IPPower 9212 Delux script

Forum over de Homeseer IPPower plugin van Rene Klootwijk (DUTCH forum)

Moderator: Rene

IPPower 9212 Delux script

Postby Ruud » Thu Mar 26, 2009 10:21 pm

@Rene,
Als ik op de input poort 5 tot en met 8 een kontakt maak, zie ik op de webserver de poorten van off naar on veranderen maar op in de plugin blijft de status (na refresh) ongewijzigd.

gr Ruud
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

IPPower 9212 Delux script

Postby Rene » Thu Mar 26, 2009 10:41 pm

Ruud, inmiddels heb ik alweer een heleboel veranderd aan de plugin (o.a. SNMP trap support voor de input poorten). Ik zit een beetje krap in m'n tijd maar ik hoop het weekend een nieuwe versie te kunnen uploaden.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

IPPower 9212 Delux script

Postby Ruud » Thu Mar 26, 2009 10:47 pm

Rene,
Dus het klopt dat er nog geen status wordt gegeven van de inputpoorten?
De status van de outputpoorten zijn dat wel realtime statusen vanuit de box?

Gr Ruud

Ps die leverancier blijkt bij mij in de buurt te wonen. ;-)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

IPPower 9212 Delux script

Postby Rene » Thu Mar 26, 2009 11:00 pm

De status van de input poorten zou wel weergegeven moeten worden, maar ik heb dit met de versie van de plugin die jij gebruikt niet echt goed getest. De statussen zijn niet realtime, er moet namelijk gepolled worden. Dit kan ook de oorzaak zijn dat je de status van een input poort mist. Indien je de poll frequentie default hebt gelaten, eens per 30s, en je een inputpoort korter dan 30 sec. kortsluit, dan kan het dus zijn dat je dit mist. De tools die meegeleverd worden met de IPPower pollen eens in de 0.7 seconden. De IPPower biedt ook de mogelijkheid om een SNMP trap te versturen als een inputpoort kortgesloten wordt (of als je er spanning op zet, afhankelijk van je configuratie). In de versie van de plugin waar ik nu mee bezig ben, kan ik deze trap opvangen en hoeft er dus niet meer gepolled te worden om de status van de input poorten te kunnen uitlezen.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

IPPower 9212 Delux script

Postby Ruud » Tue Mar 31, 2009 2:29 pm

Tis stil op het IPPower front.
Wordt het niet meer gebruikt?

groet Ruud
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

IPPower 9212 Delux script

Postby Rene » Tue Mar 31, 2009 2:40 pm

Ik ben gisteravond druk bezig geweest de plugin om te bouwen zodat meerdere IPPower doosjes geadresseerd kunnen worden. Misschien vanavond en anders morgenavond hoop ik dat af te hebben en een nieuwe versie beschikbaar te stellen.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

IPPower 9212 Delux script

Postby Ruud » Tue Mar 31, 2009 2:47 pm

@Rene,

Kijk je dan ook naar het ophalen van de status?
Ik heb er problemen mee . zie topic bugs.


Groetjes Ruud
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

IPPower 9212 Delux script

Postby Rene » Tue Mar 31, 2009 2:58 pm

Ik zie dit probleem niet terug. Weet niet precies wat ik allemaal heb aangepast sinds de eerste versie. heb je mijn post, een aantal hierboven, gezien betreffende dit probleem?

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

IPPower 9212 Delux script

Postby Ruud » Tue Mar 31, 2009 3:34 pm

Heb ik gezien, maar merk nu dat als ik in de plugin de device aanzet, dat de status na een een refresh of enige tijd weer naar off gaat. device zijn dan wel on.

gr Ruud
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

IPPower 9212 Delux script

Postby Ruud » Sun Apr 05, 2009 12:14 am

Hoi Rene,
Ben je al wat verder met de plugin?
Hoor ook niet veel van de collega domoticanen over de ippower, lijkt wel of ze allemaal op de zolder zijn beland [:D]

Gr Ruud
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

IPPower 9212 Delux script

Postby Rene » Sun Apr 05, 2009 9:39 am

Ik dacht dat ik klaar was met het ombouwen zodat meerdere IPPower controllers aangestuurd konden worden. Echter ik had de SNMP listener over het hoofd gezien, blijkt dat ik toch nog wat meer moet omgooien. Misschien kom ik er vanavond aan toe om er verder mee te gaan.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Previous

Return to Homeseer IPPower Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest