Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Forum about Smart meters for Energy, Gas and Water and all related

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby Digit » Fri Jan 08, 2016 1:14 am

Bij mij schoot het ook 1 nanoseconde door mijn hoofd om het handmatig te gaan doen. Maar dat gaat hem dus niet worden... misschien de maand totalen, verder ga ik echt niet.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby richard naninck » Mon Jan 11, 2016 5:34 pm

Lees net op een ander forum dat de updates vanaf a.s. zaterdag worden uitgerold en enkele weken in beslag gaan nemen. Er lijkt dus een oplossing te zijn. Ga ik dus nog maar even door met het bijhouden van de dag standen.. :)
richard naninck
Member
Member
 
Posts: 123
Joined: November 2010

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby freakstar » Mon Jan 11, 2016 5:43 pm

Schijnbaar een bug: http://tweakers.net/nieuws/107270/softw ... elpen.html

Het vervelende is dat mijn merk/type meter het probleem niet zou moeten hebben maar het toch heeft. Morgen toch maar eens met Liander bellen.
freakstar
Member
Member
 
Posts: 117
Joined: September 2011

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby PietjeNL » Tue Jan 12, 2016 4:19 pm

Laatste nieuws:

Oplossing beschikbaar voor automatisch doorgeven gasmeterstand

Er is nieuwe software beschikbaar waarmee het euvel dat sommige slimme meters sinds 1 januari niet automatisch de gasmeterstanden doorgeven op afstand kan worden verholpen. Meterleverancier Iskrameco heeft hiervoor een aanpassing van de software ontwikkeld die deze week wordt getest. Vanaf aanstaande zaterdag 16 januari zal deze nieuwe software aan de betreffende meters worden toegestuurd. De klant hoeft hiervoor niets te doen. Omdat deze oplossing niet voor alle betrokken 400.000 adressen tegelijkertijd kan plaatsvinden, duurt het naar verwachting een aantal weken voordat alle meters van de nieuwe software zijn voorzien en weer automatische updates van de gasmeterstand doorgeven. Tot die tijd is het bij de betreffende meters niet mogelijk om een actueel verbruiksoverzicht van de gasmeterstand te krijgen. Bij facturatie zal in sommige gevallen een schatting van het gasverbruik of het persoonlijk doorgeven van de gasmeterstand moeten plaatsvinden. Energieleveranciers en onafhankelijke diensten aanbieders zijn hiervan op de hoogte. In de tussentijd worden de meterstanden voor zowel elektriciteit als voor gas normaal gemeten en getoond in het display van de meter.

Bron: netbeheernederland.nl/nieuws/nieuwsberi ... 1909751808
PietjeNL
Member
Member
 
Posts: 149
Joined: May 2010

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby nico_gh2 » Wed Jan 13, 2016 11:41 am

PietjeNL wrote:Laatste nieuws:

Oplossing beschikbaar voor automatisch doorgeven gasmeterstand

Vanaf aanstaande zaterdag 16 januari zal deze nieuwe software aan de betreffende meters worden toegestuurd. De klant hoeft hiervoor niets te doen. Omdat deze oplossing niet voor alle betrokken 400.000 adressen tegelijkertijd kan plaatsvinden, duurt het naar verwachting een aantal weken voordat alle meters van de nieuwe software zijn voorzien en weer automatische updates van de gasmeterstand doorgeven.


Dus voor 400.000 adressen duurt het enkele weken, dat is 200.000 / week (op zijn best). Dat gaat wat worden als heel Nederland een update nodig heeft, duurt jaren...
User avatar
nico_gh2
Member
Member
 
Posts: 129
Joined: April 2011
Location: Betuwe, Netherlands

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby labium » Wed Jan 13, 2016 6:48 pm

en dan te bedenken dat over een paar jaar iedereen een smart meter heeft.
labium
Member
Member
 
Posts: 470
Joined: February 2010
Location: netherlands

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby Bwired » Wed Jan 13, 2016 11:19 pm

ja 2017 grote kans dat we weer aan de beurt zijn dus....
gaat lekker daar, is ook wel een heel complex programma :)
User avatar
Bwired
Administrator
Administrator
 
Posts: 5300
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby richard naninck » Wed Jan 13, 2016 11:31 pm

Bwired wrote:ja 2017 grote kans dat we weer aan de beurt zijn dus....
gaat lekker daar, is ook wel een heel complex programma :)


Ach, misschien ook pas in 2020 als blijkt dat het kwam doordat we nu in een schrikkeljaar zitten :lol: :lol: :lol:
Moeilijk had de find en de fix nooit kunnen zijn, lijkt me.
richard naninck
Member
Member
 
Posts: 123
Joined: November 2010

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby labium » Thu Jan 14, 2016 9:19 pm

de programmeurs lopen qua aanpassing van hun gedrag ook al achter in de tijd, als een ziekenhuis fouten onder het tapijt werkt is het voorpagina nieuws maar als een programma ineens niet meer werkt moeten we maar raden welke fout er ten grondslag ligt, transparantie is nog een onbekend woord in de automatisering. als ik nog moet denken wat ik niet allemaal moest doen om de 2000 bug voor te zijn die er niet kwam............................ als de ns weer eens niet op schema rijdt wordt ook tekst en uitleg gegeven.
labium
Member
Member
 
Posts: 470
Joined: February 2010
Location: netherlands

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby marcelr » Thu Jan 14, 2016 9:58 pm

Het schijnt een verlate millenniumbug te zijn .... een of andere codeklopper die 0xF naast de pot pieste met datering? ... en niemand die het gecontroleerd heeft! ;-)

grtz,

marcelr
marcelr
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 576
Joined: May 2012
Location: Ehv

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby gjniewenhuijse » Sat Jan 16, 2016 8:06 am

Bij mij werkt het weer, sinds gisteravond rond 22uur.
gjniewenhuijse
Member
Member
 
Posts: 140
Joined: July 2009
Location: Netherlands

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby Bwired » Sat Jan 16, 2016 12:08 pm

yeahhhh, hier nog niet :(
User avatar
Bwired
Administrator
Administrator
 
Posts: 5300
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby richard naninck » Sat Jan 16, 2016 12:09 pm

Hier ook nog niet hoewel er al wel berichten komen van mensen uit Noord Brabant dat het weer werkt.
richard naninck
Member
Member
 
Posts: 123
Joined: November 2010

Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby Verkenner » Sat Jan 16, 2016 8:30 pm

Same problem here no gas metering from 1/1/2016 but solved 15 january 2016.

Between 31 dec 2015 and 15 jan 2016 no gasconsumption in the application from Bnext.

Configuration:
• Enexis area in Drenthe
• Electricity Iskra MT382
• Natural Gas Flonidan Uniflow G4SmV
• iHome Router from BNext
Last edited by Verkenner on Wed Jan 20, 2016 10:12 pm, edited 2 times in total.
Best regards, Verkenner
Verkenner
Member
Member
 
Posts: 332
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Re: Gas meter (p1) smartmeter stopped with the start of 2016

Postby Bwired » Wed Jan 20, 2016 5:30 pm

Finally working here also now..... +150m3 :)
User avatar
Bwired
Administrator
Administrator
 
Posts: 5300
Joined: March 2006
Location: Netherlands

PreviousNext

Return to Smart Metering Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest