plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Alles m.b.t. de Alphatronics Visonic plugin van Robert Hekkers (DUTCH forum)

Moderator: Digit

plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Fri Jan 29, 2010 2:53 pm

Hoi,

Nou ik heb gisteren dus de Visonic Receiver aangesloten op mijn Homeseer PC (via een RS232 naar LAN server)
Mijn Homeseer PC ziet de Visonic receiver nu op COM4 en dat werkt volgens mij wel...
Ook is de plugin netjes geinstalleerd en geconfigureerd op COM4

Ik heb nog wel wat vragen ...
- Hoe weet ik of de receiver goed is aangesloten? (Is de Meldingen bij het tabblad Interfaces "Interface OK" voldoende?)
- Ik heb nu de ontvanger als het goed is werkend ... maar hoe krijg ik nu mijn zenders werkend?

Ik heb:
- 5 x MCT-302 (voor de ramen/deuren)
- 2 x Keyfobs
- MCT100 (die naar mijn bel moeten lopen en naar een magneetcontact voor mijn brievenbus)

Kan iemand mij hiermee helpen?

GR Iwan
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Fri Jan 29, 2010 4:30 pm

Hoi Iwan,

Heb je het "Add Sensor" schermpje al gevonden? Vast wel; komt tevoorschijn als je op de Sensors-button drukt.
In dat "Add Sensor" scherm heb je een dropdown-lijstje met alle fysieke adressen van de Visonic sensoren die door de Plugin sinds de laatste keer opstarten danwel memory-reset zijn waargenomen.
Nu kun jij niet bedenken welk adres bij welke sensor hoort, maar als je nu, voordat je naar deze pagina gaat, de 'Reset Memory' button bedient en daarna pas naar bovengenoemd scherm gaat en de gewenste sensor een signaal laat sturen (dus door bewegen of de deur opengooien o.i.d), dan zal de dropdown slechts 1 keuzemogelijkheid geven. Dan weet je dat je de juiste sensor te pakken hebt en kun je de rest van het scherm invullen. De rest lijkt me duidelijk?

Zo niet dan hoor ik het wel... succes.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Sun Jan 31, 2010 10:57 pm

Hoi,

Nou ik heb er vandaag mee gespeeld en heb op de Add Sensor knop gedrukt .. maar ik zie geen sensoren erbij verschijnen ...
Ik heb een MCT-302 deur module uitgepakt ... het batterijtje erin gedaan en ik zie het rooie LED knipperen als ik met die magneet weghaal ...

Maar Homeseer herkent het niet ... wat nu?
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby simjoc » Sun Jan 31, 2010 11:03 pm

Misschien ten overvloede, je zit toch wel bij het scherm security? Bij mij kon ik de sensors ook niet meteen vinden, maar duurde het een tijdje.
User avatar
simjoc
Member
Member
 
Posts: 210
Joined: December 2008
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Sun Jan 31, 2010 11:24 pm

Hoi,

Ik zit in dit scherm ... is dat niet goed?
Attachments
alpha.png
alpha.png (35.57 KiB) Viewed 12163 times
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Sun Jan 31, 2010 11:31 pm

Da's de goeie...
Juiste COM-poort etc.? Geef de MCT302 nog eens een schop en daarna weer click op Add?
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Postby I-1 » Sun Jan 31, 2010 11:40 pm

Ff een vraag digit,
hoe weet ik zeker dat mijn visonic wireless interface werkt? Ik heb namelijk een rs232 naar lan server ertussen zitten van lava...

Posted with TouchBB on my iPhone
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Sun Jan 31, 2010 11:50 pm

Heel eenvoudig:

- Sluit Homeseer (en onthoud IP/poort die je hebt ingevuld)
- telnet nu naar de bewuste IP/poort.
- laat het LEDje op de MCT302 knipperen
- zie wat er verschijnt op het scherm.

Niets? -> foute setup; receiver of lava.
Regels als #P11345550:..sRT...@086 ? Je receiver werkt!
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 12:22 am

Digit,

Ik heb bij poort het volgende staan ... maar heb het gevoel dat dit verkeerd is...

COM4 t/m COM7 word op mijn homeseer PC gebruikt voor de LAVA.
Maar als ik in de systeem properties kijk staat het nog op het default IP wat niet in mijn netwerk range is.
Dus ik moet waarschijnlijk eerst het IP addres veranderen ...

En moet ik de setting op COM zetten of moet ie op Ethhernet in de plugin?
Attachments
alpha2.png
alpha2.png (18.71 KiB) Viewed 12159 times
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 12:32 am

Dus je gebruikt bij de Lava behorende software op je PC om er weer een COM poort van te maken?
Gebruik je wel de juiste van de COM4 t/m7?
In dat geval: doe mijn verhaaltje van hierboven nog eens, maar dan met hyperterminal of iets soortgelijks.
We moeten eerst zeker weten dat er data binnenkomt alvorens een stap verder te gaan.

En nee hoor, als je Connection Type op "Serial" hebt staan, dan boeit het niet wat er als IP/port staat ingevuld, want hij (= de Plugin) doet er dan toch niks mee.
Analoog hieraan geldt dat als Connection Type op Ethernet staat, de Plugin zich niks aantrekt van de COM poort die nog staat ingevuld.

(Daarom zijn die textboxen ook gedisabled: maakt toch niet uit wat je er invult...)

Ik hoor het wel weer!
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 1:19 am

Hoi,


Ik gebruik inderdaad de bijgeleverde software om op de PC een COM aan te maken maar volgens mij kan ik gewoon ook het IP adres met de juiste poort ingeven in jou plugin ...
Poort 1 van die LAVA is gelijk aan COM4 op de Homeseer PC en deze gebruik ik ook in de plugin ...

Ik heb het IP adres nu in mijn netwerk range 10.11.11.x gezet en de LAVA heeft IP adres 10.11.11.31/24 gekregen.

Dit zijn de settings van dat aaraat nu volgens de webinterface ...
lava.png
lava.png (26.99 KiB) Viewed 12158 times


Welke SERIAL settings moet ik doe COM poort nou geven (nu staan ze op 9600,8,NONE,1,NONE)

Als ik overigens een telnet doe naar 10.11.11.31 naar poort 4098 krijg ik niet hetgeen wat jij opgeeft maar ik krijg hetvolgende ...
cmd.png
cmd.png (53.53 KiB) Viewed 12158 times


En er komt elke keer een ruitje bij als ik op ENTER druk ...
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 1:33 am

De Alphatronics receiver heeft de volgende settings:

9600-Baud
No-parity
8-databits
1-stopbit

Maar, klopt dit wel?:
Capture1-2-2010-0.25.43.png
Capture1-2-2010-0.25.43.png (1.28 KiB) Viewed 12156 times


Anders, is er een mogelijkheid om de lava er tijdelijk tussenuit te halen?
Dus pak een willekeurige PC met een seriele poort, receiver eraan, hyperterminal en weer kijken.

Volgens mij zit er ook een LEDje op de receiver die oplicht bij RF ontvangst.
Klopt dat en zie je daar wat aan?

Ik lees het morgen wel... :)
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 1:50 am

Yo daar was ik weer ...

Ik heb niet zo snel een PC met een COM poort beneden ... alles staat op zolder en mijn laptop heeft uiteraard ook geen COM poort ...
Nou krijg nu hetvolgende te zien...
lava2.png
lava2.png (23.61 KiB) Viewed 12156 times



Klopt het scherm dat als ik ernaartoe telnet ik een ruitje te zien krijg ... en dat bij de ontvangst van een RF signaal ik een melding voorbij moet zien komen?

Op mijn receiver zitten overigens alleen 2 LEDS ... 1) POWER en 2)COM

Trouwens ... wat wl vreems is is dat de COM LED op de Visonic blijft knipperen ...
Bij het versturen van DATA (dus als er de MCT-302 knippert zou ik ook op de LAVA de lampjes moeten zien knipperen voor die ene specifieke poort ... maar daar gebeurt er ook niks ...
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 9:49 am

Ruitje zegt me niks... zelf iig nooit gezien!
Het COM LEDje knippert inderdaad continu, dat is juist.
Vraagje: hoe ben je aan de Receiver gekomen? Waakzaam Wonen of ...?
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 10:08 am

Digit,

De Receiver heb ik inderdaad via waakzaamwonen ...
Als ik em nu openmaak dan zie ik inderdaad het RF ledje knipperen bij het bewegen van die MCT-302.
Dat is niet de zien van buitenaf dus moest em ff openen.

Nou als dat ding signalen kan ontvangen en het COM lampje knippert .... dan zou het toch moeten werken?
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Next

Return to Homeseer Alphatronics Visonic receiver Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron