plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Alles m.b.t. de Alphatronics Visonic plugin van Robert Hekkers (DUTCH forum)

Moderator: Digit

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 10:19 am

Ja, dan zou het moeten werken...

Ik zou je adviseren toch maar eens een seriele poort op te zoeken...
Je MOET eerst bevestiging hebben dat je de data binnen krijgt. De weg met de minste obstakels daarvoor is direct op een seriele poort. Volgende stap is daarna weer de lava ertussen. En weer kijken of je de data binnenkrijgt (met telnet). En zo elke keer een stapje verder; Doe je dit niet, kun je nooit de 'schuldige' aanwijzen en blijft het giswerk. De laatste stap in het heleverhaal is Homeseer en de Plugin.
Succes!
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Ruud » Mon Feb 01, 2010 12:36 pm

Sorry, heb deze post helemaal gemist.
Ik heb ook de lavacom ehternet naar com ingebruik , met de visonic reciever en dat werkt als een trein..
Was even stoeien, maar heb hem nu op ethernet (lavacom) draaien.
Dus ik zal me even inlezen in dit topic en kijken waar het probleem zit.

Gr Ruud
Ruud (rualblas)
Ruud
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 847
Joined: January 2008
Location: Rijswijk (Z.H)

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 3:02 pm

Ok dames,

Ik heb de vebinding van de LAVA Com poort getesten dat werkt gewoon ...
Als ik op mijn Homeseer PC COM4 open met putty krijg ik bij het bewegen van de MCT-302 de volgend output:
putty.png
putty.png (14.26 KiB) Viewed 9694 times


Nu nog het laatste stukje met de plugin ...
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 3:13 pm

Ik heb nu bewezen met mijn vorige post dat de data via COM port 4 binnenkomt.
Maar kan nog steeds geen device toevoegen :-(

Dit zijn mijn settings:
1general.png
1general.png (14.9 KiB) Viewed 9692 times

2interface.png
2interface.png (13.11 KiB) Viewed 9692 times

3)sensors.png
3)sensors.png (16.22 KiB) Viewed 9692 times


Ik heb net het batterijtje van die MCT-302 eruit gehaald en er weer ingestopt ... maar weer niks :-(
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 3:16 pm

Ik vat niet wat je aan het doen bent.
Je data komt binnen op COM4. Waarom stel je de plugin dan in op Ethernet-mode?
Kort nachtje gehad? :)
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby TANE » Mon Feb 01, 2010 3:22 pm

RS232 kan je maar aan een device toewijzen.
Wat Robert ook zegt.
Lava drivers unistall of de plugin aan een com poort
Enver Tanriverdi | http://blog.tane.nl
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 3:26 pm

Digit wrote:Ik vat niet wat je aan het doen bent.
Je data komt binnen op COM4. Waarom stel je de plugin dan in op Ethernet-mode?
Kort nachtje gehad? :)


Als je het IP adres invult in jou plugin dan zet ie em automatisch naar COM4 ... dat zie he toch ook in het scherm?
Blijkbaar is het systeem zo slim dat ie dat meteen detecteerd vanuit windows al...

Wil je dat ik em hard op COM4 serial zet?
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 3:28 pm

Dat is dan toeval; dan heb je het eerder op COM4 ingesteld gehad!
Kijk, daar komen de hulptroepen ook al, Enver welkom... we komen er wel! :lol:

Ja, hard op COM4 zetten (wat dat ook moge zijn). In Ethernet mode wordt NIKS met je seriele instellingen gedaan.
En de Plugin is zeker niet zo slim om een IP adres om te kunnen zetten naar een COMpoort.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 3:31 pm

Digit wrote:Dat is dan toeval; dan heb je het eerder op COM4 ingesteld gehad!
Kijk, daar komen de hulptroepen ook al, Enver welkom... we komen er wel! :lol:

Ja, hard op COM4 zetten (wat dat ook moge zijn). In Ethernet mode wordt NIKS met je seriele instellingen gedaan.
En de Plugin is zeker niet zo slim om een IP adres om te kunnen zetten naar een COMpoort.


Ok zojuist net hard op Serial COM4 gezet ... weer batterijtje uit MCT-302 gehaald ... een beetje heen en weer gegaan (met de MCT302 he ;-)) en kan nog steeds niks vinden ...

In de homeseer log zegt ie overigens dit:
Code: Select all
1-2-2010 14:38:11  - Alphatronics - ConnectionType  = 1
1-2-2010 14:38:11  - Alphatronics - Hostname  = 10.11.11.31
1-2-2010 14:38:11  - Alphatronics - TCPPort  = 4098
1-2-2010 14:38:11  - Alphatronics - COMPort  = 4



Ziet er goed uit toch?
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 3:37 pm

Ik geef het bijna op.
Toch niet nog steeds een ander progje (putty) tegelijkertijd aan COM4 gekoppeld?
Want dat werkt natuurlijk ook niet...
Herstart HS eerst maar eens voor de zekerheid, en beschrijf daarna maar eens waar je allemaal op klikt, wanneer je beweegt, etc.
Connectiontype 1 is idd Serial; Ethernet = 0.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 3:55 pm

Ik heb zin om dat ding uit het raam te tiefen als het niet snel werkt ... als ik het maar even zo plat mag zeggen ;-)

Nee COM4 staat niet stiekem ergens anders open (putty)

Nou Homeseer een restart gegeven:
- MCT 302 batterij eruit gehaald
- MCT 302 batterij erin gedaan
- Lampje op MCT knippert
- Lampje op LAVA knippert voor COM4
- RF lampje op Receiver knippert
- Ik ga naar Homeseer toe Klik op PlugIns --> Alphatronics --> Interface settings staan op SERIAL - COM4
- Ik klik op Sensors
- Ik klik op Add
- Ik word gek omdat het niet werkt
- Ik beweeg wat heen en weer met die MCT302
- Lampje op MCT knippert
- Lampje op LAVA knippert voor COM4
- RF lampje op Receiver knippert
- Ik klik op Add
- Ik klik op Add
- Ik klik op Add
- Ik word gek omdat het niet werkt
- MCT 302 batterij eruit gehaald
- MCT 302 batterij erin gedaan
- Lampje op MCT knippert
- Lampje op LAVA knippert voor COM4
- RF lampje op Receiver knippert
- Ik klik op Add
- Ik klik op Add
- Ik klik op Add

etc ....
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 4:04 pm

Geduld is een schone zaak...
Staat COM4 in dat stukje lava-software ook weer op 9600, enz. ?
Welke versie van de Plugin gebruik je? (staat onderaan elke config pagina)

(PS batterij gewoon laten zitten, is niet nodig)
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 4:10 pm

Digit wrote:Geduld is een schone zaak...
Staat COM4 in dat stukje lava-software ook weer op 9600, enz. ?
Welke versie van de Plugin gebruik je? (staat onderaan elke config pagina)

(PS batterij gewoon laten zitten, is niet nodig)


De plugin versie is de versie die jij me gegeven had ...
Alphatronics Plugin version: 0.3.0.0

Settings van de LAVA en Windows systeem COM staan goed ...
com.png
com.png (8.81 KiB) Viewed 9687 times



Anders zou ik denk ik ook niet de outputs in putty voorbij zien komen ...
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby Digit » Mon Feb 01, 2010 4:21 pm

Goed, daar ligt het dus niet aan.
Volgende stap: Zet debuglevel op 3.
Er wordt dan een alphatronics.log aangemaakt in je homeseer directory.
Om alles vanaf het begin te kunnen volgen moet je daarna HS even herstarten.
Doe je "Add"-verhaal van hierboven nog eens en mail me de log: alpha aapje hekkers punt net.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: plugin & Visonic Receiver aangesloten ... wat nu?

Postby I-1 » Mon Feb 01, 2010 4:36 pm

Had de logging al op level 3 gezet ...
Ik heb je het bestand gemaild ...
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

PreviousNext

Return to Homeseer Alphatronics Visonic receiver Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron