Foutmelding bij nieuwe installatie

Alles m.b.t. de Fritzbox plugin van Robert Hekkers overgenomen door Rien du Pre(DUTCH forum)

Moderator: RdP

Foutmelding bij nieuwe installatie

Postby Antoon » Tue Mar 20, 2012 8:04 pm

Gisteren toch maar een 7170 gekocht en aan me UPC lijn geknoopt en dat gedeelte lijkt te werken.
Daarna alle files op de juiste plek gezet maar als ik de pagina op vraag zie ik het volgende.

Serverfout in toepassing /.
--------------------------------------------------------------------------------

De objectvariabele of With block-variabele is niet ingesteld.
Beschrijving: Er is een onverwerkte uitzondering opgetreden tijdens het uitvoeren van de huidige webaanvraag. Raadpleeg de stacktracering voor meer informatie over deze fout en de oorsprong ervan in de code.

Details van uitzondering: System.NullReferenceException: De objectvariabele of With block-variabele is niet ingesteld.

Fout in bron:

Er is een onverwerkte uitzondering gegenereerd tijdens het uitvoeren van de huidige webaanvraag. Aan de hand van de onderstaande tracering van de uitzonderingsstack kunt u meer informatie verkrijgen over de oorsprong en de locatie van de uitzondering.

Stacktracering:


[NullReferenceException: De objectvariabele of With block-variabele is niet ingesteld.]
Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.Container..ctor(Object Instance) +162
Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.NewLateBinding.LateGet(Object Instance, Type Type, String MemberName, Object[] Arguments, String[] ArgumentNames, Type[] TypeArguments, Boolean[] CopyBack) +170
ASPX_FBF.FBF.Page_Load(Object sender, EventArgs e) +870
System.Web.UI.Control.OnLoad(EventArgs e) +73
System.Web.UI.Control.LoadRecursive() +52
System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +2184




--------------------------------------------------------------------------------
Versiegegevens: Microsoft .NET Framework Versie:2.0.50727.5448; ASP.NET Versie:2.0.50727.5456
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: Foutmelding bij nieuwe installatie

Postby Digit » Tue Mar 20, 2012 9:01 pm

Vreemd, ik herken dit niet. Zelf nooit meegemaakt in ieder geval.

Iemand anders misschien??

Welke versie heb je geïnstalleerd?
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Foutmelding bij nieuwe installatie

Postby Antoon » Tue Mar 20, 2012 9:04 pm

Robert,

De laatste versie 0704
Moet er wel bij zeggen dat ik de Interop.ADODB.dll niet heb gecopieerd omdat HS die al had
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: Foutmelding bij nieuwe installatie

Postby Digit » Tue Mar 20, 2012 9:22 pm

Hmm.I am lost. :?

Alhoewel ik niet denk dat het met ADODB te maken heeft (daar doet de webpage niks mee, pas in een later stadium), toch maar even checken:
Bij de properties van die reeds bestaande Interop.ADODB.dll staat een versie nummer, komt die overeen met die uit de download?

Ik denk eerder dat HS niet kan worden gevonden, hoe raar dat ook mag klinken...
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Foutmelding bij nieuwe installatie

Postby Antoon » Tue Mar 20, 2012 9:41 pm

Versienummer is van beide gelijk, alleen degene die ik al had in HS had een nieuwere datum.
Toch nog even degene uit de download erin gezet,maar geen verschil.
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: Foutmelding bij nieuwe installatie

Postby Digit » Tue Mar 20, 2012 10:13 pm

Nou, fijn raadsel weer.

Heb je een fbf.ini in de Homeseer config directory staan?
Zo ja dan zal die er ongeveer zo uit zien, waarschijnlijk staat niet alles vermeld:
Code: Select all
[Startup]
Hostname=bla
Password=bla
DebugMode=False
Devices=10
UnknownCaller=unknown
UnresolvedCallerName=John Doe
AnonymousTrigger=True
SplitCalls=False
CallerInfo=False
DeviceStringFormat=%D %N %N %T

Maak die Debugmode maar eens True en start HS opnieuw op. Er ontstaat dan een fbf.log in je HS directory. Reproduceer de foutmelding en stuur daarna die log maar eens naar fritz apestaartje hekkers punt net. Misschien word ik daar wijzer van.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Foutmelding bij nieuwe installatie

Postby Antoon » Tue Mar 20, 2012 10:27 pm

Robert ik heb geen ini file
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: Foutmelding bij nieuwe installatie

Postby Digit » Tue Mar 20, 2012 10:47 pm

Dan maak je er 1, een voorbeeld heb je al.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Foutmelding bij nieuwe installatie

Postby Digit » Wed Mar 21, 2012 9:55 pm

Voor de annalen, zal ik maar zeggen:
Na het nodige heen en weer gemail kwam ik erachter dat de Plugin nog niet enabled was.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands


Return to Homeseer Fritz!box Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest