Versie 3.0.0.7

Moderator: stefxx

Re: Versie 3.0.0.7

Postby bartbakels » Thu Nov 03, 2016 12:37 pm

Stefx,

bedankt voor deze geweldige plugin, IK gebruik hem sinds kort weer ipv mijn tooninterface.

Ik had echter nog een vraagje, is het mogelijk een device aan te maken met het huidige gasverbruik per uur? zo niet maak ik denk ik een script welke dit berekend aan de hand van de last change date

2de vraagje, is het mogelijk de verbuiks kosten per telwerk + gas ook asl device aan te maken?

MVG

Bart
Software: HS3, HStouch, Plugwise , BLBackup, BLLatestImage, Zwave, JowiHUE, PHlocation, Netcam, Harmony Plugin, ThinkingCleaner, HSPhone, Eneco Toon Script, Pushover, Visonic Powermax LV Interface

(ON ESXI )on NUC
bartbakels
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 508
Joined: May 2011

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Thu Nov 03, 2016 1:20 pm

bartbakels wrote:Ik had echter nog een vraagje, is het mogelijk een device aan te maken met het huidige gasverbruik per uur? zo niet maak ik denk ik een script welke dit berekend aan de hand van de last change date


Alles is mogelijk... maar je bent de eerste die hier om vraagt. Ik zie er zelf niet heel veel toegevoegde waarde in. En zelf scripten is ook leuk toch ? :D

bartbakels wrote:2de vraagje, is het mogelijk de verbuiks kosten per telwerk + gas ook asl device aan te maken?


De energiekosten zitten nu sterk verweven in de Energy API van HS3. Ik denk dat de juiste weg is om te kijken hoe we die data er weer uit kunnen krijgen (anders dan de standaard grafieken)...

Gas kosten data heb ik uitgesteld omdat HS3 ook daar de API voor beschikbaar zou maken... maar dat is tot op heden niet gebeurd.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby bartbakels » Thu Nov 03, 2016 3:00 pm

Stefx,

bedankt voor je antwoord, ik denk inderdaad dat ik dat zelf maar maak met een scriptje, inclusief de verbruiks kosten.

Ik gebruik zelf de grafieken van HS3 niet aangezien deze niet echt aan mijn requirements voldoen ;). Ik gebruik Jon00 database charting tool, welke echt super werkt ....TIP :P


MVG

Bart
Software: HS3, HStouch, Plugwise , BLBackup, BLLatestImage, Zwave, JowiHUE, PHlocation, Netcam, Harmony Plugin, ThinkingCleaner, HSPhone, Eneco Toon Script, Pushover, Visonic Powermax LV Interface

(ON ESXI )on NUC
bartbakels
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 508
Joined: May 2011

Re: Versie 3.0.0.7

Postby esschenk » Wed Jan 04, 2017 6:59 pm

Hallo,

Ik heb de plugin geupdate naar versie .9
Maar sommige devices willen niet meer updaten.
Ik zie in het log ook de volgende regels.

jan-04 18:48:41 P1 Old version of P1 device found (Elektra teruglevering hoog vandaag), updating...
jan-04 18:48:41 P1 Old version of P1 device found (Elektra teruglevering hoog), updating...
jan-04 18:48:41 P1 Old version of P1 device found (Elektra teruglevering laag vandaag), updating...
jan-04 18:48:41 P1 Old version of P1 device found (Elektra teruglevering laag), updating...
jan-04 18:48:41 P1 Old version of P1 device found (Elektra verbruik hoog vandaag), updating.

Moeten de devices opnieuw worden aangemaakt !!!
of is er iets anders aan de hand.
Ik heb de pc al opnieuw opgestart maar blijf de zelfde fout in de log zien

Gr Ed
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 425
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Wed Jan 04, 2017 7:01 pm

Bekend probleem (zie ook het homeseer forum). Goede nieuws is dat ik het vanmiddag opgelost hebt.

Ik zet zo versie 10 in de updater :)
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby esschenk » Wed Jan 04, 2017 8:21 pm

Ok thanks

ed
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 425
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby Akatar » Thu Jan 05, 2017 6:48 pm

stefxx wrote:Bekend probleem (zie ook het homeseer forum). Goede nieuws is dat ik het vanmiddag opgelost hebt.

Ik zet zo versie 10 in de updater :)


na het update tot versie 10

jan-05 18:42:46 P1 Comport successfully opened
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-V-N-T Meterkast Slimme meter Verbruik netwerk vandaag (ref: 911)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-V-N Meterkast Slimme meter Verbruik netwerk totaal (ref: 910)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#2.8.2-T Meterkast Slimme meter Elektra teruglevering hoog vandaag (ref: 903)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#2.8.2 Meterkast Slimme meter Elektra teruglevering hoog (ref: 902)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#2.8.1-T Meterkast Slimme meter Elektra teruglevering laag vandaag (ref: 901)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#2.8.1 Meterkast Slimme meter Elektra teruglevering laag (ref: 900)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#2.7.0-L Meterkast Slimme meter Elektra huidige teruglevering vandaag min (ref: 1184)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#2.7.0-H Meterkast Slimme meter Elektra huidige teruglevering vandaag max (ref: 1185)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#2.7.0 Meterkast Slimme meter Elektra huidige teruglevering (ref: 1183)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#1.8.2-T Meterkast Slimme meter Elektra verbruik hoog vandaag (ref: 899)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#1.8.2 Meterkast Slimme meter Elektra verbruik hoog (ref: 898)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#1.8.1-T Meterkast Slimme meter Elektra verbruik laag vandaag (ref: 897)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#1.8.1 Meterkast Slimme meter Elektra verbruik laag (ref: 896)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#1.7.0-L Meterkast Slimme meter Elektra huidig verbruik vandaag min (ref: 906)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#1.7.0-H Meterkast Slimme meter Elektra huidig verbruik vandaag max (ref: 907)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-1-0#1.7.0 Meterkast Slimme meter Elektra huidig verbruik (ref: 905)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-0-1#24.3.0-T Meterkast Slimme meter Gas verbruik vandaag (ref: 909)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-0-1#24.3.0 Meterkast Slimme meter Gas verbruik (ref: 908)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-0-0#96.14.0 Meterkast Slimme meter Tarief (ref: 904)
jan-05 18:42:38 P1 Found device: P1-0-0#96.1.1 Meterkast Slimme meter Meter identificatie (ref: 895)

maar er wordt verder niets opgehaald, ook de log (raw data staat aan) blijft leeg
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1052
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Thu Jan 05, 2017 6:52 pm

Ik heb iets meer info nodig ben ik bang. Zet alle debugging eens aan en geef je inhoud van je P1.ini eens? Laat de plugin minstens een minuut of 5 lopen en stuur me je log.

Weet je zeker dat je COM poort instellingen goed staan?
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby Akatar » Thu Jan 05, 2017 6:58 pm

hele systeem maar even opnieuw opgestart:
an-05 18:55:00 P1 0-0:96.13.0()
jan-05 18:55:00 P1 0-0:96.13.1()
jan-05 18:55:00 P1 Old version of P1 device found (Elektra huidige teruglevering vandaag max), updating...
jan-05 18:55:00 P1 Old version of P1 device found (Elektra huidige teruglevering vandaag min), updating...
jan-05 18:55:00 P1 Old version of P1 device found (Elektra huidige teruglevering), updating...
jan-05 18:55:00 P1 1-0:2.7.0(0000.00*kW)
jan-05 18:55:00 P1 Old version of P1 device found (Elektra huidig verbruik vandaag max), updating...
jan-05 18:54:59 Sonos InitIO Called for Instance = RINCON_000E587A69E801400 and running on OS = Win32NT
jan-05 18:54:59 P1 Old version of P1 device found (Elektra huidig verbruik vandaag min), updating...
jan-05 18:54:59 P1 Old version of P1 device found (Elektra huidig verbruik), updating...

hij loopt weer!!
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1052
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Thu Jan 05, 2017 6:59 pm

pfff... gelukkig! :D
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby Akatar » Thu Jan 05, 2017 7:21 pm

ik had zelf ook al van waarom updaten, de oude versie deed het prima.....
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1052
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Versie 3.0.0.7

Postby mrqnapper » Mon Feb 06, 2017 9:35 am

Hoi,

Heb al tijden een slimme meter hangen en wil die nu ook gaan uitlezen in HS3 met deze plugin. Echter staat de Rpi op zolder en de meter hangt beneden in de hal. Nu ben ik ook aan het stoeien met Esp8266 en zie dat daar ook gebruik van wordt gemaakt om de p1 op afstand uit te lezen. Kan dat ook werken met deze plugin? Iemand die daar ervaring meer heeft en dat wil delen? Kan dat ook met mqtt.

Heb wel wat input gevonden voor gebruik van esp8266 maar dat lijkt anders te werken dan met de plugin?

Dit is een mooi simpele oplossing https://hermanbanken.nl/2016/06/24/ener ... h-esp8266/
En dit http://www.esp8266thingies.nl/wp/ is een mooi project
https://gathering.tweakers.net/forum/li ... es/1686415 onderaan
mrqnapper
Member
Member
 
Posts: 234
Joined: June 2011

Re: Versie 3.0.0.7

Postby mrqnapper » Wed Feb 08, 2017 9:55 am

Iemand die hier ervaring mee heeft? Of weet of een van onderstaande opties kan werken met de Plugin?

mrqnapper wrote:Hoi,

Heb al tijden een slimme meter hangen en wil die nu ook gaan uitlezen in HS3 met deze plugin. Echter staat de Rpi op zolder en de meter hangt beneden in de hal. Nu ben ik ook aan het stoeien met Esp8266 en zie dat daar ook gebruik van wordt gemaakt om de p1 op afstand uit te lezen. Kan dat ook werken met deze plugin? Iemand die daar ervaring meer heeft en dat wil delen? Kan dat ook met mqtt.

Heb wel wat input gevonden voor gebruik van esp8266 maar dat lijkt anders te werken dan met de plugin?

Dit is een mooi simpele oplossing https://hermanbanken.nl/2016/06/24/ener ... h-esp8266/
En dit http://www.esp8266thingies.nl/wp/ is een mooi project
https://gathering.tweakers.net/forum/li ... es/1686415 onderaan


Bedankt. Wiechert.
mrqnapper
Member
Member
 
Posts: 234
Joined: June 2011

Re: Versie 3.0.0.7

Postby egbertje » Sun Apr 23, 2017 11:09 am

Hallo Stefxx,

Eindelijk heb ik sinds vd week ook nieuwe smartmeters. Je geweldige plugin geinstaleerd, waarvoor dank en werkt meteen prima.
Alleen heb ik een vraag mbt sommige waardes.
Ik gebruik Imperihome als interface op mijn tablet en als ik daar nu een device bv "huidig verbruik" toevoeg dan geeft deze de verkeerde waarde aan.
Nml in Watts ipv Kwh, bv huidige waarde is 5,524 Kwh dan krijg ik de waarde 5 te staan (Watt of Kwh kan ik nog wel aanpassen in Imperihome).
Kan ik dit veranderen want ik zie daar zo geen instelling voor staan, of moet ik daarvoor bij de ontwikkelaar van Imperihome zijn?

Egbert
Homeseer 3 on andere Intel Nuc/Win10
Plugins Imperihome Jowihue Rfxcom Pushover P1
RFXcom V3 Visonic Powermax+ some KaKu
egbertje
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 24
Joined: April 2012

Re: Versie 3.0.0.7

Postby stefxx » Sun Apr 23, 2017 11:29 am

Hoi Egbertje,

Helaas, ik weet NIKS van Imperihome. Als de waardes wel gewoon goed in HomeSeer staan, kan ik er verder niet zoveel mee ben ik bang...

Succes, laat weten hoe het afloopt!
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

PreviousNext

Return to Homeseer P1 Smart Meter - Plugin HS3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest