Page 1 of 1

fritzbox plugin laat homeseer afsluiten

PostPosted: Fri Jul 05, 2013 2:28 pm
by ralhop
bij het installeren van de laatste versie en het weeropnieuw opstarten van HS loopt alles vast en sluit homeseer zich af en krijg onderstaand error bericht.

05.07.2013 14:13:46
Der Index war au├čerhalb des Arraybereichs.
HomeSeer version: 2.5.0.80
Source: HSPI_FBF
Target: System.String AccessMethod()
Stack trace:
bei HSPI_FBF.FritzBox.AccessMethod()
bei HSPI_FBF.FritzBox.GetPrefixes()
bei HSPI_FBF.FritzBox..ctor(String IP, String password)
bei HSPI_FBF.HSPI.GetFBInfo()
bei System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(Object state)
bei System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
bei System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart()

Please specify what you were doing at the time of this error:


in het log krijg ik de volgende fout meldingen:

05.07.2013 14:24:51 - Error - Class not found in plugin DLL: HSPI_FBFprobleem.dll Class: HSPI_FBFPROBLEEM.HSPI

05.07.2013 14:24:53 - Error - Unable to access plugin: HSPI_FBFprobleem.dll, try reinstalling plug-in


ik heb de vorige versie 1.01.0 proberen terug te zetten met het zelfde resultaat.
kann iemand mij helpen??

Re: fritzbox plugin laat homeseer afsluiten

PostPosted: Fri Jul 05, 2013 7:21 pm
by Digit
Als je zoekt op accessmethod op het forum kom je wat dingen tegen, misschien heb je daar wat aan.

Re: fritzbox plugin laat homeseer afsluiten

PostPosted: Mon Sep 09, 2013 6:10 pm
by raymonvdm
I`ve used the plugin for some time but i`m having the same error after installing "Windows Updates" for now i disabled the plugin and HS is stable again.

Re: fritzbox plugin laat homeseer afsluiten

PostPosted: Mon Sep 09, 2013 6:36 pm
by Digit
I think this is totally different from the first post.

Did those updates change anything in the firewall perhaps?
Do a low-level check to see if you can still connect to your Fritz box port 1012.

Further: not much info that could help me to be helpful.
I doubt it's exactly the same error as above; maybe you mean that the result is the same.
But then I'd say: "less stable" is not the same as "always crashes @ startup", as is the case in the first post AFAIK.

So now what should I think? I don't know.

Re: fritzbox plugin laat homeseer afsluiten

PostPosted: Thu Sep 19, 2013 5:34 pm
by Ruud
Hoi Robert,
Ik heb dit ook al enige tijd.
Weet niet waarom, enige is de plugin niet gebruiken. En dat is niet de bedoeling. :-(
Ik kan ook verder niets , debug gaat ook niet
gr Ruuf

19-9-2013 15:13:26
De onderliggende verbinding is gesloten: De verbinding is onverwachts afgesloten.
HomeSeer version: 2.5.0.80
Source: System
Target: Byte[] UploadDataInternal(System.Uri, System.String, Byte[], System.Net.WebRequest ByRef)
Stack trace:
bij System.Net.WebClient.UploadDataInternal(Uri address, String method, Byte[] data, WebRequest& request)
bij System.Net.WebClient.UploadData(Uri address, String method, Byte[] data)
bij System.Net.WebClient.UploadData(String address, String method, Byte[] data)
bij HSPI_FBF.FritzBox.GetFirmWare()
bij HSPI_FBF.FritzBox..ctor(String IP, String password)
bij HSPI_FBF.HSPI.GetFBInfo()
bij System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(Object state)
bij System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
bij System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart()

Please specify what you were doing at the time of this error:

Re: fritzbox plugin laat homeseer afsluiten

PostPosted: Thu Sep 19, 2013 5:49 pm
by Digit
Ik zou het niet weten. Als ik tijd heb zal ik het je vertellen, mits ik het hier kan reproduceren.
En daarvoor zal ik vast wel een firmware update moeten doen, waar ik momenteel geen andere reden voor heb dan problemen van anderen oplossen.
Daarom staat dat updaten ook niet echt hoog op het lijstje, want die is best lang eigenlijk.
En dan speelt "don't fix it when" ook nog mee i.v.m. de kans op een nieuw probleem erbij op de lijst.

Re: fritzbox plugin laat homeseer afsluiten

PostPosted: Thu Sep 19, 2013 7:11 pm
by Ruud
Hoi Robert ,
Ik ga nog wel wat explorer versie oplos laten.
Als ik wat vindt laat ik het even weten .