Versie 3.0.0.7

Moderator: stefxx

Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Mon Dec 08, 2014 12:45 pm

Inmiddels alweer versie 3.0.0.7. Staat in de HomeSeer updater. Nu ook geschikt voor Linux!

stefxx.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby Andro » Mon Dec 22, 2014 6:03 pm

Dank voor deze plugin! Ik heb 'm vandaag geïnstalleerd en het lijkt goed werken. Ik heb echter een tweetal vragen:
- Ik zie nog geen gasmeter data. Moet ik hier nog iets speciaals voor instellen? Mijn vorige script zag wel de gasmeter.
- De data komt nog niet tevoorschijn in de energy graphs. Ik zie de devices daar niet staan. Moet ik hiervoor nog iets activeren?
Andro
Member
Member
 
Posts: 105
Joined: August 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Mon Dec 22, 2014 6:42 pm

Andro wrote:Dank voor deze plugin! Ik heb 'm vandaag geïnstalleerd en het lijkt goed werken. Ik heb echter een tweetal vragen:
- Ik zie nog geen gasmeter data. Moet ik hier nog iets speciaals voor instellen? Mijn vorige script zag wel de gasmeter.
- De data komt nog niet tevoorschijn in de energy graphs. Ik zie de devices daar niet staan. Moet ik hiervoor nog iets activeren?


Welke versie HS gebruik je? Zie je foutmeldingen in de log? Er zit (nog steeds) een bug in Homeseer waardoor datalogging niet goed werkt als je het standaard tarief niet hebt aangepast in de setup (Setup/General/Default Energy Rate).

En natuurlijk moet je energy logging ook aanzetten in de plugin :-)

En die gasdata zou je gewoon moeten zien. Maar er zijn een hoop varianten gasmeters, wellicht herkend hij die van jou nog niet. Kun je de plugin even op "Log Received data (raw)" zetten en de data hier melden? Dan kijk ik het even na en/of pas ik het aan in de plugin.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby Andro » Mon Dec 22, 2014 7:52 pm

Ik krijg de onderstaande bericht in de logging, de derde stand is gasstand... de versie van homeseer is 3.0.0.128


dec-22 19:46:54 P1 !
dec-22 19:46:54 P1 0-2:24.4.0(1)
dec-22 19:46:54 P1 (01113.282)
dec-22 19:46:54 P1 0-2:24.3.0(141222190000)(00)(60)(1)(0-2:24.2.1)(m3)
dec-22 19:46:54 P1 0-2:96.1.0(3238303131303031333137313539383133)
dec-22 19:46:53 P1 0-2:24.1.0(3)
dec-22 19:46:53 P1 0-0:96.13.0()
dec-22 19:46:53 P1 0-0:96.13.1()
dec-22 19:46:53 P1 0-0:96.3.10(1)
dec-22 19:46:53 P1 0-0:17.0.0(0999.00*kW)
dec-22 19:46:53 P1 1-0:2.7.0(0000.00*kW)
dec-22 19:46:53 P1 1-0:1.7.0(0004.47*kW)
dec-22 19:46:53 P1 0-0:96.14.0(0002)
dec-22 19:46:53 P1 1-0:2.8.2(00000.000*kWh)
dec-22 19:46:53 P1 1-0:2.8.1(00001.480*kWh)
dec-22 19:46:53 Error Energy Data Processing Thread encountered an exception: De indeling van de invoertekenreeks is onjuist.
dec-22 19:46:53 P1 1-0:1.8.2(02682.211*kWh)
dec-22 19:46:53 Error Energy Data Processing Thread encountered an exception: De indeling van de invoertekenreeks is onjuist.
dec-22 19:46:53 P1 1-0:1.8.1(02537.162*kWh)
dec-22 19:46:53 P1 0-0:96.1.1(4B413650303035313534303930383133)
dec-22 19:46:53 P1 /ISk5\2ME382-1003
Andro
Member
Member
 
Posts: 105
Joined: August 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby Andro » Mon Dec 22, 2014 7:57 pm

de energycosts kwamen trouwens niet tevoorschijn omdat ik een komma gebruikte ipv een punt. Dat is nu gefixt :-)
Andro
Member
Member
 
Posts: 105
Joined: August 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Tue Dec 23, 2014 2:34 pm

Hoi Andro, ik heb je een PM gestuurd...
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Fri Jan 02, 2015 9:21 pm

Ok, versie 3.0.0.8 met ondersteuning voor 0-2:24.3.0 gas is zojuist in de updater geplaatst. Andro, bedankt voor het testen!
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby labtec » Fri Jan 23, 2015 1:57 pm

Hoi,

Ik heb versie 3.0.0.8 geïnstalleerd, krijg helaas geen data binnen. Wat doe ik verkeerd?

Ik gebruik de USB kabel op een ISKRA meter, protocol ingesteld volgens opgave.
labtec
Member
Member
 
Posts: 243
Joined: October 2010

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Fri Jan 23, 2015 2:05 pm

Dat kan van alles zijn, maar meestal is het de kabel of de usb/serial adapter.

Hoe heb je eea aangesloten, welke kabel gebruik je?
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby labtec » Fri Jan 23, 2015 2:11 pm

De kabel besteld volgens de link USB/RJ11 (Joost van der Linde)

Direct vanaf ISKRA meter op USB poort, HS3 plugin 3.0.0.8 geinstalleerd, poort setting conform plugin 9600, N, 7, E, 1 debug alles aan. Moet ik in W7 nog de com poort instellen? zelfde als
settings in plugin?

Hieronder een stukje van de log.

jan-23 14:08:40 P1 Comport successfully opened

jan-23 14:08:40 P1 Did not receive any data in the last 60 seconds...

jan-23 14:07:40 P1 Comport successfully opened

jan-23 14:07:40 P1 Did not receive any data in the last 60 seconds...

jan-23 14:06:40 P1 Comport successfully opened

jan-23 14:06:40 P1 Did not receive any data in the last 60 seconds...

jan-23 14:05:40 P1 Comport successfully opened

jan-23 14:05:40 P1 Did not receive any data in the last 60 seconds...

jan-23 14:04:40 Plug-In Finished initializing plug-in P1

jan-23 14:04:40 P1 Comport successfully opened

jan-23 14:04:40 P1 Initializing plugin P1 version 3.0.0.8

jan-23 14:04:40 Info Plugin P1 has connected. IP:127.0.0.1:52202
labtec
Member
Member
 
Posts: 243
Joined: October 2010

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Fri Jan 23, 2015 2:37 pm

Nee, port instellen onder Windows is niet nodig, daar doe ik niets mee.

Er komt duidelijk niets binnen,daarom herstart hij steeds. Je kunt debug nog even aanzetten maar ik verwacht dat daar ook niks te zien is. Als er niks binnenkomt, gebeurd er niets.

Wel de goede com poort geselecteerd? Andere USB port geprobeerd? Welke slimme meter heb je precies? Misschien weer een nieuw model die andere port instellingen nodig heeft? Probeer anders sowieso ook even 115200,8,N,N,1?

En anders kan de kabel natuurlijk nog defect zijn...
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby labtec » Fri Jan 23, 2015 2:38 pm

Dit is de kabel die ik heb besteld, wellicht is het nog noodzakelijk om drivers te installeren?

Drivers: http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm

P1 Converter Cable v2P1 Converter Cable

Deze P1 Convertercable is volledig 'plug&play', dus inclusief gemonteerde RJ11 connector, geconfigureerd voor de P1 poort van uw slimme meter en getest op correcte werking. Alle slimme meters met een P1 poort kunnen worden uitgelezen met deze P1 Converter Cable
labtec
Member
Member
 
Posts: 243
Joined: October 2010

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Fri Jan 23, 2015 2:53 pm

Meestal herkend Windows de driver vanzelf wel. Als je er een compoort bij hebt gekregen zodra je de kabel erin stopt, zou het moeten werken.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby labtec » Fri Jan 23, 2015 3:33 pm

Data komt binnen, had de verkeerde com poort geselecteerd in config................sorry

Nu kijken of ik de grafieken werkend krijg, heb de laatste versie van HS3 geïnstalleerd.

Alvast bedankt :D
labtec
Member
Member
 
Posts: 243
Joined: October 2010

Re: Versie 3.0.0.7

Postby labtec » Wed Feb 04, 2015 10:07 pm

Is er eigenlijk ook een P1 smartmeter plugin voor HS2?

Greetz
labtec
Member
Member
 
Posts: 243
Joined: October 2010

Next

Return to Homeseer P1 Smart Meter - Plugin HS3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest