Rooting Toon (or boxx)

Everything about rooting Toons 1 and 2.

Moderator: marcelr

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby jumperone » Thu May 03, 2018 5:32 pm

activate Toon


I have seen what I did wrong
The location was good.
/mnt/data/qmf/config/config_happ_scsync.xml
<visibility>0</visibility><StartDate>0</StartDate><EndDate>0</EndDate
I should have stood before the rule and walked in with the cursor .
Then press I (insert) to adjust it.and the previous delete
I also solved my previous post (no gas display).
<GasDisplay>0</GasDisplay> <GasDisplay>1</GasDisplay>
On that line I also adjusted that from 0 after 1.

For further adjustment see
TerrorSource
https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... 971#p83254
I have the toon with Version: 2.0 - ThehogNL - 24-3-2018 upgrade from version 2.9.26 upgrade to 4.10.6. Update failled / Bus error

OPKG Do Not Work / Bus error / orange screen with 2 points.
What can I do
jumperone
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 8
Joined: April 2018

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby Markie13 » Thu May 10, 2018 1:33 pm

@Markie13:

Sounds like a serial IO issue. Are you sure RxD and TxD are in the right place? Is your serial converter working properly with other hardware?


From the "Fully automated rooting script" topic to here.

It finally succeeded. I added password toon right after reboor. I didn't wait till "enter password". After ten times rebooting i succeeded :D

Now i get stuck at this
Restoring the boot loader and accessing toon through a shell


The only eneco i see is this
Lease failing, starting in bg: udhcpc -b -R -i eth0 -A 5 -p /var/run/udhcpc.eth0.pid -H eneco-001-******
Replaced serial number with asteriks

My reset button seems not to work so at the and of
Locate the password file /etc/passwd and edit the line:

root:DISABLED:0:0:root:/root:/bin/sh

to read:

root::0:0:root:/root:/bin/sh
so i can not reset.
Markie13
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 11
Joined: May 2018

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby Markie13 » Mon May 14, 2018 8:03 pm

I have fully rooted my toon. For installing dropbear and openssh i used unpacked .ipk files from http://files.domoticaforum.eu/index.php?cam=/Toon. Maybe an idea to adjust/add this to your guide Marcel. Makes rooting much easier.
Markie13
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 11
Joined: May 2018

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby TheHogNL » Tue May 15, 2018 6:53 am

Markie13 wrote:I have fully rooted my toon. For installing dropbear and openssh i used unpacked .ipk files from http://files.domoticaforum.eu/index.php?cam=/Toon. Maybe an idea to adjust/add this to your guide Marcel. Makes rooting much easier.


Why? You don't need 'unpacked' ipk. Just install it with opkg as the manual states.
TheHogNL
Member
Member
 
Posts: 441
Joined: August 2017

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby Markie13 » Tue May 15, 2018 8:47 am

TheHogNL wrote:
Markie13 wrote:I have fully rooted my toon. For installing dropbear and openssh i used unpacked .ipk files from http://files.domoticaforum.eu/index.php?cam=/Toon. Maybe an idea to adjust/add this to your guide Marcel. Makes rooting much easier.


Why? You don't need 'unpacked' ipk. Just install it with opkg as the manual states.

Normally it will work, but wget on my toon had some problems with wget and https. So I was searching for solutions. So this was mine.
Markie13
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 11
Joined: May 2018

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby TheHogNL » Tue May 15, 2018 9:32 am

Markie13 wrote:Normally it will work, but wget on my toon had some problems with wget and https. So I was searching for solutions. So this was mine.


The domotica forum files url is in HTTP and not HTTPS.

But nice to see you managed to worked around your issue yourself.
TheHogNL
Member
Member
 
Posts: 441
Joined: August 2017

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby TheHogNL » Sat May 26, 2018 7:30 am

I noticed that in newer release there is another connection going to quby/eneco outside of the VPN.

If you don't like Eneco/Quby to get any information from your toon:

Make a backup of the /qmf/etc/qmf_tenant.xml first:

Code: Select all
eneco-001-xxxxxx:/qmf/etc# cp qmf_tenant.xml qmf_tenant.xml.org


Then edit the file and remove all lines between the <hcb_bxtproxy> secion:


Code: Select all
        <hcb_bxtproxy>
                <proxiedDevice env="TST" uuid="b4990910-2ed8-11e5-a2cb-0800200c9a66" url="https://test.datalab.toon.eu/receive/actionWithDataValuesXml"/>
                <proxiedDevice           uuid="b4990910-2ed8-11e5-a2cb-0800200c9a66" url="https://eneco.bd.toon.eu/receive/actionWithDataValuesXml"/>

                <!-- countly -->
                <proxiedDevice env="TST" uuid="cc7418e9-a723-4bed-b523-732955c7c520" url="https://quby.count.ly/i/bulk?app_key=xxxxxxxxxxxxxxxxxxx" contentArg="data" contentType="application
                <proxiedDevice env="ACC" uuid="cc7418e9-a723-4bed-b523-732955c7c520" url="https://quby.count.ly/i/bulk?app_key=xxxxxxxxxxxxxxxxxxx" contentArg="data" contentType="application
                <proxiedDevice           uuid="cc7418e9-a723-4bed-b523-732955c7c520" url="https://quby.count.ly/i/bulk?app_key=xxxxxxxxxxxxxxxxxxx" contentArg="data" contentType="application
        </hcb_bxtproxy>


Should be:

Code: Select all
        <hcb_bxtproxy>
        </hcb_bxtproxy>
TheHogNL
Member
Member
 
Posts: 441
Joined: August 2017

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby Toonz » Sat May 26, 2018 8:53 am

Any clue what type of data they collect?
Toonz
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 716
Joined: December 2016

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby TheHogNL » Sat May 26, 2018 12:27 pm

I'm thinking of KPI data (key performance indicator data). How is your Toon doing, performance, issue's etc. They probably know if your Toon is rooted using this link also. If your Toon is reporting using this link but not working on the service center (via openvpn) that would be an indication for a rooted toon (or a toon with vpn problems).
TheHogNL
Member
Member
 
Posts: 441
Joined: August 2017

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby bwbboot » Sun May 27, 2018 9:24 pm

I can see my Toon connects with the URLs. For now I have blocked that complete domain. Its not much data, only couple of kb..

Image

Edit: remarkable choice of domain btw...

Bjorns-iMac:~ bwbboot$ whois quby.count.ly
% IANA WHOIS server
% for more information on IANA, visit http://www.iana.org
% This query returned 1 object

refer: whois.nic.ly

domain: LY

organisation: General Post and Telecommunication Company
address: Al Zawia st.
address: GPTC Tower
address: Tripoli
address: Libya
bwbboot
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 25
Joined: July 2017

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby michaelology » Mon May 28, 2018 3:01 pm

Will I lose SSH access if I reset my toon to factory settings?
michaelology
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 2
Joined: May 2018

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby marcelr » Mon May 28, 2018 8:38 pm

No, but you will lose all data and all SC settings. You will have to reactivate your toon. Unless you really want to do all of this, it's a pointless exercise.
marcelr
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 925
Joined: May 2012
Location: Ehv

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby TheHogNL » Tue May 29, 2018 5:56 am

TheHogNL wrote:I'm thinking of KPI data (key performance indicator data). How is your Toon doing, performance, issue's etc. They probably know if your Toon is rooted using this link also. If your Toon is reporting using this link but not working on the service center (via openvpn) that would be an indication for a rooted toon (or a toon with vpn problems).


Adding to this a report of this has been made on the Eneco forum: https://forum.toon.nl/algemene-vragen-o ... eving-2088
TheHogNL
Member
Member
 
Posts: 441
Joined: August 2017

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby RoadXY » Fri Jun 01, 2018 9:27 am

bwbboot wrote:I can see my Toon connects with the URLs. For now I have blocked that complete domain. Its not much data, only couple of kb..

Edit: remarkable choice of domain btw...

This is a hired service which aggegrates the data for them.
RoadXY
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 9
Joined: October 2015

Re: Rooting Toon (or boxx)

Postby Toonz » Fri Jun 01, 2018 9:04 pm

RoadXY wrote:
bwbboot wrote:I can see my Toon connects with the URLs. For now I have blocked that complete domain. Its not much data, only couple of kb..

Edit: remarkable choice of domain btw...

This is a hired service which aggegrates the data for them.

The first one yes, the second one is just one of Quby's own servers without any aggregation
Toonz
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 716
Joined: December 2016

PreviousNext

Return to Toon Rooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest