
Knipsel.PNG (42.78 KiB) Viewed 10934 times
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby stefxx » Thu Mar 23, 2017 7:16 am

Raar... het lijkt alsof er iets corrupt is in je FritzBox na de powerloss of zo. Durf je het aan om je config te backuppen, de fritz te resetten naar default (fabrieksinstellingen) en de config weer te restoren?

Een "play" knopje achter een incoming device klopt wel. Als er bij een incoming entry een voicemail is achtergelaten, verschijnt die knop. Anders niet.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 679
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby Antoon » Sat Mar 25, 2017 12:08 am

Sorry voor de late reactie, door drukte nog niet aan toe gekomen.
Ik ga t weekend de boel wel even resetten, kijken of dat helpt.
Alvast bedankt.
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: FritzTR064 zonder Telnet

Postby abl » Tue Aug 04, 2020 12:48 pm

Heb de plugin al weer enige tijd draaien naar volle tevredenheid, dus allereerst dank voor het beschikbaar stellen van deze plugin.
Probeer al een tijdje om, wanneer we gebeld worden, de caller met de berichtgegevens direct te delen via Telegram en speaker. Hiertoe heb ik een event gemaakt met FritzTR064 Call trigger. Het probleem dat ik ervaar is dat Fritzbox Incoming 1 (die dan verandert als we gebeld worden) niet verandert met de nieuwe gegevens (ook niet met paar seconden wachten), zodat je steeds de vorige beller te zien krijgt. Aangezien Fritzbox Incoming 1 ook een device is volgens mij, heb ik daarna geprobeerd om het bericht te sturen als de value van dit device verandert. Echter dit als ik 'Device-events' gebruik dan staan de Fritzbox devices er niet bij.

Denk dat ik iets simpels over het hoofd zie, maar is dit op een of andere manier op te lossen?
abl
Member
Member
 
Posts: 236
Joined: August 2009
Location: Belgium

PreviousNext

Return to Homeseer Fritz!box Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest