Firmware

Forum over de Homeseer IPPower plugin van Rene Klootwijk (DUTCH forum)

Moderator: Rene

Firmware

Postby Bastiaan » Wed Apr 15, 2009 9:02 am

Misschien is het handig om de firmware ook hier in de files sectie te zetten?

Ik probeerde net de NL firmware te flashen maar nu wil het systeem alleen nog maar de firmwareupdate pagina laten zien.
Daarna ging ik op zoek naar de Aviosys website voor de originele firmware en die link geeft een fout:
http://www.aviosys.com/download/CNT_IP_ ... -11-22.rar

Mocht iemand deze nog op schijf hebben staan, dan graag per email :-)
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1248
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Firmware

Postby TANE » Wed Apr 15, 2009 9:24 am

Ik heb het ook een keer geprobeerd.
resultaat was een vastlopen en een reset.
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Firmware

Postby Bastiaan » Wed Apr 15, 2009 11:47 am

volgens de manual moet je eerst inloggen met 'super user' voordat een reset werkt.
Ik heb de knop ingedrukt maar geen verandering, ook niet na inderukken opnieuw opstarten of lang ingedrukt houden.
Dacht toen even via RS232 toegang te maken maar daar zit de plug weer precies verkeerd om.
Lekker bezig zo....

resultaat tot nu toe een IPpower die niet meer via het web te benaderen is.
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1248
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Firmware

Postby Rene » Wed Apr 15, 2009 12:37 pm

Dit heb ik ook gehad, uiteindelijk lukte het me via de RS232 interface verbinding te maken en toen bleek het IP adres op 192.168.0.101 te staan. Zie je de IPPower ook niet meer als je de IPEdit tool gebruikt?

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Firmware

Postby TANE » Wed Apr 15, 2009 1:56 pm

Ik heb het toen ook via IPedit terug kunnen vinden..
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Firmware

Postby Bastiaan » Wed Apr 15, 2009 7:24 pm

Ik heb op het Inet alleen IPedit v2 kunnen vinden en die vind geen IPpower. alle verloopje die ik in de kast had liggen voor RS232 zijn 25pins dus ik kan nog even niet verder.
Als iemand IPeditv3 heeft dan heel graag per email.
Bedankt voor het mee denken, het geeft in iedergeval vertrouwen dat het wel weer onder controle komt [:D]
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1248
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Firmware

Postby TANE » Wed Apr 15, 2009 7:31 pm

Bastiaan ik heb de CD versie gebruikt. (Link via CD)
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Firmware

Postby Bastiaan » Wed Apr 15, 2009 7:36 pm

Ik heb de CD niet meer.......[:I]
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1248
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Firmware

Postby Rene » Wed Apr 15, 2009 7:47 pm

Ik heb je de 1.12 versie gemailed.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Firmware

Postby Bastiaan » Wed Apr 15, 2009 8:24 pm

Met dank aan Rene voor de hulp met de bestanden. Ik kan helaas nog steeds mijn IP niet vinden dus ga ik morgen maar eens een nieuw RS232 kabeltje maken.
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1248
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Firmware

Postby Rene » Wed Apr 15, 2009 9:08 pm

In eerste instantie wilde IPEdit bij mij ook niet werken, het detecteerde niets. Ik gaf de schuld aan Vista, maar het bleek te liggen aan het feit dat ik meerdere LAN aansluitingen in mijn PC heb (fysiek en LAN interfaces die VMWare heeft aangemaakt). Nadat ik de LAN interfaces allemaal uitgeschakeld had, behalve de interface via welke de IPPower bereikbaar was, kon IPEdit de IPPower wel vinden.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Firmware

Postby Bastiaan » Wed Apr 15, 2009 9:57 pm

Ok kon het niet laten, even met wat krokodillen klemmen een RS232 kabeltjes gemaakt. Tijdens het opstarten kun je dan het IP no uitlezen. Dit blijkt nog keurig hetzelfde te zijn als die het eerder via DHCP gekregen had. Dat klopt dus, alleen kan ik niet in de Webinterface komen. Blijft raar. ik kan ook niet echt meer info vinden of ik via de terminal nog een reset kan geven of ed. Ik zie wel een optie voor TFTP firmware updates maar niet hoe.
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1248
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Firmware

Postby Rene » Wed Apr 15, 2009 10:00 pm

Er zit een reset knop aan de zijkant. Wat gebeurd er als je deze een aantal seconden ingedrukt houdt?

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Firmware

Postby Bastiaan » Wed Apr 15, 2009 10:26 pm

Reset knop doet helemaal niets, ok niet met >10 sec

Wat ik nu via de terminal wel zie is dat er bij het opstarten verschillende zaken zijn..
De laatste keer zag ik ineens httpinit staan en dat leek me een verbetering. Inderdaad was de webinterface weer terug maar alleen in de firmware update mode.
File van Rene geprobeert te flashen. De eerste paar keer ging de IPpower alleen in ICMD mode staan maar na een paar keer kwam de regel dat het een goede file was en ging de IPpower met een piepje aan de slag. Helaas sprong de pagina na 30 seconden weer in error en was ik weer diverse restarts verder voordat er weer een webpagina open kon.
Ik geef het even op voor vandaag.
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1248
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Firmware

Postby Bastiaan » Thu Apr 16, 2009 7:44 pm

wer moed verzmeld en nog wat keren geprobeerd de boel te flashen.
In de terminal zie ikdat het opstarten goed gaat, er een EEPROM OK gegeven wordt en de boel doorstart met het juiste IP nummer. Wanneer ik dat benader krijg ik alleen de firmware upgrade pagina.
Wanneer ik de firmware update start krijg ik:

Enter to ICMP
PRODUCT ID OK
Correct FirmWare!!!!
IPFamilyFU:******
IPFamilyFU: SectorBased(512 sectors) FLash Erase (512K)
.....OK
IPFamilyFU: 1K-based Blank Checking
......OK
Enter ICMP

Daarna stopt het Browser scherm. (Error in Firefox en IE8)

Als ik weer het IPnummer oproep krijg ik weer de firmware update pagina....

Iemand nog sugesties?
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1248
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Next

Return to Homeseer IPPower Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest