Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Forum over de Homeseer IPPower plugin van Rene Klootwijk (DUTCH forum)

Moderator: Rene

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby Lennart » Sun Apr 19, 2009 9:00 am

Inderdaad, je kunt ook een MCT-302. Alleen is je toilet dan niet supervised ;-). (De 2e ingangen op een MCT-100 en MCT-302 zenden geen eigen heartbeat.)

Lennart
Lennart
Member
Member
 
Posts: 497
Joined: July 2006
Location: Netherlands

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby esschenk » Tue Apr 21, 2009 10:05 pm

Ruud,

wat voor kleur ledje zit er op jou meter voor de dag/nacht schakeling
ik heb inmiddels een schakelingetje gemaakt wat een spanning aan de uitgang geeft.
Met een LDR als ontvanger.
met een rood puls ledje werkt het inmiddels prima.

ed

<font size="1">
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 425
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby Rene » Tue Apr 21, 2009 10:29 pm

Ed,

Ik heb je schakelingetje gemaakt voor de deurbel (diode + elco). Het heeft eea verbeterd, maar nog steeds wordt er vaak een belsignaal gemist. Het lichtje op de IPPower input gaat aan ten teken dat er wel een signaal binnenkomt maar klaarblijkelijk is het signaal te kort om een SNMP trap te initieren. Als de bel iets langer ingedrukt wordt gaat het wel goed. Is er iets mogelijk om de puls iets te verlengen?

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby Ruud » Tue Apr 21, 2009 10:31 pm

Ed,

Het is zijn :-( groene ledjes (ze pulseren niet) die ik wil uitlezen.

Gr Ruud
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby Ruud » Tue Apr 21, 2009 10:33 pm

@ Rene

Het schema van Ed is alleen bedoelt om wisselstroom om te zetten in gelijk stroom.

Gr Ruud
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby esschenk » Wed Apr 22, 2009 7:04 am

Rene,

Je kan even proberen om de elko wat te vergroten
misschien dat dit net voldoende is om de ippower aan te sturen
anders krijg je een soort timer schakelaar die de puls op een vaste lengte zet.

Ruud,
Groen heb ik inmiddels ook geprobeerd en dit lijkt ook te werken.
hoeveel leds wil je uitlezen!

ed

<font size="1">
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 425
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby Ruud » Wed Apr 22, 2009 8:24 am

@ Ed

<b>Voor ippower in de meterkast</b>
1 voor dag/nacht tarief (zijn 2 ledjes) hoef er maar 1 uit lezen ;-)
En ik heb een idee om de rest van de apparatuur ook te monitoren op termijn, door de ledstatus uit te lezen


<b>Voor ippower in de CV kast</b>
1 warmtevraag cvketel
1 Brander cvketel
1 Heetwater

groetjes Ruud

ps 1 om te testen zou al geweldig zijn.
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby Rene » Wed Apr 22, 2009 11:54 am

@rualblas: Ik weet dat het schakelingetje van Ed allen maar gelijkricht. Dat was ook de bedoeling.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby Ruud » Wed Apr 22, 2009 12:21 pm

@rene
Ik had dit schakelingtje ook toe gepast om een sm10 aan te sturen, ik moest van 8volt~ naar 8volt gelijk.
Dit gaf het zelfde resultaat als jij omschrijft, toen heb ik er maar een relais op aangesloten en dat gaat prima.

gr Ruud
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby Ruud » Fri Apr 24, 2009 8:41 am

Ik ben nu aan het testen met een schakeling (Ed's Design) die ledstatus kan uitlezen en dit gaat goed!!!!!
Heb alles waar maar een status led op zit getest. Van wasmachine tot KWHmeter.
Er is wel een probleem maar dit zit meer in de interfacing met HS.
Als de puls te kort is zie je dat wel op de ippower, maar Hs-ippower-plugin mist hem dan. Met een test van voordeurbel zie je het zelfde, normaal aanbellen wordt gemist door de plugin, alleen lang aanbellen zie je terug.

Gr Ruud
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby TANE » Fri Apr 24, 2009 8:46 am

Ruud,
Volgens mij is dit niet een plugin probleem maar eerder een probleem in de SNMP tijd van de IPPower.
deze geeft de korte pulsjes niet door.
Mogelijke oplossingen.
Nieuwe Firmware IPPower
Zelf iets bouwen wat de tijd langer kan maken.
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby Rene » Fri Apr 24, 2009 9:17 am

Chak je hebt gelijk! Dit is geen probleem van de plugin, er wordt gewoon geen SNMP trap verstuurd door de IPPower, hoewel de led wel oplicht.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby Ruud » Fri Apr 24, 2009 9:33 am

Rene, Chak

Als ik wat verstuur van uit de plugin zal deze direct data uitlezen.
Nu echter is de trigger de ippower, wanneer wordt de plugin dan getriggerd?

Gr Ruud

Oeps zal de smnptrap eerst eens aanzetten[^]
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby Rene » Fri Apr 24, 2009 9:45 am

@Ruud: Er zit een bug in het SNMP stuk van de plugin die er voor kan zorgen dat Homeseer crashed. Ik zal dit weekend een fix uploaden.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Idee (verzoekje) toepassing IPPOWER

Postby TANE » Fri Apr 24, 2009 9:48 am

Rene was nog verder gekomen Homeseer over de SNMP bug?
Ik gebruik SNMP nu tijdelijk niet (nog geen toepassing)
Ik stuur twee verschillende keyfobs + Wick air aan zonder problemen.
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

PreviousNext

Return to Homeseer IPPower Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest