Another Plugwise/byebye standby (Dutch)

Forum to Introduce Home Automation Domotica related hardware here.....

Another Plugwise/byebye standby (Dutch)

Postby TANE » Wed Sep 02, 2009 7:55 pm

Distributeur Stebis uit Tiel brengt de TrickleSaver op de Nederlandse markt. Het betreft een slim schakelkastje dat randapparatuur volledig stroomloos maakt zodra de gebruiker de bijbehorende TV of PC uitschakelt. Dat leidt tot vaak aanzienlijke energiebesparingen zonder compromissen aan comfort.

Image

Vrijwel alle elektronische apparaten blijven ook als ze stand by staan energie gebruiken. Zelfs als de apparatuur helemaal is uitgeschakeld, kan het zijn dat de netvoeding of adapter toch nog stroom verbruikt. Dit verschijnsel staat bekend als sluipverbruik en is naar schatting goed voor zon 12% van het elektriciteitsverbruik in huishoudens en kantoren.

De TrickleSaver maakt definitief een einde aan het sluipverbruik van apparatuur rond TVs en PCs, zoals DVD-spelers, videorecorders, decoders, satellietontvangers, printers, scanners en externe opslagmedia. De TrickleSaver doet dat door de stroomtoevoer naar deze apparatuur geheel te stoppen vlak nadat de bijbehorende TV of PC door de gebruiker is uitgeschakeld of zelf automatisch op de stand-by modus is overgeschakeld.

Reindert van Emst, marketing manager bij Stebis: Sluipverbruik betreft apparatuur die de men op dat moment niet nodig heeft. Die apparatuur met de hand steeds weer uitschakelen is onhandig en wordt dus gemakshalve vergeten. Maar gezien de omvang van het sluipverbruik zijn hier wel aanzienlijke besparingen mogelijk. Met de TrickleSaver worden die besparingen automatisch gerealiseerd zonder compromissen aan comfort.

http://www.elektroretailmagazine.nl/200 ... uipstroom/

<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Another Plugwise/byebye standby (Dutch)

Postby Alexander » Wed Sep 02, 2009 9:39 pm

De TrickleSaver doet zijn intrede op de Nederlandse markt. Het betreft hier een schakelkastje dat randapparatuur volledig stroomloos moet maken zodra je je TV of PC uitschakelt.

Vrijwel alle elektronische apparatuur blijft ook als ze stand#8209;by staan energie gebruiken. Zelfs als de apparatuur helemaal is uitgeschakeld, kan het zijn dat de netvoeding of adapter toch nog stroom verbruikt. Dit verschijnsel staat bekend als sluipverbruik en is naar schatting goed voor zon 12% van het elektriciteitsverbruik in huishoudens en kantoren.

De TrickleSaver maakt, zo stelt importeur Stebis, een einde aan het sluipverbruik van apparatuur rond TVs en PCs, zoals DVD-spelers, videorecorders, decoders, satellietontvangers, printers, scanners en externe opslagmedia. Het apparaat kent twee modellen: voor TV en PC. Beide apparaten worden aangesloten op een standaard stopcontact. Voor de aansluiting van de randapparatuur volstaat een standaard stekkerblok.

De TV-versie wordt aangesloten op het stopcontact; de netstekker van de TV wordt in de TrickleSaver geplaatst evenals de stekker van het stekkerblok waarop de randapparatuur is aangesloten. Als de TV met de hand of met de afstandsbediening wordt uitgeschakeld, zal de TrickleSaver de stroomtoevoer naar de het stekkerblok met de randapparatuur volledig afsluiten. Zodra de TV weer wordt ingeschakeld, worden ook de randapparaten weer van stroom voorzien, maar alleen stand-by gezet.Het principe van de PC-versie is hetzelfde, zij het dat de TrickleSaver niet via de netstekker van de PC wordt aangesloten, maar op de USB-poort. Voor de PC-versie is ook een extra TrickleSwitch verkrijgbaar om individuele randapparatuur aan/uit te schakelen tijdens het werken op de PC.

<b>De TrickleSaver voor aansluiting op de TV heeft een adviesprijs van 39,90, terwijl de TrickleSaver voor de PC voor 29,90 over de toonbank moet gaan. De extra TrickleSwitch kost 19.90 en is alleen in combinatie met de PC TrickleSaver te gebruiken.</b>

Wel enorm anders dan plugwise natuurlijk.

Alexander
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands


Return to Announcements & News Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron