hstouch op android 4.0.3

Alles m.b.t. HSTtouch (DUTCH forum)

Moderators: TANE, Ruud

hstouch op android 4.0.3

Postby strongetje » Wed Jul 18, 2012 1:10 pm

hallo,

heb hier een 7 inch tablet van de kruidvat.
hier stond android 2.0 op en hstouch werkte goed.
heb de tablet geupgrade naar android 4.0.3.
probleem is nu dat als ik in hstouch designer een scherm maak met schuifbalken op een resolutie van 800x480 dat deze dan niet werken.
heb met het progje hidebar de systeembalk al verborgen op de tablet, maar ook dit mag niet baten.

als ik de resolutie op 800x440 instel werken de schuifbalken wel.

heeft iemand hier ervaring mee, en evt een oplossing

bvd
Mark
strongetje
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: October 2009
Location: Netherlands

Re: hstouch op android 4.0.3

Postby nikagl » Thu Oct 25, 2012 10:49 pm

Vreemd. Ik gebruik een 4.0.3 telefoon met 800x480 resolutie en tablet view (de dpi's en controls zijn hetzelfde als bij een tablet) en bij mij gaat het goed...
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Re: hstouch op android 4.0.3

Postby strongetje » Sun Oct 28, 2012 10:05 pm

nikagl wrote:Vreemd. Ik gebruik een 4.0.3 telefoon met 800x480 resolutie en tablet view (de dpi's en controls zijn hetzelfde als bij een tablet) en bij mij gaat het goed...


nikagl,

dit probleem is inmiddels opgelost.

ben nu bezig met het ontwerpen van de schermen, maar stoot tegen problemen aan.
heb knoppen gemaakt met een status balkje erin.
heb hiervoor een tekst balkje gemaakt, en hier de status kleuren ingevuld (rood=uit en groen=aan).
als ik nu de windows client gebruik, werkt het goed.
maar als ik het naar mijn android tablet deploy, krijg ik de status balkjes niet te zien.
krijg wel de tekst on off te zien.

heb nu achter de knoppen een status symbool staan, dit werkt wel.
maar als ik een dimmer dim, krijg ik hier geen symbool te zien. (in de windows client krijg ik deze wel te zien).

heeft hier iemand een oplossing voor ?

bvd
Mark
strongetje
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: October 2009
Location: Netherlands

Re: hstouch op android 4.0.3

Postby AshaiRey » Mon Oct 29, 2012 9:49 am

Helaas niet.
De windows client, Android client en iPad client zijn 3 onderling niet uitwisselbare ontwerpen wat betreft HSTouch of het moet een erg eenvoudig ontwerp zijn.
Je zal er dus omheen moeten werken met creativiteit om het voor ieder model aan de gang te krijgen zoals je het wilt. Om het nog erger te maken werkt het soms wel op een oudere versie van de client maar dan weer een ander ding niet.
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1307
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: hstouch op android 4.0.3

Postby nikagl » Mon Oct 29, 2012 10:42 am

Klopt, wat dacht je van objecten die je niet ziet in het design en de windows client (omdat ze bv. achter een ander object zitten) maar wel in de android client naar voren komen? Kun je weinig aan doen, behalve wijzigen als je het tegenkomt :) goed testen dus :D
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Re: hstouch op android 4.0.3

Postby strongetje » Tue Oct 30, 2012 11:22 am

nikagl wrote:Klopt, wat dacht je van objecten die je niet ziet in het design en de windows client (omdat ze bv. achter een ander object zitten) maar wel in de android client naar voren komen? Kun je weinig aan doen, behalve wijzigen als je het tegenkomt :) goed testen dus :D


daar ben ik dus ook achter gekomen.
heb alle schermen gemaakt en getest in de windows client.
daarna gedeploid naar de android tablet, en kwam er toen achter dat diverse dingen niet werkte.

ben nu weer opnieuw begonnen, en deploi het direct naar de tablet voor te testen.

heb hier ook een ipad1 en een ipod.
merk toch wel dat het hier beter op werkt.

mvg,
Mark
strongetje
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: October 2009
Location: Netherlands

Re: hstouch op android 4.0.3

Postby strongetje » Wed Oct 31, 2012 6:21 pm

hallo,

voor diegene die hier ook problemen mee hebben.

ik heb nu onder de knop nog een knop(als balkje) toegevoegd.
deze knop staat nu als statusbalkje.

mvg,
Mark
strongetje
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: October 2009
Location: Netherlands

Re: hstouch op android 4.0.3

Postby strongetje » Sat Nov 03, 2012 3:44 pm

hallo,

ben nu bezig met een scherm voor het weer.
heb een nieuw screen toegevoegd en hierop een tekstvak gemaakt met daarin het beeld van buienradar.
probleem is dat ik hierna het tekstvak niet meer kan selecteren voor te bewerken.
moet dan het hele screen weggooien en weer een ander maken.

is hier een oplossing voor, zodat ik het tekst vak gewoon weer kan bewerken ?

bvd voor de info

mvg,
Mark
strongetje
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: October 2009
Location: Netherlands

Re: hstouch op android 4.0.3

Postby AshaiRey » Sat Nov 03, 2012 8:22 pm

Even uit het hoofd en het is 2 jaar geleden.
Dat nieuwe object staat wel in je pull down lijstje dat rechts bovenaan staat.
Het heet dan volgens mij text01 of iets dergelijks. In ieder geval een naam die jezelf niet zou gebruiken, toch?
Daar kan je hem kiezen.
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1307
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: hstouch op android 4.0.3

Postby strongetje » Sun Nov 04, 2012 9:13 am

AshaiRey wrote:Even uit het hoofd en het is 2 jaar geleden.
Dat nieuwe object staat wel in je pull down lijstje dat rechts bovenaan staat.
Het heet dan volgens mij text01 of iets dergelijks. In ieder geval een naam die jezelf niet zou gebruiken, toch?
Daar kan je hem kiezen.


AshaiRey,

bedankt, dat werkt.

mvg,
Mark
strongetje
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: October 2009
Location: Netherlands


Return to Homeseer HStouch Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest