Page 1 of 3

DIN Rail modules

PostPosted: Wed Jul 20, 2016 9:26 am
by raymonvdm
Bij een zoek actie naar Fibaro modules kwam ik deze tegen. Dit is wel een hele nette oplossing voor centrale schakelkasten, alleen de prijs is wel iets hoger :cry:

Image

Image

http://store.zwavecenter.com/index.php? ... urer_id=27

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Wed Jul 20, 2016 4:39 pm
by Akatar
niet zo heel veel duurder?
Fibaro FGD-212 v2 included

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Thu Jul 21, 2016 4:31 pm
by raymonvdm
Code: Select all
Haseman Z-Wave DIN Rail 2x1.5kW Switch module (Insert Fibaro FGS-222) = Euro 69.99
Fibaro FGS-222            = Euro 54,95

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Thu Jul 21, 2016 4:33 pm
by Akatar
volgens hun eigen website

Ventilated DIN enclosure
16A rated PCB power tracks and terminals
Fibaro FGS-212 ON/OFF relay included
Power Source 110V … 230V, 50 / 60Hz

dus included??

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Fri Jul 22, 2016 2:49 pm
by raymonvdm
Ja volgens hebben ze gewoon de print aangepast zodat hij in een DIN behuizing past. De behuizing kost dan in dit geval ongeveer 15 euro

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Tue Aug 02, 2016 9:10 pm
by fabian
Om een beetje te spelen met Z-wave (nu alles x10) heb ik de 4x 500 Watt dimmer besteld. Is 'based on..' dus zal niet 4 fibaro modules hebben. Vanacht in een impuls besteld na het lezen van dit bericht, maar wanneer ik nu google op zwavecenter dan kom ik dit tegen scamadviser.com/check-website/zwavecent ... center.com

Inloggen met het email adres dat ik gisteren heb opgegeven lukt niet. Heb ondertussen wel een order update ontvangen met als status 'processing'.

Mochten meer mensen daar willen bestellen, dan misschien even wachten tot deze order goed is gegaan :D

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Tue Aug 02, 2016 10:37 pm
by Bastiaan
Die scan advisor is ongeveer de slechtste site die er is. Ben zelf hoster en geen enkel domain komt er goed uit.

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Thu Aug 04, 2016 1:08 pm
by fabian
Dag collega-hoster ;)

Als test heb ik een aantal webwinkels ingevoerd die bij ons draaien en die kwamen wel boven een 90% score.

Maar.. de unit zou inmiddels onderweg zijn en ze reageren ook gewoon op mail.

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Thu Aug 04, 2016 1:17 pm
by Bastiaan
Ha :-)

Heb je ook gezien dat ze bij Robbshop deze verkopen: https://www.robbshop.nl/din-rail-behuizing?sqr=din&

gr Bastiaan

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Thu Aug 04, 2016 1:39 pm
by Francois
Bij Conrad ook: https://www.conrad.nl/nl/axxatronic-cme ... 32664.html scheelt aanzienlijk in prijs.

Let wel op, de Fibaro modules zijn net te dik om in deze behuizing te passen, je hebt dus een extender nodig en dan wordt het dus toch nog een dure oplossing.... 11.98 + 10.48 = 22.46 en dan nog de dimmer module van 58.50 en het totaal komt op 80.96.

Mogelijk is dit ook nog een alternatief: https://www.robbshop.nl/qubino-dinrail- ... t?sqr=din&

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Tue Aug 09, 2016 1:32 pm
by fabian
De 4x 500 Watt dimmer van zwavecenter is binnen gekomen !

Op het eerste oog een leuk apparaatje. Iets wat nieuw is moet natuurlijk eerst open en het ziet er van binnen ook prima uit. Er is een RGBW controller gebruikt en RGBW gebruikt om 4 dimmers aan te sturen. Hopelijk werkt het net zo mooi als een Fibaro DImmer 2 die zelf detecteerd wat voor load er aan hangt, maar dat kan ik later pas testen. (Klikken voor grotere versie)

Image
Image
Image

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Tue Aug 09, 2016 2:22 pm
by Francois
Ben benieuwde of het ding ook onder Homeseer 3 herkend wordt.

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Tue Aug 09, 2016 3:40 pm
by raymonvdm
Francois wrote:Ben benieuwde of het ding ook onder Homeseer 3 herkend wordt.


Ik zou niet weten waarom niet, het is een RGBW module van Fibaro en die doet het bij mij gewoon onder HS3 (tenzij er ook een andere firmware op staat)

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Tue Aug 09, 2016 3:43 pm
by Francois
Je hebt een goed punt maar aangezien er hier toch wel wat creativiteit is gebruikt maak ik me een beetje zorgen over:

raymonvdm wrote: (tenzij er ook een andere firmware op staat)


:)

Re: DIN Rail modules

PostPosted: Tue Aug 09, 2016 4:36 pm
by Bastiaan
Het zal wel werken maar het is meer de vraag of het handig is en een beetje te scheiden in bv HStouch.

In iedergeval dank voor de update en benieuwd naar meer. Ben zelf in de ontwerp fase van een nieuw huis en ga bij elke grote kamer een DIN kastje in de muur maken waar alles samen komt. Was eerst van plan KNX te gaan gebruiken maar nu Zwave+ het behoorlijk goed begint te doen, vermoedelijk die kant op en dus handig met DIN rail materiaal.