tamperspam :)

Alles m.b.t. de Alphatronics Visonic plugin van Robert Hekkers (DUTCH forum)

Moderator: Digit

tamperspam :)

Postby Snelvuur » Sat Jul 10, 2010 10:19 pm

Ik had op een tip van pieter een sensor in de auto gemikkert, nudat ie tamper is krijg ik netjes elke 3 min een update. Alleen de logs zitten een beetje vol dan:

10-7-2010 22:36:15 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:36:16 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:36:16 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:36:16 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:36:17 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:36:17 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:36:17 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:39:13 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:39:13 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:39:13 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:39:13 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:39:14 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:39:14 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:40:33 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:42:10 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:42:11 - Alphatronics - Device [5: Tamper
10-7-2010 22:42:12 - Alphatronics - Device [5: Tamper

Debug level staat op 0, maar ik ken mezelf.. misschien heb ik een simpel vinkje ergens fout staan.

Hoe kan ik dit weglaten?
// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3156
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Digit » Sun Jul 11, 2010 11:26 pm

Tamper is toch wel ernstig, dus gooi ik ongeconditioneerd in de HS log. Je zou er maar eens niet van op de hoogte worden gebracht.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Snelvuur » Mon Jul 12, 2010 7:48 am

Dat snap ik, maar mijn visonic alarm zelf vangt die nog prima op , en deze sensor staat daar niet op aan gesloten. Kan je daar niet een "vinkje" voor maken ergens?
// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3156
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Digit » Mon Jul 12, 2010 7:59 am

Je "maar" begrijp ik niets van, je vraag wel; ja, dat kan.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Snelvuur » Mon Jul 12, 2010 9:01 am

de "maar" doelde ik op dat ik ook nog een gewone powermax centrale heb. Dus deze vangt ook de tampers op (mocht er bij een andere sensor een tamper zijn) wat in mijn geval bij de alphatronic dan niet zo belangrijk is.
// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3156
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Digit » Mon Jul 12, 2010 9:08 am

Je hebt zeker nog geen lege batterij gehad, die wordt identiek gelogd naar HS :)
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Snelvuur » Mon Jul 12, 2010 10:58 am

hmm nee :)

Maar ik heb wel al mijn battery's in een apart groepje, zodat je makkelijk/snel kan zien wat er niet ok is. Weet niet hoe dat precies allemaal gemeld gaat worden want ik heb nog niks leeg gehad (buiten een oregon sensors dan)
// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3156
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Bwired » Mon Jul 12, 2010 12:23 pm

Ik voel wel een beetje voor Snelvuur :wink:
Batterij melding is een aparte BIT toch?
Het is op zich wel handig om Tamper uit te kunnen schakelen (vinkje) zodat je dan handig gebruik kunt maken van de 3 minuten beat ipv 15 (zonder tamplog).
De meeste gebruiken voor Tamper toch(ook) de Visonic, meeste gebruiken de Alphatronic denk ik voornamelijk voor Domotica
http://www.bwired.nl Online Home, Domotica, Home Automation. Weblog. http://blog.bwired.nl
User avatar
Bwired
Administrator
Administrator
 
Posts: 5315
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Snelvuur » Mon Jul 12, 2010 12:37 pm

het was jouw idee pieter .. :)
// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3156
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Digit » Mon Jul 12, 2010 2:29 pm

Zoals ik al had aangegeven is het eenvoudig te realiseren, dus het zal er ook vast wel van komen.
Op sensor-niveau, default waarde True (=loggen wel doen).
Maak ik er ook meteen maar 1 voor de batterijtjes.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Snelvuur » Mon Jul 12, 2010 2:38 pm

Bedankt, het heeft geen haast overigens. Dus even wachten op minder dan 25 graden.. want ik zie op je website dat je in de 28+ zit.
// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3156
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Digit » Mon Jul 12, 2010 2:58 pm

Ach joh, da's nog niks: gisteren, na een weekendje weg, was het bij thuiskomst 33.1 graden in het hobbyhok... :?
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Bwired » Mon Jul 12, 2010 5:31 pm

:( hier ook, duurt nu iets te lang die hitte, snel mail en forum kijken en weer weg.
ik heb airco in mijn kantoor maar ding maakt zo'n herrie en duurt zolang voordat het koel is :(
User avatar
Bwired
Administrator
Administrator
 
Posts: 5315
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: tamperspam :)

Postby Snelvuur » Mon Jul 12, 2010 8:03 pm

25 graden nu.. best te doen, heetste wat ik had in mijn werk kamer was 28. dan is het in de keuken meestal rond de 26.
// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3156
Joined: April 2007
Location: Netherlands


Return to Homeseer Alphatronics Visonic receiver Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest