Ervaringen IPAD en HStouch

Alles m.b.t. HSTtouch (DUTCH forum)

Moderators: TANE, Ruud

Re: Ervaringen IPAD en HStouch

Postby DJF3 » Sat Jul 31, 2010 12:57 pm

Mijn advies zou zijn: Koop een iPad ongeacht of je deze voor HST gaat gebruiken en neem een goedkoper 15" touchscreen en koppel deze direct aan HS.

De ene is fixed en de iPad kan je dan ook voor andere zaken gebruiken. De iPad plugin is $40. Performance is OK bij mijn eerste tests (3 screens, no landscape). Camera's zijn niet bijster snel.

DJ
User avatar
DJF3
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 886
Joined: July 2007

Re: Ervaringen IPAD en HStouch

Postby Snelvuur » Sat Jul 31, 2010 2:50 pm

Denk dat de meeste mensen dan ook hetzelfde issue zien als ik zie. 15 inch touchscreen zijn leuk maar eigenlijk "te groot" en dan bedoel ik niet over het touchscherm maar over de dikte b.v. Ik wil hem dan graag in de muur kwijt en niet dat hij van de muur afsteekt omdat ik dat gewoon niet mooit vindt. Daarnaast heb ik ook geen pc naast mijn meubel in de woonkamer, pc's horen niet thuis in de woonkamer vindt ik. (laptops ala)
// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3155
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: Ervaringen IPAD en HStouch

Postby TANE » Sat Jul 31, 2010 3:10 pm

Helemaal met Eric eens.
Een goedkope 15" screen is gewoon to much
Een asus of een shuttle is weer wel mooi. Maar kost ook weer 400 euro.

Je kan beter wacht op de Android plugin en een Apad kopen voor 200 euro
Enver Tanriverdi | http://blog.tane.nl
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: Ervaringen IPAD en HStouch

Postby r_255 » Sun Sep 19, 2010 8:37 am

Een pad wordt natuurlijk ook leuker als je backgrounder draaid icm hst. ( draait alleen als je ipad/pod/phone gejailbreaked is)
Zo draai ik hier squeezecast in de achtergrond en hst on top.

Alleen jammer dat het bedienen van uit hst weer een beetje traag gaat als je het vergelijkt met squeezepad of ipeng.
Het leuke van backgrounder is dat je bijna net zo snel switched ( mits je het goed configed ) als dat je door je hst paginas navigeert.
r_255
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 621
Joined: June 2008
Location: Netherlands

Re: Ervaringen IPAD en HStouch

Postby strongetje » Fri Nov 19, 2010 8:56 pm

hallo,

ben me ook aan het orienteren voor een touchscreen i.s.w. homeseer en Hstouch.
zie op sommige sites dat er 40 dollar betaald moet worden voor de hstouch plugin voor de ipad.
heb zojuist itunes geinstalleerd op mijn windows pc, maar hier zie ik dat de plugin gratis is.

is dit een trail versie, of is het de orginele versie ?.

bvd voor de info

mvg,
Mark
strongetje
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: October 2009
Location: Netherlands

Re: Ervaringen IPAD en HStouch

Postby Snelvuur » Fri Nov 19, 2010 10:21 pm

de plugin is gratis, maar hij communiceert met homeseer, dus dan moet je wel in homeseer een licensie hebben. je kan een trial doen met hstouch e.d. dat is een mogelijkheid.
// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3155
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: Ervaringen IPAD en HStouch

Postby strongetje » Sat Nov 20, 2010 2:24 pm

hallo snelvuur,

bedankt voor de info.

heb de demo versie van homeseer al draaien.
zal de hstouch eens gaan proberen.

als het me bevalt ga ik een licinsie aanvragen en zal er een ipad komen.
heb 0,0% ervaring met apple, maar dit zal ook wel weer lukken.

mvg,
Mark
strongetje
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: October 2009
Location: Netherlands

Re: Ervaringen IPAD en HStouch

Postby strongetje » Thu Nov 25, 2010 6:55 pm

hallo,

ipad is inmiddels aangeschaft(16GB wifi).
was nog een heel gepuzzel hoe ik de hstouch schermen op mijn ipad kon krijgen.
maar dankzij een topic hier toch gevonden.

verder veel werk, omdat je de schermen allemaal dubbel moet maken (landscape en portrait).
ipad werkt snel m.b.t. schakelen van verlichting, maar merk wel dat sommige modulles iets trager reageren.
heb alleen AW10, Lw11 en AD10 modules.
worden in de toekomst vervangen door 2weg modules, omdat ik nu de status niet kan zien wanneer ze lokaal bediend worden.

maar ben verder zeer tevreden met de ipad.

mvg,
Mark
strongetje
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: October 2009
Location: Netherlands

Re: Ervaringen IPAD en HStouch

Postby Snelvuur » Mon Nov 29, 2010 2:04 pm

nu nog wachten op het vinkje in hstouch op de ipad dat je het scherm kan locken. ik geef de voorkeur aan landscape maar om een of andere reden vonden ze het grappig om in de 4.2 update firmware van de ipad de orientation lock te vervangen door de mute/unmute functie. (kan je wel weer terug halen via cydia e.d. maar dat is gewoon zo'n onzin werk weer)
// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3155
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: Ervaringen IPAD en HStouch

Postby strongetje » Mon Nov 29, 2010 2:27 pm

hoe bedoel je scherm locken ?.

ik kan mijn oriantation nog steeds locken met het knopje langs de volume knop.
enige nadeel wat ik ondervind is dat als de automatische lock er op gaat, dat je dan eerst de ipad weer moet unlocken.
dan moet de ipad weer contact maken met de homeseer server.

kan de lock wel op nooit zetten, maar dan blijft het scherm constant aan.

is het mogelijk om een dia show te starten als screensaver ?

mvg,
Mark
strongetje
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: October 2009
Location: Netherlands

Re: Ervaringen IPAD en HStouch

Postby DJF3 » Mon Dec 06, 2010 9:15 am

Mark,

Diashow: niet via de iPad slide-show. Wat je zou kunnen proberen is een 'screensaver' scherm in HST (return to home-screen in x minutes) en een homescreen met HTML slide-show + transparent button die je naar het echte 'hoofd' scherm brengt.

DJ
User avatar
DJF3
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 886
Joined: July 2007

Re: Ervaringen IPAD en HStouch

Postby Willem4ever » Tue Dec 07, 2010 5:47 pm

Snelvuur wrote:nu nog wachten op het vinkje in hstouch op de ipad dat je het scherm kan locken. ik geef de voorkeur aan landscape maar om een of andere reden vonden ze het grappig om in de 4.2 update firmware van de ipad de orientation lock te vervangen door de mute/unmute functie. (kan je wel weer terug halen via cydia e.d. maar dat is gewoon zo'n onzin werk weer)


double-click op de home-button schuif naar rechts en dan zie je links de orientation lock weer verschijnen.
User avatar
Willem4ever
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 804
Joined: October 2006
Location: Uithoorn / Netherlands

Previous

Return to Homeseer HStouch Forum

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest