iRobot's Roomba / Scooba

Groeps purchaes, ideas en initiatives of forum members.

Moderator: Alexander

iRobot's Roomba / Scooba

Postby Bastiaan » Wed May 27, 2009 8:59 pm

Heb net even gekeken hoe ik dit in IR trans moet laden. Lijkt me alleen als RAW command te kunnen maar we hebben te weinig details zoals frequentie etc. Heb wel een aaantal mogelijkheden geprobeerd maar Roomba reageert niet. Lijkt me een nieuw topic waard als we dit echt willen uitzoeken. Ik krijg het idee dat de oudere versies wel aan te sturen waren maar de nieuwe niet. Staats niet echt wat over op het net.
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1247
Joined: May 2008
Location: Netherlands

iRobot's Roomba / Scooba

Postby Alexander » Wed May 27, 2009 10:38 pm

Commando's gaan toch over RF?
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

iRobot's Roomba / Scooba

Postby r_255 » Thu May 28, 2009 5:54 am

volgens irtrans zelf werkt het niet.

http://www.irtrans.de/forum/viewtopic.php?f=32&t=332
r_255
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 621
Joined: June 2008
Location: Netherlands

iRobot's Roomba / Scooba

Postby Bastiaan » Thu May 28, 2009 6:26 am

Sturen via de RF remote zal ook lastig zijn. Dat ding activeert en heeft dan tijd nodig om zijn verbinding op te bouwen. Als je dat zou aan sturen met een IPpower bv zul je daar flink rekening mee moeten houden en ook die terug koppeling op de een of andere manier zien af te vangen. Heeft iemand al eens iets gelezen over hoe het RF deel is opgebouwd? Valt daar niet wat te doen?
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1247
Joined: May 2008
Location: Netherlands

iRobot's Roomba / Scooba

Postby Alexander » Thu May 28, 2009 7:57 am

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by Digit</i>
<br />Praktisch vraagje: hoogpolig tapijt.
Heeft iemand ervaring daarmee in combinatie met een Roomba en zo ja, hoe bevalt dat?<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

Dat werkt dus niet. Ik heb v. walls moeten plaatsen om het tapijt. De roomba geeft anders telkens verstoringen als ie er overheen gaat.
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

iRobot's Roomba / Scooba

Postby Alexander » Thu May 28, 2009 8:01 am

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by zebrafilm</i>
<br />Sturen via de RF remote zal ook lastig zijn. Dat ding activeert en heeft dan tijd nodig om zijn verbinding op te bouwen. Als je dat zou aan sturen met een IPpower bv zul je daar flink rekening mee moeten houden en ook die terug koppeling op de een of andere manier zien af te vangen. Heeft iemand al eens iets gelezen over hoe het RF deel is opgebouwd? Valt daar niet wat te doen?
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

http://forums.irobot.com/irobothome/boa ... 7625#M7062

http://www.robotreviews.com/chat/viewto ... 561#p64966
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

iRobot's Roomba / Scooba

Postby Bastiaan » Thu May 28, 2009 8:26 am

Dank voor de links. Heeft er hier iemand een (oude) IR remote control van de vorige generatie Roobmba's? Ik zou graag eens dat signaal 'leren' met mijn IRtrans en kijken hoe dat binnen komt.
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1247
Joined: May 2008
Location: Netherlands

iRobot's Roomba / Scooba

Postby Antoon » Sat Aug 29, 2009 12:14 pm

Ik heb de laatste 2 weken het probleem dat de Roomba zich niet meer oplaadt.
Dit komt dan omdat het contact aan de zijde van het roterende borsteltje behoorlijk vol vuil zit.
Lijkt wel of t statisch is.
Iemand hier ook problemen mee?

- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 419
Joined: September 2006
Location: Netherlands

iRobot's Roomba / Scooba

Postby Bastiaan » Sat Aug 29, 2009 12:17 pm

Ja hier ook problemen, paar dagen geleden ging deze niet meer terug naar de basis maar bleef drie uur rond hobbelen totdat de accu leeg was en daar was het laden ook een probleem. Heb ook al kontakten zitten schoonmaken.
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1247
Joined: May 2008
Location: Netherlands

iRobot's Roomba / Scooba

Postby Antoon » Sat Aug 29, 2009 12:20 pm

Hmm, dat schiet niet op dus.
Hij gaat wel altijd terug naar het basisstation,maar laadt dan gewoon niet.
Dan ga ik maar eens een mailtje sturen naar de leverancier denk ik.


- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 419
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Previous

Return to Groups purchases or -ideas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest