Visonic Software

Forum about Visonic products like Powermax Plus and Powermax Pro

Moderators: Rene, Willem4ever

Visonic Software

Postby Bastiaan » Mon Oct 13, 2008 10:18 pm

MAX232 converterts the RS232 signal to 5v levels. Very common interface.

Wouldn't it be possbile to access the system using a modem and phoneline? It shows this in the manual and in the software.
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1255
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Visonic Software

Postby Digit » Mon Oct 13, 2008 10:21 pm

RFXCOM Serial module also has MAX232. Let's see if that will fit into the Visonic [:o)]
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Visonic Software

Postby TANE » Mon Oct 13, 2008 10:25 pm

I have the Rfxcom version...that one will not fit..
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Visonic Software

Postby Bwired » Mon Oct 13, 2008 10:40 pm

I think the Visonic rs232 print is not worth the money, it's only for programming the panel and once you programmed it, it probably takes ages when you use it again :-)
User avatar
Bwired
Administrator
Administrator
 
Posts: 5309
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Visonic Software

Postby Rene » Mon Oct 13, 2008 10:44 pm

You can rent mine for 10 euro/day ;-)

One thing you are able to do only via the software configuration, at least I think so, is to replace the 5 generic zone names to more meaning full names.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Visonic Software

Postby Nielsy » Sun Oct 19, 2008 10:53 am

Dear all,

I have now also a Visonic powermax+ system from marktplaats and already reset it( for the install code so that now standaard). Download the installationguide from the visonic site. But I can't get out of it.

Now is my question is the rs232 module with the software easier to config the system? because than I can order so module or maybe somebody living close to me how have time and wants to help me ( tegen betaling uiteraard ) I living in the middel of Breda and Roosendaal.

Or maybe somebody have a easy quickguide for Visonic systems ??

Thanx already for you help guys..
Nielsy
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 19
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Visonic Software

Postby TANE » Sun Oct 19, 2008 11:00 am

you can download the software and try.
uploading to powermax is not possible without the interface.
It's not the most easy interface
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Visonic Software

Postby MindBender » Sun Oct 19, 2008 12:31 pm

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by Nielsy</i>
<br />I have downloaded : Remote_Programmer_3_0_37_6.zip

But it's password procteded. ( I try : visonic,Visonic,Powermax,powermax )
But no go.
Or must I used a other link / program?
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">Yes, it seems you need Brutus.
MindBender
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 639
Joined: April 2006
Location: Netherlands

Visonic Software

Postby marunga » Mon Dec 15, 2008 11:21 pm

Hi,

Has anyone built the Serial Cable ?
I wil try to build one next week.

regards,
m
marunga
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 32
Joined: March 2008
Location: Portugal

Visonic Software

Postby TANE » Mon Dec 15, 2008 11:33 pm

I have the interface...looks not easy to self build
When installing the interface I saw also a PC interface direct on the Powermax pro..not sure what this is..
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Visonic Software

Postby marunga » Mon Dec 15, 2008 11:43 pm

Hello,

Found this: http://www.homesecuritystore.com/ezstor ... uctID=1135

Only has one RJ-45 connector (unlike the one in the photos). Can anyone post some photos of the "one-plugged" interface?

And after I've assembled the RS-232 module, will add a bluetooth transmiter :-)
marunga
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 32
Joined: March 2008
Location: Portugal

Visonic Software

Postby Rene » Tue Dec 16, 2008 12:24 am

@marunga: This is for the PowerMax, the previous photo is the interface required for the Powermax Pro.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Visonic Software

Postby marunga » Tue Dec 16, 2008 12:35 am

[:D] Yep, just found up... and this is the one I want:Powermax+
Does anyone have one of these and post some "zoomed" photos ? or better, a schematic [;)]
marunga
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 32
Joined: March 2008
Location: Portugal

Visonic Software

Postby Oud One » Sun Dec 21, 2008 1:52 pm

Is the some on ther have the cable wire diagram from the rs-232 print to the pc it is a rj-45 to dj-9 it is for the powermax pro.
Oud One
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 1
Joined: December 2008
Location: Denmark

Visonic Software

Postby Jfn » Sun Dec 21, 2008 2:37 pm

Concerning the wiring-diagram, have a look at the MAX-232 datasheet. Looking at pictures of the PCB the circuit-board is a very standard TTL <--> RS-232 convertor.

When blu-tooth was not mainstream, you had those adapter-cables for plugging your mobile-phone into your PC. If you have one of those you could use that.

Looking again at the PCB:
Image
1: +5V
2: RX from PowerMax to external
3+4: TX/DTR from external to Powermax

All signals TTL level

I could not find GND (picture too dark), but that can be found very easily using a multi-meter.
Jfn
Member
Member
 
Posts: 332
Joined: February 2008
Location: Netherlands

PreviousNext

Return to Visonic Alarm systems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest