android app TOON

Everything about external control, apps, VNC, etc goes here.

Moderator: marcelr

Re: android app TOON

Postby MyZ » Wed Jun 06, 2018 10:33 am

TheHogNL wrote:Can you check if you can open the url: http://[toon-ip]/hcb_config?action=getObjectConfigTree&package=happ_thermstat&internalAddress=thermostatStates
That is one of the url's the javascript in the code is using.


I'm getting a "403 - Forbidden"....
MyZ
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 11
Joined: June 2018

Re: android app TOON

Postby Ierlandfan » Wed Jun 06, 2018 6:26 pm

Code: Select all
vi/qmf/etc/qmf_release.xml (enter)

(Press i after loading)

from
Code: Select all
<hcb_web>
      
      <enforceWhitelist>1</enforceWhitelist>
      

<hcb_web>
      
      <enforceWhitelist>0</enforceWhitelist>


Press "esc" key when ready and type
Code: Select all
:wq (enter)


Type
Code: Select all
ps -w |grep light

and look for the line:
XXXXX root 12264 S /HCBv2/bin/lighttpd -D -m /HCBv2/lib/lighttpd -f /HCBv2/etc/lighttpd/lighttpd.conf
Where XXXXX is the number we want
Then type
Code: Select all
kill -9 XXXXX
(Substitute XXXXX with the number)

Then try the command again.
http://[toon-ip]/hcb_config?action=getObjectConfigTree&package=happ_thermstat&internalAddress=thermostatStates
Ierlandfan
Member
Member
 
Posts: 124
Joined: October 2013

Re: android app TOON

Postby MyZ » Wed Jun 06, 2018 9:33 pm

Thnx, working! Last question: At the "usage page" electricty is showing correct. Gas usage is a little bit strange:

-Showing usage in liter/uur instead of m3
-The bars are not corresponding. They are fully filled at the webpage, onnly for one third at my Toon

Any ideas how to fix this?
MyZ
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 11
Joined: June 2018

Re: android app TOON

Postby TheHogNL » Thu Jun 07, 2018 4:30 pm

MyZ wrote:Thnx, working! Last question: At the "usage page" electricty is showing correct. Gas usage is a little bit strange:

-Showing usage in liter/uur instead of m3
-The bars are not corresponding. They are fully filled at the webpage, onnly for one third at my Toon

Any ideas how to fix this?


Check your real values at http://[toon-ip]/happ_pwrusage?action=GetCurrentUsage

The bars only represent how you are doing today compared to the average. Probably indeed not like the Toon is showing.
If you want it in m3 you will need to change the javascript code in /qml/www/mobile
TheHogNL
Member
Member
 
Posts: 329
Joined: August 2017

Re: android app TOON

Postby MyZ » Thu Jun 07, 2018 4:58 pm

Thnx. The only right unit for Gas is m3 right? The data for Gas isn't live data so can't have the dimension time. Check?

Maybe the average is calculated differently on Toon?
MyZ
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 11
Joined: June 2018

Re: android app TOON

Postby TheHogNL » Thu Jun 07, 2018 5:37 pm

Liters per hour could be ok if you are using gas at that time. However as smart meters only count gas once every hour this only makes sence when you use a analog gas meter.
Please remember this pease of original Toon code is very old (from the beginnings). Feel free to change the code to your needs (and share it with us :) ).

Check with the /happ_pwrusage?action=GetCurrentUsage url what values your Toon is getting and try to make sence and represent it correctly.

Good luck!
TheHogNL
Member
Member
 
Posts: 329
Joined: August 2017

Re: android app TOON

Postby MyZ » Thu Jun 07, 2018 11:03 pm

Old but good. Just what I was looking for; simple GUI to control and a tab to see the usage.

Will give it a try when the weather gets worse ;-) And share it offcourse!
MyZ
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 11
Joined: June 2018

Re: android app TOON

Postby MyZ » Thu Jun 14, 2018 12:23 pm

Been watching /happ_pwrusage?action=GetCurrentUsage for a couple of days and here are my findings in my case (smart meter p4):

- "gasUsage" is in liters, "avgValue" is in m3. So "gasUsage" must be divided by 1000. My Toon is displaying it with two decimals. "gasUsage": {"value":89, "dayCost":1.15,"avgValue":3.77} is displayed as 0,09 m3
- liter/uur must be m3 on the /mobile/#consum page

I'm no coder.. Is there a simple way to fix this or can someone fix this?
MyZ
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 11
Joined: June 2018

Re: android app TOON

Postby MyZ » Tue Jun 26, 2018 7:45 pm

Nobody? :cry:
MyZ
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 11
Joined: June 2018

Previous

Return to Toon external control

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests