DIN Rail modules

Forum and Topics about Z-Wave devices.

DIN Rail modules

Postby raymonvdm » Wed Jul 20, 2016 9:26 am

Bij een zoek actie naar Fibaro modules kwam ik deze tegen. Dit is wel een hele nette oplossing voor centrale schakelkasten, alleen de prijs is wel iets hoger :cry:

Image

Image

http://store.zwavecenter.com/index.php? ... urer_id=27
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1142
Joined: December 2011

Re: DIN Rail modules

Postby Akatar » Wed Jul 20, 2016 4:39 pm

niet zo heel veel duurder?
Fibaro FGD-212 v2 included
Akatar
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 965
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: DIN Rail modules

Postby raymonvdm » Thu Jul 21, 2016 4:31 pm

Code: Select all
Haseman Z-Wave DIN Rail 2x1.5kW Switch module (Insert Fibaro FGS-222) = Euro 69.99
Fibaro FGS-222            = Euro 54,95
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1142
Joined: December 2011

Re: DIN Rail modules

Postby Akatar » Thu Jul 21, 2016 4:33 pm

volgens hun eigen website

Ventilated DIN enclosure
16A rated PCB power tracks and terminals
Fibaro FGS-212 ON/OFF relay included
Power Source 110V … 230V, 50 / 60Hz

dus included??
Akatar
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 965
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: DIN Rail modules

Postby raymonvdm » Fri Jul 22, 2016 2:49 pm

Ja volgens hebben ze gewoon de print aangepast zodat hij in een DIN behuizing past. De behuizing kost dan in dit geval ongeveer 15 euro
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1142
Joined: December 2011

Re: DIN Rail modules

Postby fabian » Tue Aug 02, 2016 9:10 pm

Om een beetje te spelen met Z-wave (nu alles x10) heb ik de 4x 500 Watt dimmer besteld. Is 'based on..' dus zal niet 4 fibaro modules hebben. Vanacht in een impuls besteld na het lezen van dit bericht, maar wanneer ik nu google op zwavecenter dan kom ik dit tegen scamadviser.com/check-website/zwavecent ... center.com

Inloggen met het email adres dat ik gisteren heb opgegeven lukt niet. Heb ondertussen wel een order update ontvangen met als status 'processing'.

Mochten meer mensen daar willen bestellen, dan misschien even wachten tot deze order goed is gegaan :D
fabian
Member
Member
 
Posts: 110
Joined: December 2010
Location: NL, Zuidhorn

Re: DIN Rail modules

Postby Bastiaan » Tue Aug 02, 2016 10:37 pm

Die scan advisor is ongeveer de slechtste site die er is. Ben zelf hoster en geen enkel domain komt er goed uit.
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1245
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Re: DIN Rail modules

Postby fabian » Thu Aug 04, 2016 1:08 pm

Dag collega-hoster ;)

Als test heb ik een aantal webwinkels ingevoerd die bij ons draaien en die kwamen wel boven een 90% score.

Maar.. de unit zou inmiddels onderweg zijn en ze reageren ook gewoon op mail.
fabian
Member
Member
 
Posts: 110
Joined: December 2010
Location: NL, Zuidhorn

Re: DIN Rail modules

Postby Bastiaan » Thu Aug 04, 2016 1:17 pm

Ha :-)

Heb je ook gezien dat ze bij Robbshop deze verkopen: https://www.robbshop.nl/din-rail-behuizing?sqr=din&

gr Bastiaan
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1245
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Re: DIN Rail modules

Postby Francois » Thu Aug 04, 2016 1:39 pm

Bij Conrad ook: https://www.conrad.nl/nl/axxatronic-cme ... 32664.html scheelt aanzienlijk in prijs.

Let wel op, de Fibaro modules zijn net te dik om in deze behuizing te passen, je hebt dus een extender nodig en dan wordt het dus toch nog een dure oplossing.... 11.98 + 10.48 = 22.46 en dan nog de dimmer module van 58.50 en het totaal komt op 80.96.

Mogelijk is dit ook nog een alternatief: https://www.robbshop.nl/qubino-dinrail- ... t?sqr=din&
Francois
Francois
Member
Member
 
Posts: 255
Joined: April 2008
Location: Netherlands

Re: DIN Rail modules

Postby fabian » Tue Aug 09, 2016 1:32 pm

De 4x 500 Watt dimmer van zwavecenter is binnen gekomen !

Op het eerste oog een leuk apparaatje. Iets wat nieuw is moet natuurlijk eerst open en het ziet er van binnen ook prima uit. Er is een RGBW controller gebruikt en RGBW gebruikt om 4 dimmers aan te sturen. Hopelijk werkt het net zo mooi als een Fibaro DImmer 2 die zelf detecteerd wat voor load er aan hangt, maar dat kan ik later pas testen. (Klikken voor grotere versie)

Image
Image
Image
fabian
Member
Member
 
Posts: 110
Joined: December 2010
Location: NL, Zuidhorn

Re: DIN Rail modules

Postby Francois » Tue Aug 09, 2016 2:22 pm

Ben benieuwde of het ding ook onder Homeseer 3 herkend wordt.
Francois
Francois
Member
Member
 
Posts: 255
Joined: April 2008
Location: Netherlands

Re: DIN Rail modules

Postby raymonvdm » Tue Aug 09, 2016 3:40 pm

Francois wrote:Ben benieuwde of het ding ook onder Homeseer 3 herkend wordt.


Ik zou niet weten waarom niet, het is een RGBW module van Fibaro en die doet het bij mij gewoon onder HS3 (tenzij er ook een andere firmware op staat)
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1142
Joined: December 2011

Re: DIN Rail modules

Postby Francois » Tue Aug 09, 2016 3:43 pm

Je hebt een goed punt maar aangezien er hier toch wel wat creativiteit is gebruikt maak ik me een beetje zorgen over:

raymonvdm wrote: (tenzij er ook een andere firmware op staat)


:)
Francois
Francois
Member
Member
 
Posts: 255
Joined: April 2008
Location: Netherlands

Re: DIN Rail modules

Postby Bastiaan » Tue Aug 09, 2016 4:36 pm

Het zal wel werken maar het is meer de vraag of het handig is en een beetje te scheiden in bv HStouch.

In iedergeval dank voor de update en benieuwd naar meer. Ben zelf in de ontwerp fase van een nieuw huis en ga bij elke grote kamer een DIN kastje in de muur maken waar alles samen komt. Was eerst van plan KNX te gaan gebruiken maar nu Zwave+ het behoorlijk goed begint te doen, vermoedelijk die kant op en dus handig met DIN rail materiaal.
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1245
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Next

Return to Z-Wave Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest