Opentherm gateway not working

This Forum is about the Opentherm gateway (OTG) from Schelte

Moderator: hvxl

Opentherm gateway not working

Postby sagazine » Thu Feb 18, 2016 10:01 pm

My gateway doesn't work. Also a friend has a working gateway but mine doesn't work at his home.
Everything works fine but nog boiler signal. I update the firmware. Webserver works.
When I run the diagnostics following appear.
Opentherm gateway diagnostics - Version 1.1

1. LED test
2. Bit timing thermostat
3. Bit timing boiler
4. Delay symmetry
5. Voltage levels
6. Idle times

Enter test number: 5
Thermostat: 3.01
Boiler: 0.00
Reference: 1.21

I think it's something with hardware but what can coause this?

Mark
sagazine
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 2
Joined: February 2016

Re: Opentherm gateway not working

Postby hvxl » Fri Feb 19, 2016 12:48 pm

These look exactly like the numbers I would expect for this test if it is run without a thermostat and boiler attached. However, the instructions specify that the voltage level test "should normally be performed with both a thermostat and the boiler connected".
Schelte
hvxl
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1180
Joined: June 2010

Re: Opentherm gateway not working

Postby sagazine » Wed Mar 02, 2016 4:53 pm

Hello,

Thanks for the reply. When thermostat and boiler are connected I see thermostat messages but no boiler messages. A friend has a working gateway. He tested my gateway but it fails at bolier messages. Is there a way to test the boiler connection?
sagazine
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 2
Joined: February 2016

Re: Opentherm gateway not working

Postby hvxl » Fri Mar 04, 2016 12:49 pm

Start at the 3rd paragraph of the Opentherm interfaces troubleshooting section (Note: IC1 should not be plugged into its socket for these tests).

If that all looks good, you can run tests #4, #3, and #5 of the diagnostic firmware, with the connections as described by each test.
Schelte
hvxl
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1180
Joined: June 2010


Return to Opentherm Gateway Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest