Versie 3.0.0.7

Moderator: stefxx

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Thu Feb 05, 2015 9:15 am

Niet dat ik weet. Niet van mij in ieder geval. Er staan wel diverse scriptjes (hier op domoticaforum) hoe je de data zou kunnen inlezen.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby labtec » Thu Feb 05, 2015 11:11 am

Jammer, ik ben nog niet helemaal over naar HS3. Ik zal eens kijken naar de scriptjes.

In HS3 werkt de plugin geweldig, bedankt hiervoor :)

Greetz
labtec
Member
Member
 
Posts: 243
Joined: October 2010

Re: Versie 3.0.0.7

Postby labtec » Sat Feb 07, 2015 4:24 pm

Hoi, je zou heel veel gebruikers een plezier doen als er ook een HS2 plugin zou komen :) ik heb totaal geen verstand van software maar het zal vast geen
eenvoudige aanpassing zijn om de HS3 versie geschikt te maken voor HS2?

Een goede plugin werkt toch altijd eenvoudiger als aan de gang gaan met scripts.

Greetz
labtec
Member
Member
 
Posts: 243
Joined: October 2010

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Sat Feb 07, 2015 4:49 pm

Ik heb nog nooit een HS2 plugin gebouwd. Wel inmiddels 4 HS3 plugins. Maar de structuur is inderdaad heel anders.

Sorry, zit er niet in dus. Ik maak plugins omdat:
- Ik ze zelf nodig hebt en goed kan gebruiken
- Er wat van te leren
- En het gewoon leuk vindt

Als niet aan alle drie de voorwaarden wordt voldaan doe ik het dus niet. Ik heb het zelf niet nodig en leer weinig van ontwikkeling in een product waarvan de maker het zelf als legacy bestempelt :-)
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby labtec » Sat Feb 07, 2015 5:18 pm

Duidelijk en begrijpelijk, wordt het toch voor mij tijd om volledig naar HS3 over te gaan :) het blijft een beetje kiezen
tussen de beschikbare plugins en de HS versie, in HS3 is bijvoorbeeld de plugin voor de Powermax Pro alarm centrale niet beschikbaar, ook hier
is veel vraag naar.

Mag ik vragen welke plugins je nog meer hebt gemaakt voor HS3?

Greetz
labtec
Member
Member
 
Posts: 243
Joined: October 2010

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Sat Feb 07, 2015 5:33 pm

- A10 (X10 voor Xanura)
- P1 (smart meter)
- Pushalot (send notifications to Windows Phone)
- Plugwise Pro (samen met Rien)

En voor mijzelf nog een plugin om met mijn zonnepanelen omvormer te communiceren, maar die is zo basic en speficiek op mijn eigen behoefte gebouwd dat die niet publiekelijk is.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby labtec » Sat Feb 07, 2015 6:01 pm

stefxx wrote:- A10 (X10 voor Xanura)
- P1 (smart meter)
- Pushalot (send notifications to Windows Phone)
- Plugwise Pro (samen met Rien)

En voor mijzelf nog een plugin om met mijn zonnepanelen omvormer te communiceren, maar die is zo basic en speficiek op mijn eigen behoefte gebouwd dat die niet publiekelijk is.


Respect! goed om te horen dat er leden zijn die plugins ontwikkelen.
labtec
Member
Member
 
Posts: 243
Joined: October 2010

Re: Versie 3.0.0.7

Postby mo046 » Sun Feb 22, 2015 4:56 pm

Vandaag de P1 meter plugin in gebruik genomen (3.0.0.8). Werkt meteen! Hartelijk dank!

Is het mogelijk om grafieken van het gasverbruik te maken (verbruik en kosten)? Of is dit een beperking van HS3?

Maurice
** Maurice **
mo046
Member
Member
 
Posts: 186
Joined: November 2007
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Sun Feb 22, 2015 8:18 pm

mo046 wrote:Is het mogelijk om grafieken van het gasverbruik te maken (verbruik en kosten)? Of is dit een beperking van HS3?


Inderdaad, HS3 ondersteund vooralsnog alleen elektra. Mocht dat veranderen zal ik zeker kijken of ik dit kan inbouwen!
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby martinisoft » Tue Nov 24, 2015 11:14 am

Vanmorgen is bij ons een slimme meter en bijbehorende gasmeter geplaatst.
Ik had van te voren al de P1 Smart Meter plugin geïnstalleerd binnen HS3.
Omdat mijn HS3 box ver van de meterkast verwijderd is heb ik in de meterkast een TP-link router neer gehangen, en de P1 USB kabel op de router aangesloten.
Deze router heb ik voorzien van OpenWRT en hier Ser2Net en de FTDI driver voor de kabel op geïnstalleerd.
Op mijn Windows gebaseerde HS3 box heb ik Perle Trueport geinstalleerd.
Deze maakt een virtuele compoort aan en communiceert met Ser2Net op de TP-link router.
Deze compoort kan ik vervolgens weer oppakken met de P1 Smart Meter plugin.
Meteen na het aansluiten van de P1 kabel op de meter begon de data binnen te komen binnen HS3.
Bij deze wil ik je dan ook hartelijk bedanken voor deze fijne en overzichtelijke plugin.
Dit is een zeer waardevolle toevoeging voor mijn HS3 setup.

mvg

Martijn.
User avatar
martinisoft
Member
Member
 
Posts: 94
Joined: May 2010
Location: The Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Tue Nov 24, 2015 11:22 am

Goed om te lezen! Succes ermee.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby martinisoft » Tue Nov 24, 2015 7:57 pm

Ben nog effe aan het rommelen en zie dat ik binnen HS3/Energy het slimme meter device netjes beschikbaar heb en op die manier grafieken van mijn verbruik kan laten zien.
Echter zie ik deze niet beschikbaar vanuit HSTouch. Heb ik dit alleen en heeft dit met mijn config te maken of is dit normaal gedag?

mvg

Martijn.
User avatar
martinisoft
Member
Member
 
Posts: 94
Joined: May 2010
Location: The Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Tue Nov 24, 2015 8:19 pm

Dit heb ik ook, is (wat mij betreft) raar gedrag van HS3. HSTouch wil alleen energy data laten zien als het device type van een bepaald type is, en dat kan alleen als het een subdevice is... Ik vind het een bug in HS3 maar de energy API in HS3 is nog dusdanig onvolwassen dat ik eerst maar even aankijk hoe het zich verder ontwikkeld...
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby martinisoft » Tue Nov 24, 2015 9:45 pm

Ah, duidelijk. Klinkt inderdaad als raar gedrag van HS3.
Heb je nog een alternatieve manier gevonden om de Grafieken in HSTouch zichtbaar te maken of laat je nu alleen de waardes zien?
User avatar
martinisoft
Member
Member
 
Posts: 94
Joined: May 2010
Location: The Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Tue Nov 24, 2015 9:59 pm

Nee, geen andere manier gevonden tot op heden... zoals gezegd, ik wacht eerst even af hoe deze API zich verder ontwikkeld.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

PreviousNext

Return to Homeseer P1 Smart Meter - Plugin HS3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest