PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Forum over de plugwise plugin van Rene Klootwijk, nu in handen van Rien du Pre (DUTCH forum)

Moderators: Rene, RdP

PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby RdP » Thu Nov 20, 2014 7:38 pm

Hi,

Wat is er nieuw/veranderd
- Fixed several minor bugs

Je kan de plug-in installeren via de HS3 updater en hij is gratis !!!

Voor vragen en problemen kan je natuurlijk gebruik blijven maken van dit forum !!!

Veel plezier ermee....

Gr,
Rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby esschenk » Mon Mar 09, 2015 9:15 pm

Hallo rien,

Ik heb deze versie via de updater geinstalleerd
maar krijg een foutmelding.
Enig idee?
ERROR: PollPlugwiseServer: Cannot query http://192.168.1.10:8080/HS_statistics.xml: De externe server heeft een fout geretourneerd: (404) Niet gevonden.

Gr ed
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 424
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby RdP » Mon Mar 09, 2015 9:22 pm

Hi Ed,

Ik neem aan dat je de HS_statistics.xml ook hebt gekopieerd zoals in de handleiding staat?

Gr,
Rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby esschenk » Mon Mar 09, 2015 10:03 pm

Zo das snel.


Yep staat in de source directory


mrt-09 21:47:28 Plugwise ERROR: Void HSUpdateDeviceString(HSPI_PLUGWISE.Appliance ByRef, Int16, Boolean): Exception: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld., bij HSPI_PLUGWISE.Homeseer.HSUpdateDeviceString(Appliance& oAppliance, Int16 shDeviceType, Boolean bLastChanged)
mrt-09 21:47:28 Plugwise ERROR: Void HSUpdateDeviceString(HSPI_PLUGWISE.Appliance ByRef, Int16, Boolean): Exception: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld., bij HSPI_PLUGWISE.


Dit krijg ik nu in het log.

Ik moet er wel bij zeggen dat de vorige versie ineens was gestopt .
ik denk dat is gekomen na een update.maar weet dat niet zeker
daarom heb ik 3.1 geinstalleerd.

Ed
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 424
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby RdP » Mon Mar 09, 2015 11:51 pm

Hi Ed

Heb je die fout met de xml output nu niet meer dan?

Heb je soms 'unassigned' circles in de Source software staan.

Anders heb ik je logging etc. Nodig.

Gr,
Rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby esschenk » Wed Mar 11, 2015 8:27 am

Hallo Rien,

Ik zie inderdaad na een herstart de xml foutmelding niet meer.
ik denk inderdaad dat het device's zijn die nog ergens rond zweven.
ik was ineens wat device's kwijt van plugwise.
het rare is dat in mijn webpage builder (Jon00) zie ik nog wel een device en die werkt
maar als device zie ik deze niet meer in Homeseer.
Erg vreemd dus daar zal het probleem wel ergens zitten
ik weet niet zo goed hoe je device's kan verwijderen uit homeseer die niet meer zichtbaar zijn.
misschien is kijken in de mdb .


Gr Ed
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 424
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby vanisher » Wed Mar 11, 2015 10:44 am

Bij mij wil de plugwise pro plugin nog wel eens crashen, geen idee waarom.. maar het hangt ook alle andere plugins op omdat je een mooie windows popup krijgt.
-------------------------------------------------------------------
A Domotica starter, currently running: Plugwise, Z-Wave, Jeenods, Homeseer / DomotiGa
vanisher
Member
Member
 
Posts: 293
Joined: June 2011

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby Phaeton » Wed Mar 11, 2015 2:00 pm

Ik heb dat de afgelopen maanden ook gehad. Was voor laatste update erger.
groeten,
Harry
User avatar
Phaeton
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 568
Joined: May 2010
Location: Wassenaar

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby stefxx » Wed Mar 11, 2015 7:29 pm

Laten we deze versie en de Pro versie niet door elkaar halen. Maar bij mij crashes hij eigenlijk nooit, dus als dat bij jullie wel gebeurd zie ik graag (in een aparte thread) de melding met zoveel mogelijk info. Het mooiste is als de developer mode aanstaat, maar ook het eventlog laat vaak een hoop zien... vermeld ook welke Plugwise device je gebruikt.

Stille heren kan ik niet dienen jongens!
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 665
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby Zefram » Wed Apr 08, 2015 10:02 pm

Hallo Rien,

Kan je in deze versie virtual devices aanmaken voor dagtotalen?
Ik zie nergens een optie zoals in de versie voor HS2.
In de PDF van versie 3.1 heb je het wel over virtual devices.

Robert
Zefram
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 17
Joined: September 2012

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby RdP » Sun Apr 12, 2015 10:58 am

Zefram wrote:Hallo Rien,

Kan je in deze versie virtual devices aanmaken voor dagtotalen?
Ik zie nergens een optie zoals in de versie voor HS2.
In de PDF van versie 3.1 heb je het wel over virtual devices.

Robert


Hi Robert,

In de documentatie staat:
Support for a separate homeseer device which holds the total usage and today’s usage of a device has been deleted due to a fundamental change in HS3. It may be added in the future if there will be a high demand for this feature.

Zit er dus niet meer in, misschien in de toekomst :cry:

Groet,
Rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Vraagje over 3.1.0.0 icm HS3

Postby Verkenner » Wed Oct 28, 2015 10:33 pm

Heb Plugin 3.1.0.0 geinstalleerd op HS3 maar de plugwisecircles verschijnen niet in Homeseer3.
Zie in de HS logfile een foutmelding: Cannot query http://192.100.100.100:8080/HS_statistics.xml

Bij het opvragen van http://192.100.100.100:8080 verschijnt de plugwise server keurig.
Bij het opvragen van http://192.100.100.100:8080/statistics.xml verschijnt de lijst met devices keurig.

Waarom zet HS3 er HS_ tussen ?

Dank voor de hulp !
Best regards, Verkenner
Verkenner
Member
Member
 
Posts: 333
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby RdP » Thu Oct 29, 2015 7:28 am

Hi,

De HS_ wordt er in gezet door de plugin (door mij :-)) omdat bij een Source upgrade de statistics.xml wordt overschreven door een Plugwise versie en die is niet toereikend voor de plugin.
Zou je eens willen controleren of the HS_statistics.xml file wel aan bezig is ?
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby Verkenner » Thu Oct 29, 2015 10:25 pm

Hi Rien, dank voor de snelle reactie.

In de map Program Files(x86)-Plugwise-PlugwiseSource-www staat wel een statistics.xml maar geen HS_statistics.xml
Best regards, Verkenner
Verkenner
Member
Member
 
Posts: 333
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 3.1 beschikbaar in HS updater

Postby RdP » Fri Oct 30, 2015 8:14 am

Verkenner wrote:Hi Rien, dank voor de snelle reactie.

In de map Program Files(x86)-Plugwise-PlugwiseSource-www staat wel een statistics.xml maar geen HS_statistics.xml


Zie documentatie.

Daar staat:
Copy the following files to the proper directories:
All files in the homeseer dir\html\plugwise directory to <plugwise source dir>\www directory (HS_statistics.xml and switch.html)

Heb je dat gedaan, of is de file misschien verwijderd?

Groet,
Rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Next

Return to Homeseer Plugwise Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest