Info versie 3.0.0.14

Moderator: stefxx

Info versie 3.0.0.14

Postby Wim2008 » Thu Dec 19, 2019 7:27 pm

De 6m kabel geinstalleerd tussen P1 poort en HS3 pc. HS3 Pro Edition 3.0.0.548 onder Windows 7. De slimme meter is de Sagemcom XS210 ESMR5.
In apparatenbeheer zag ik een extra com poort komen. Com15.
Plugin 3.0.0.14 geinstalleerd en de config ingevuld met com15. Beiden debugs ingeschakeld. De poort setting 115200,8,N,N,1 ingevuld. Verder geen wijzigingen in config gedaan.
Bij het tabblad Tool, Setup, General, Default Energy Rate staat 2 ingevuld.

De startup log staat:
19-12-2019 17:46:33 ~!~Info~!~Plugin P1 has connected. IP:127.0.0.1:58341
19-12-2019 17:46:33 ~!~Starting Plug-In~!~Initializing plugin P1 ...
19-12-2019 17:46:33 ~!~P1~!~Initializing plugin P1 version 3.0.0.14
19-12-2019 17:46:34 ~!~P1~!~Comport successfully opened
19-12-2019 17:46:34 ~!~Starting Plug-In~!~Plugin P1 started successfully in 1361 milliseconds
19-12-2019 17:46:34 ~!~Starting Plug-In~!~P1 loaded in 2150 milliseconds
19-12-2019 17:46:34 ~!~Plug-In~!~Finished initializing plug-in P1

In de log staat niets over de P1 debug.
Ook geen data in HS3 te zien.

Wat zie ik over het hoofd?

Wim
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 683
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Info versie 3.0.0.14

Postby Akatar » Thu Dec 19, 2019 7:33 pm

Kloppen je settings wel?
COM port

Baudrate

Data Bits

Handshake

Parity

Stop Bits

Anders "ziet" hij geen data
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1070
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Info versie 3.0.0.14

Postby Akatar » Thu Dec 19, 2019 7:36 pm

iets als:
The interface will use a fixed transfer speed of 115200 baud. For character formatting a start bit, 8 data bits, no parity bit and a stop bit are used (8N1)
moet het zijn in jouw geval, dacht ik

anders hier even lezen:
https://gathering.tweakers.net/forum/li ... es/1792159
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1070
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Info versie 3.0.0.14

Postby Wim2008 » Thu Dec 19, 2019 7:51 pm

Dit heb ik ingevuld:
Com15
Baudrate 115200
Data bits 8
Handshake none
Parity none
Stop bits 1
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 683
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Info versie 3.0.0.14

Postby Akatar » Thu Dec 19, 2019 7:54 pm

Op de link naar tweakers staat nog een stukje over jouw type meter etc
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1070
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Info versie 3.0.0.14

Postby Wim2008 » Thu Dec 19, 2019 8:32 pm

Bedankt voor de info. Ik heb een reactie bij Tweakers forum geplaatst. Het is mij nu duidelijk waarom ik geen data uit de kabel voor op mijn pc.
Dus ik zal naar SmartmeterDashboard moeten voor een kabel om uit te lezen.
Last edited by Wim2008 on Thu Dec 19, 2019 8:53 pm, edited 1 time in total.
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 683
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Info versie 3.0.0.14

Postby Akatar » Thu Dec 19, 2019 8:44 pm

Je hebt wel de p1 van plugwise eruit gehaald? die kunnen niet samen op een normale splitter.
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1070
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Info versie 3.0.0.14

Postby Wim2008 » Thu Dec 19, 2019 8:54 pm

Ik heb geen Plugwise aan de P1 poort zitten. Ik wilde direct de P1 poort inlezen in HS3.
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 683
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands


Return to Homeseer P1 Smart Meter - Plugin HS3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest