Developer vraagje

Alles m.b.t. HSTtouch (DUTCH forum)

Moderators: TANE, Ruud

Developer vraagje

Postby Digit » Mon Nov 05, 2012 11:01 pm

Hi,

Vraagje... en misschien een beetje raar gesteld, maar please vergeef me mijn onwetendheid...

Is het mogelijk om rechtstreeks vanuit HSTouch aan een button een actie te koppelen die een Plugin-specifieke functie uitvoert?
Ik zit dan te denken aan dingen waarvan bekend is dat die vanuit scripts sowieso wel kunnen, als:
Code: Select all
Dim pi as Object = hs.Plugin("Fritz! Box")
pi.PlayVoicemail(1, True)

Maar gebruik van scripts wil ik vermijden. Dus kun je dat ook als een soort van 1-regelig commando aan een button hangen, als in (dit verzin ik ter plekke hoor :wink: )
Code: Select all
&hs.Plugin("Fritz! Box").PlayVoicemail(1, True)


Heeft iemand zoiets al eens gedaan? Of zien doen?
Alvast bedankt!
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Developer vraagje

Postby Rebel » Mon Nov 05, 2012 11:31 pm

Robert,
Ik denk wel dat op de een of andere manier moet kunnen, weet niet direct hoe, maar heb hier een Sonos plug-in (media speler) draaien en die is met HSTouch te bedienen. Je kan hier alle functies, volume-zender-playlist-zone enzo als functie kiezen, komt geen scripting meer aan te pas verder.

Groet, Arjo
Rebel
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: March 2008
Location: Netherlands

Re: Developer vraagje

Postby nikagl » Mon Nov 05, 2012 11:32 pm

Volgens mij alleen als je die custom actie in een event zou zou kunnen verwerken... of een script natuurlijk...vanuit hstouch zijn er niet veel button acties:

  • Control a HomeSeer device
  • Control a HomeSeer device using element selection
  • Run a HomeSeer script with values from elements
  • Trigger a HomeSeer event
En ik ben nog niet tegengekomen dat je een HomeSeer script kunt runnen zonder een echt script ervan te maken :)

Die derde (Run a HomeSeer script with values from elements) is overigens wel heel handig als je een bepaalde uniformiteit wilt maken zonder de hele tijd copy/paste van bepaalde objecten of Windows te hanteren. Je kunt daarmee een script runnen dat de info van een hidden veld gebruikt om bv. het te runnen event te kiezen... maar dat wist je vast al :D

Code: Select all
Sub Main(ByVal parm as object)
hs.TriggerEvent(parm(0))
End Sub

Groet,

Nika.
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Re: Developer vraagje

Postby nikagl » Mon Nov 05, 2012 11:39 pm

Rebel wrote:Robert,
Ik denk wel dat op de een of andere manier moet kunnen, weet niet direct hoe, maar heb hier een Sonos plug-in (media speler) draaien en die is met HSTouch te bedienen. Je kan hier alle functies, volume-zender-playlist-zone enzo als functie kiezen, komt geen scripting meer aan te pas verder.

Groet, Arjo


Ik ken Sonos niet maar weet dat er verschillende Music onderdelen in HSTouch zitten, maar die gebruiken volgens mij allemaal hun eigen events zoals "Music: Play" etc.
nikagl
Member
Member
 
Posts: 54
Joined: June 2010

Re: Developer vraagje

Postby Rebel » Tue Nov 06, 2012 12:27 am

In dit geval grijpt HST direct op de plug-in in, de "Sonoscontroller" is letterlijk aanwezig.
Hij maakt in ieder geval geen gebruik van de standaard aanwezige mogelijkheden.
Rebel
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: March 2008
Location: Netherlands

Re: Developer vraagje

Postby r_255 » Tue Nov 06, 2012 6:29 am

is prima te doen !

Run a HomeSeer script with values from elements


hs.Plugin("BLDenon").SendRawCommand("MV" & hs.DeviceValue("V15")&"")

Dit is de one liner die ik gebruik om een slider in hstouch zijn waarde door te geven aan de denon versterker

- v15 is een virtual device...
- SendRawCommand een plugin command
- MV = Mastervolume

Of zonder een var.
hs.Plugin("BLDenon").SendRawCommand("SIV.AUX")


Ik vraag me alleen af hoe je dan de navigatie door de voicemail bestanden wil doen... misschien is de music api dan een optie...

PS: HST maakt gebruik van de music api voor devices als : Mediaplayer, itunes, sonos, dlna, squeezebox ( en zal er nog wel een paar vergeten )
r_255
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 621
Joined: June 2008
Location: Netherlands

Re: Developer vraagje

Postby Digit » Tue Nov 06, 2012 8:38 am

Bedankt allemaal, hier kom ik verder mee!
En navigatie is niet nodig, de betreffende Plugin heeft al een ingebouwd kompas :lol:
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands


Return to Homeseer HStouch Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest