Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Alles m.b.t. de Visonic Powermax plugin van Rene Klootwijk (DUTCH forum)

Moderator: Rene

Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby Rene » Sat May 19, 2012 12:00 am

Somewhere next week I will release the first beta of the Homeseer plugin for Visonic Powermax alarm panels. I am looking for approx. 2 users with a Powermax Pro, 2 users with a Powermax+ and 2 users with a Powermax Complete. If you are willing to participate sent me a PM with the following information:
    The type of Powermax you have
    The version of the Powermax firmware
    What sensors you are using
    The version of Homeseer you are using

You must accept the plugin might not be stable, must be willing to test everything thinkable and report all findings. As a reward you will get a free license for the plugin which will be offered via the Homeseer site.

The features available in the current beta:
    Arming Home/Arming Away/Disarming
    Bypassing/Activating individual zones
    Monitoring of the panel status
    Monitoring of the status of the individual zones
    Events triggered by panel status changes
    Events triggered by zone status changes
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Postby Phaeton » Sat May 19, 2012 5:37 am

I'd love to help! I've virtualized my homeseer. So any unstability is not a real problem. I'll send you my details tomorrrow.
User avatar
Phaeton
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 573
Joined: May 2010
Location: Wassenaar

Re: Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby Digit » Sat May 19, 2012 8:26 am

Rene,

You can put me on the 'reserve' list so to speak, in case you don't get enough response (although I think that's very unlikely).
It's better to have 24/7 testers than someone who starts up HS occasionally :wink:
But you can always ask me for help, if needed.
Does it have support for an Ethernet connection, cause I'll be using a Serial to Ethernet Server?
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby Ruud » Tue May 22, 2012 12:56 pm

Hoi Rene,

Ik wil wel mee doen met het Beta testen.
Powermax Pro (nuon versie)
De rest van de gevraagde gegevens staan in je mailbox.
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby Rene » Mon May 28, 2012 8:24 am

Ruud, waar heb je de gegevens naar toe gemailed? Ik heb namelijk niets ontvangen.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby Ruud » Mon May 28, 2012 1:40 pm

Hi Rene,
Vreemd maar nogmaals verstuurd.
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 844
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby Rene » Tue May 29, 2012 2:21 pm

@Ruud, ontvangen!

Inmiddels heb ik genoeg mensen met een Powermax Pro en Powermax+, maar nog niemand met een Powermax Complete.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby olof » Tue May 29, 2012 5:34 pm

Rene,

Good initiative!

Inmiddels heb ik genoeg mensen met een Powermax Pro en Powermax+, maar nog niemand met een Powermax Complete.

Ik heb een Complete en ben graag bereid + geïnteresseerd om te helpen, maar.... ik heb..... :oops:

1. De Visonic uberhaupt nog niet gekoppeld aan Homeseer. Wel heb ik de juiste powerlink liggen om het te kunnen realiseren..
2. Maar beperkte algemene technische kennis, en al helemaal geen programmeer of eletroktechnische kennis...
3. het knetterdruk tot eind Juni, dus kan ik je pas assisteren vanaf begin Juli

Laat maar weten of het dan nog zinnig/nuttig is!

Groeten,
Olof
olof
Member
Member
 
Posts: 281
Joined: August 2010
Location: Netherlands

Re: Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby TANE » Wed May 30, 2012 8:10 pm

Hallo Rene,

Ik doe ook graag mee.

Ik zal je de gevraagd info per mail sturen.


gr,
Enver
Enver Tanriverdi | http://blog.tane.nl
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Postby Rene » Wed May 30, 2012 8:28 pm

@olof: Jammer dat je niet eerder tijd hebt want ik mis nog iemand met een Powermax Complete.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby olof » Fri Jun 01, 2012 5:26 pm

Rene,

Het spijt me, maar gaat echt niet lukken. Geen onwil of zo, maar piekseizoen mbt werk in NL + zakenreizen buitenland + broodnodige reparaties aan huis vragen prioriteit....
olof
Member
Member
 
Posts: 281
Joined: August 2010
Location: Netherlands

Re: Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby nico_gh2 » Wed Jun 06, 2012 3:27 pm

Rene,

Ik heb een Powermax Complete en wil deze wel gebruiken om te testen.
Had je enkele dagen terug een pm gestuurd als het goed is.

grtn
Nico
User avatar
nico_gh2
Member
Member
 
Posts: 133
Joined: April 2011
Location: Betuwe, Netherlands

Re: Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby Rene » Wed Jun 06, 2012 4:16 pm

Nico, I saw your message, thought I responded but clearly not. Great that you can help me test the plugin. What you need is access to the Powermax via an RS232 connection. The plugin will imitate the Powerlink so you have to choose, either use the plugin or use the Powerlink, but the plugin will provide more functionality ;-) On the Powermax+ and Pro you have to buy a RS232 kit which can also be used to remoty configure the Powermax using a Windows application. I do not known how this is for the Powermax Complete. Maybe you can already make an RS232 connection to the panel without having to buy an RS232, although I see on the waakzaamwonen site there is a kit for sale (http://www.waakzaamwonen.com/powermax-c ... p-577.html). What I am doing on one of my Powermax Pro's (I own 2), is use the PC connector that is used to connect the Powerlink2 module as described in this post domoticaforum.eu/viewtopic.php?f=68& ... amp;t=7152.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby bartbakels » Fri Jun 28, 2013 4:14 am

So rene, to recap;


We only need the rs-232 interface cable? And is it correct a powerlink is not needed? and can not be used in combination with this setup?

Is it also possible to read pir and door contact sensors usung your plugin? Thanks for the great work. If the above info is correct i will migrate my current chinese alarm system ;) to a visionic system.

Regards bart
Software: HS3, HStouch, Plugwise , BLBackup, BLLatestImage, Zwave, JowiHUE, PHlocation, Netcam, Harmony Plugin, ThinkingCleaner, HSPhone, Eneco Toon Script, Pushover, Visonic Powermax LV Interface

(ON ESXI )on NUC
bartbakels
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 508
Joined: May 2011

Re: Who wants to test the Homeseer Powermax plugin?

Postby Rene » Fri Jun 28, 2013 8:08 am

You need the RS232 connection module for the Visonic including the cable, or, better, use an USB-FTDI cable and connect it directly to the PC connector on the Visonic (see domoticaforum.eu/viewtopic.php?f=68& ... amp;t=7152). You do not need the Powerlink itself. You can monitor all sensors connected to the Visonic, including PIR's and window/door sensors. However, development on the plugin are stalled due to other priorities and the upcoming release of HS3.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Next

Return to Homeseer Visonic Powermax plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest