Keyfob events laten uitvoeren

Alles m.b.t. de Alphatronics Visonic plugin van Robert Hekkers (DUTCH forum)

Moderator: Digit

Keyfob events laten uitvoeren

Postby I-1 » Tue Feb 02, 2010 6:01 pm

Hoi,

Ik heb dus gisteren de Keyfobs (2 stuks) in de plugin en dus Homeseer geladen...
Nu vraag ik me alleen even af hoe ik het nou voor elkaar krijg om dingen te laten doen als ik op 1 van de 4 toetsen druk van de keyfob.
Er zijn 4 toetsen:
- Slotje gesloten
- Slotje geopend
- Sterretje (asteriskje)
- Huis met een mannetje erin ...

Er zijn in Homeseer ook 4 statussen waarin de keyfobs kunnen veranderen:
- Arm Home
- Arm away
- Disarm
- Aux

Wat nou wat is dat weet ik ook niet maar ik hoop dat iemand daar duidelijkheid over kan geven...

Nu ben ik al binnen homeseer naar Events gegaan en heb het volgende gedaan:
- Events --> Add Event --> Trigger -->
Current Trigger type = Device Value Change
Device = Keyfob1
Becomes = Arm Home

Bij de actionlist wil ik mijn deur openen of dichtmaken of afhangende van welke knop je drukt op de keyfob ...
Maar het werkt weer eens niet ...

Doe ik het zo goed of mis ik iets?

Het lijkt erop alsof de keyfobs niet goed het signaal willen doorgeven aan homeseer ...
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby Digit » Tue Feb 02, 2010 6:19 pm

Wacht even op Ruud, die kent zowel Homeseer als de Plugin..
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby I-1 » Tue Feb 02, 2010 11:19 pm

Nou,

Na weer 2 uur gespeeld te hebben ben ik er nog steeds niet uit :-)

Ik heb een aantal vragen...
1)Ik dit de correcte interpretatie van de toetsen?

- Slotje gesloten = disarm
- Slotje geopend = arm away
- Sterretje (asteriskje) = aux
- Huis met een mannetje erin = arm

2)Op het moment dat ik 2 events aanmaak
- bij het drukken op disarm stuur twitter bericht DISARM (met het script van DJ)
- bij het drukken op arm away stuur twitter bericht ARM AWAY (met het script van DJ)

Bij het drukken op de toets lijkt het wel of hij het commando niet verstuurt naar homeseer...
Heel soms werkt het .... maar je zou verwachten dat als ik op DISARM druk dat er ook een twitter bericht verstuurd word en als ik dat nog een keer die direct erachteraan dat ie dat weer doet ...
Maar dat gebeurt dus niet ...

Op het moment dat ik weer op een andere knop drukt veranderd de status ook niet in Homeseer ... het lijkt wel of dat ding een eigen willetje heeft ... soms wel en soms niet ...
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby TANE » Tue Feb 02, 2010 11:36 pm

Arm away is slotje dicht
Disarm is slotje open
Huisje Arm home
ster aux/lights on


Bij twee keer zelfde commando zal homeseer deze commando negeren mist de plugin dat wel doorgeeft.
Enver Tanriverdi | http://blog.tane.nl
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby Ruud » Wed Feb 03, 2010 7:55 am

Iwan,
Het ligt er wel aan welke plugin je hiervoor gaat gebruiken RFXcom of de Visonic.
Daarbij wat wil je precies met de events? Ik zie alleen het nut van de astrix toets hier kan je wat mee, heeft verder geen alarmfunctie's


Gr Ruud
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 846
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby Ruud » Wed Feb 03, 2010 8:00 am

Iwan,
Onderstaand de code's die de plugin afgeeft, die ckan je in je events gebruiken "status changes)

Keyfob:
Home = 101
DisArm = 102
Arm = 103
Aux = 104
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 846
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby I-1 » Wed Feb 03, 2010 10:53 am

Ruud,

Maar dat is juist het probleem ... het lijkt erop alsof de keyfobs niet altijd even consuquent (moeilijk woord) reageren.
Als ik het test met twitterberichten versturen bijvoorbeeld...
Als ik op Arm druk op de keyfob moet er een twitter bericht uitgaan met "arm"
Als ik nog een keer op Arm druk op de keyfob moet er nog een keer een twitter bericht uitgaan met "arm"
Als ik nu op DisArm druk op de keyfob moet er een twitter bericht uitgaan met "disarm"

Maar na het drukken op de knop veranderd de status gewoon niet en word er dus ook geen twitterbericht verzonden ... dit werkt alleen heel af en toe ...
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby Ruud » Wed Feb 03, 2010 11:13 am

Iwan,
Gebruik je visonic plugin of de rfxcom plugin.
Rfxcom wil nog weleens een keyfob missen.
Ik gebruik ze allebei en wil me dan weleens vergissen ;-)

gr Ruud

ps screen shots van je event?
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 846
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby I-1 » Wed Feb 03, 2010 11:24 am

Hoi,

Ik heb alleen maar de Wireless PC interface - Visonic ontvanger van Waakzaamwonen
waakzaamwonen.nl/catalog/product_info.p ... v-homeseer

Deze gebruik ik alleen maar in combinatie met de plugin van Digit (Robert).
Kan je deze Wireless PC interface - Visonic ontvanger ook gebruiken i.c.m. de pluging van RFXCOM? Nee toch?

Ik het de Keyfobs ingeleerd via de plugin van Digit (Robert).

Zie screenshots ... (heb ze iets of wat moeten aanpassen anders mocht ik ze niet uploaden ...
Device-List
device-list.png
device-list.png (20.28 KiB) Viewed 11534 times


Sensoren:
configured-sensors.png
configured-sensors.png (29.17 KiB) Viewed 11534 times


Events:
events.png
events.png (47.92 KiB) Viewed 11534 times
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby I-1 » Wed Feb 03, 2010 6:25 pm

en dan heb ik nog even een vraagje extra ...
Moet ik alle knoppen die op de Keyfob zitten allemaal afzonderlijk van elkaar inleren in Homeseer met de digit plugin?
Nee toch?
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby Digit » Wed Feb 03, 2010 8:21 pm

Iwan,

Hier even de antwoorden op je vragen:

Voorlaatste post: Nee.
Laatste post: Nee.

Voor wat betreft de events: het ziet er heel spannend uit, maar zegt me maar heel weinig.

1 vraag cq. tip. Ik neem aan dat de action die je gebruikt (het script van DJF3), al zijn diensten heeft bewezen bij jou? (anders gezegd: bewezen is dat het goed is geïnstalleerd?)
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby I-1 » Wed Feb 03, 2010 9:24 pm

hoi,

het twitterscript werkt gewoon goed ...
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby esschenk » Wed Feb 03, 2010 9:57 pm

Hallo,

Kijk is in het Homeseer log als je de keyfob gebruikt of hij daar iets aangeeft
.
Daar moet je de keyfob voorbij zien komen.
en vergelijk dit met het event wat je gebruikt.
Zit er niet een status ledje op de ontvanger zodat je kan zien of de keyfob wordt ontvangen.


Ed
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 425
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby Digit » Wed Feb 03, 2010 10:20 pm

Ik heb de interface gedisabled in mijn eigen systeem, HS opgestart en even wat sensoren laten binnenkomen in HS, waaronder een keyfob.
En bij mij doet een event het goed... (jeej, wat gaat dat makkelijk in HS, zo'n event aanmaken :lol: )

PS.
Ik zie de "Last Change" van je keyfobs op bijna een dag geleden staan; 0:14 en 0:20???
Dat kan natuurlijk nooit. Bij elke druk op een knop behoort deze datum/tijd zich bij te werken.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Keyfob events laten uitvoeren

Postby Ruud » Wed Feb 03, 2010 10:26 pm

Hier werkt het ook goed , alleen denk ik dat homeseer soms de mist ingaat.
Status is dan niet bijgewerkt en in de database zie ik wel de acties. Dus is hs niet bij!!
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 846
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Next

Return to Homeseer Alphatronics Visonic receiver Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron