set correct time in domoticz [SOLVED]

Pop your questions regarding Home automation Domotica hardware here.....

set correct time in domoticz [SOLVED]

Postby nawikre » Sat May 07, 2016 8:54 pm

Hi there,

i am busy with my domoticz configuration and the time is not correct. The lang/longtitude is correct filled in for my location, but still the time is not correct. It is set to 2 hours earlyer.
What can i do next???
Last edited by nawikre on Sun May 08, 2016 9:53 am, edited 1 time in total.
greetz,

Iwan
nawikre
Member
Member
 
Posts: 192
Joined: January 2010
Location: Eibergen

Re: set correct time in domoticz

Postby Fantic » Sat May 07, 2016 10:40 pm

you need to make sure the OS timezone and time is set correctly, so when running on a PI go into raspi-config and set the timezone correct and make sure NTP is set correctly.
Regards, Maarten.
Never let a computer know you're in a hurry.
User avatar
Fantic
Member
Member
 
Posts: 199
Joined: February 2009
Location: Loenen, UT, Netherlands

Re: set correct time in domoticz

Postby nawikre » Sun May 08, 2016 9:52 am

This was the direction i needed. Everything was fine.

Startd putty and logged in with user: pi and password: raspberry.
i typed in sudo dpkg-reconfigure tzdata . A small program started where i just needed to select my region, and city and voila...everything was set.

Thanks Fantic for pointing me in the right direction.
greetz,

Iwan
nawikre
Member
Member
 
Posts: 192
Joined: January 2010
Location: Eibergen


Return to Questions & Discussions Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest