AZ_P2000 scanner v2.0

Forum over Homeseer scripts (DUTCH forum)

Moderators: TANE, Ruud

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby AshaiRey » Sat Aug 10, 2013 10:22 am

Opslaan in de scripts folder

Een recuring event aanmaken die dit script aan roept
En bij optional parameters dit invullen ("Main","devicecode;aantal meldingen") vb. ("Main","W67;3")
Staat trouwens aan het begin van het script vermeld
Je moet ook het script even lezen tot aan dit stuk om je eigen instellingen te doen als je dat wenst
'************************************************
' END OF USER SETTINGS
' Below this there is no real need for altering
' anything unless you know what you are doing.
'************************************************
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1304
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby raymonvdm » Fri Oct 25, 2013 10:50 pm

Ik was van plan om vanavond Domotiga te installeren zodat ik de P2000 optie kon gebruiken, blijkt deze gewoon voor HomeSeer al heel lang geleden gemaakt te zijn door de Guru`s van het forum :D

Ik heb hem zojuist toegevoegd en hij lijkt het te doen het was alleen even rommelen met de locatie instellingen :twisted: Ik heb nu het aantal kilometer op 100 gezet en dan krijg ik inderdaad meldingen. Maar hoe trigger ik hier nu een event op? DeviceValue en DeviceStatus lijkt niet bruikbaar te zijn
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1152
Joined: December 2011

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby AshaiRey » Sat Oct 26, 2013 8:43 am

Hoi Raymon
Bedankt voor de update, dat was me nog niet opgevallen (zelf nog niet nodig gehad)
Ik heb de eerste posting aangepast en naar v2.3 gebracht.
Je kan dan op de eerste melding een trigger zetten als deze 1 wordt (becomes 1)
Wil je nu niet alles weer opnieuw instellen dan kan je ook de volgende aanpassing met de hand doen.

In dit stukje 2 regels toe voegen maar natuurlijk zonder de -->
Code: Select all
   '**********************************
   ' We have filtered all the data
   ' No its time to display things
   '**********************************
   Dim Test As Boolean = false
   Dim Teller2 As Integer = 0

   For Count = Teller To 0 Step -1
     If Len(Titel(Count)) > 0 Then

        'Is this call already in a device
        Test = false
        For Teller2 = 0 To intNumberOfMessages - 1
          If hs.devicestring(strHouseCode & Val(strDeviceCode + Teller2)) = Titel(Count) Then Test = true
        Next

        If Test = false Then
          'Move all calls to the next device and
          'then load this call into the first device

          If intNumberOfMessages > 1 Then MoveMessages(strHouseCode, strDeviceCode, intNumberOfMessages)

-->         hs.SetDeviceValue(strHouseCode & Val(strDeviceCode), 0)
-->         hs.WaitSecs(1)
          hs.SetdeviceString(strHouseCode & Val(strDeviceCode), Titel(Count), true)
          hs.SetDeviceValue(strHouseCode & Val(strDeviceCode), 1)
          hs.setdevicelastchange(strHouseCode & Val(strDeviceCode), now)
        End If
     End If
   Next


En in deze de laatste 1 in een 0 veranderen bij de regel -->
Code: Select all

'Move the messages from the first device
'into the next device and cascade this
'to the last device
Sub MoveMessages(ByVal HC As String, ByVal DC As String, Byval Devices As Integer)
   Dim i As Integer = 0
   For i = (Devices - 1) To 1 Step -1
     hs.Setdevicestring(HC & Val(DC + i), hs.devicestring(HC & Val(DC + i - 1)), true)
-->     hs.SetdeviceValue(HC & Val(DC + i - 1), 1)
     hs.SetdeviceLastChange(HC & Val(DC + i), now)
     hs.SetdeviceStatus(HC & Val(DC + i), hs.deviceStatus(HC & Val(DC + i - 1)) )
   Next
End Sub
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1304
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby raymonvdm » Sun Oct 27, 2013 1:34 am

Ik heb het volledige script uit de openingspost gekopieerd en ik wacht nu op een P2000 melding
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1152
Joined: December 2011

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby AshaiRey » Sun Oct 27, 2013 10:00 am

Als het wachten mij te lang duurt dan zet ik de radius op 400 km en trap ik het script handmatig af waarna in de radius weer terug zet naar de oude waarde.
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1304
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby raymonvdm » Sun Oct 27, 2013 11:58 am

Ik had ook nog een Domotiga stoei avond dus ik vermaakte me wel. Ondertussen heb ik een melding gekregen en ik krijg inderdaad een mailtje dat er iets gebeurd is. Nu kijken hoe ik de inhoud an het device kan mailen :-)
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1152
Joined: December 2011

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby raymonvdm » Wed Oct 30, 2013 11:50 am

Ik heb de afgelopen week veel mailtje gehad van P2000 :D maar hoe krijg ik nu in de mail wat er precies aan de hand is. Dit lukt met Domotiga bijvoorbeeld wel http://www.domotiga.nl/issues/355

Op welke manier moet ik de mail laten sturen om de informatie erin op te nemen ?
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1152
Joined: December 2011

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby AshaiRey » Thu Oct 31, 2013 10:53 am

Er is een event type genaamd 'send email'
Als je device ID bijvoorbeeld W67 is plaats dan $$DS:W67 in de body van het bericht (het vak message genaamd)

Meer info hier
homeseer.com/support/homeseer/WebHelp2/ ... iables.htm

En voor de visueel ingestelden
http://youtu.be/lJIGtakOx7k
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1304
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby raymonvdm » Thu Oct 31, 2013 11:35 am

Soms is het zo eenvoudig :D
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1152
Joined: December 2011

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby raymonvdm » Wed Apr 15, 2015 4:18 pm

Did someone already tried this script in HS3?
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1152
Joined: December 2011

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby raymonvdm » Wed Sep 09, 2015 10:10 pm

Werkt dit script ondertussen ook in HS3?
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1152
Joined: December 2011

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby AshaiRey » Thu Sep 10, 2015 9:26 am

Nee, sorry.
Ik blijf voorlopig op HS2 zitten omdat HS3 voor mij niets toevoegt en mijn ervaring met HS3 dusdanig belabberd is zit een overgang naar HS3 er voorlopig ook niet in. Misschien dat ik in de komende winter maanden tijd heb om het om te zetten.
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1304
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby esschenk » Thu Sep 10, 2015 5:13 pm

Zou geweldig zijn mis het wel.

HS2 was bij mij instabiel HS3 werkt intussen al 4 maanden nonstop zonder reboot.


Ed
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 425
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby Meden199 » Sat Jun 18, 2016 3:02 pm

I have an error running the script:

Running script C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\scripts\AZ_P2000.vb :Het doel van een aanroep heeft een uitzondering veroorzaakt.Het openbare lid StringItem voor type hsapplication is niet gevonden.

Any idea?
Meden199
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 13
Joined: March 2013

Re: AZ_P2000 scanner v2.0

Postby AshaiRey » Sun Jun 19, 2016 8:27 am

Yes, uninstall HS3 and install HS2 :D

Or convert the script to HS3 scripting engine
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1304
Joined: February 2009
Location: Netherlands

PreviousNext

Return to Homeseer Scripts Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron