plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Alles m.b.t. de Alphatronics Visonic plugin van Robert Hekkers (DUTCH forum)

Moderator: Digit

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Rene » Mon Feb 01, 2010 7:17 pm

Had ik Ruud niet gehoord over inferieure versies van de Alphatronic Receiver die via marktplaats verhandeld werden?
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 7:22 pm

Dat was al afgekaart, maar niet gek dat je dat gemist hebt :)
PS het werkt inmiddels...
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Postby TANE » Mon Feb 01, 2010 7:48 pm

Wat was het?
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 8:00 pm

Kweet het niet precies; iig, toen debug was aangezet, zag ik bewijs dat er data binnenkwam.
"Doe het nog eens" was toen voldoende... misschien dat Iwan straks nog van zich laat horen.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 8:13 pm

Tja het werkte gewoon ineens :S

Ach ja i i g bedankt voor de hulp!

Ik denk dat ik gewoon te ongeduldig was ....
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Ruud » Mon Feb 01, 2010 8:34 pm

Iwan,
misschien even een nabrander, Maar je kan de poorten van de lavacom toewijzen als compoort of iptunnel met bijbehorende poortnr.
Ik zag bij jou een comport aangewezen en in de plugin verwees je naar een IPadres en dat gaat fout. Dus of een poort van je lavacom als ipadres verwijzen ( kan ik je aanbevelen) en plugin op ethernet zetten. Plugin laat wel een compoort zien maar is greyedout. Zal met Robert even overleggen om het cosmetische aan te passen.

Gr Ruud
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 847
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 9:00 pm

Cosmetisch? Zijn die roze kleurtjes nog niet cosmetica genoeg soms ?!?! :lol:
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Ruud » Mon Feb 01, 2010 10:06 pm

Tis zo rot om rosed te zeggen in plaats van greyed out. Grinnnn
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 847
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 10:25 pm

Hoeveel bereik hebben die MCT-302's eigenlijk?

Mijn Visonic Receiver staat nu beneden in de meterkast ... en heb nu dus die ene sensor draaiende die nog geen 3m van de receiver af zit ...
Maar als ik nou een MCT-302 op zolder wil hebben of op de eerste etage ... gaat dat dan ook gewoon werken?
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 11:07 pm

Ik heb een sensor op 20m afstand. Met muur (2). Geen probleem.
Ik zou zeggen: houd het signal level in de gaten, die zie je in het sensor grid staan (laatst ontvangen waarde).
En een beetje knutselaar heeft snel genoeg in de gaten hoe e.e.a. weer uit de database te halen om het over een langere periode te kunnen bezien...
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Ruud » Tue Feb 02, 2010 12:54 am

Bij mij liggen ze door het hele huis en in de schuur meter of 20 van het huis af.
Geen probleem met ontvangen.
Let wel dat je hem hoog en op een plek waar zo min mogelijke leidingen heb liggen
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 847
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Tue Feb 02, 2010 1:44 am

ik merk inderdaad dat het bereik heel erg goed is ...

Hoe weet ik als de batterijen leeg zijn van de MCT-302?
ALs ie gewoon niet meer werkt of is er een mechanisme die ervoor waarschuwt ... ?
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Tue Feb 02, 2010 8:19 am

Dan zal in het HS Status scherm "Battery Low" komen te staan (oid)
Op die status zou je zelfs jezelf een mailtje kunnen laten sturen denk ik? maar dat moet je in HS met een event regelen.

Ik doe ook zoiets in mijn eigen systeempje; elke dag een mailtje en dan ga je heus de batterij wel vervangen :)
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Previous

Return to Homeseer Alphatronics Visonic receiver Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest