Stretch 3 wordt niet gezien door plugin

Forum over de plugwise plugin van Rene Klootwijk, nu in handen van Rien du Pre (DUTCH forum)

Moderators: RdP, Rene

Stretch 3 wordt niet gezien door plugin

Postby jlinnemann » Wed Mar 21, 2018 12:24 am

Ik gebruik Plugwise Pro 3.0.3.2 plugin op HS3 Standard Edition 3.0.0.368 (Windows). Ik heb een Stick in een Stretch 3.0 (firmware 3.1.11). De plugin ziet de Stretch niet. Log file geeft "Number of Stretch devices found: 0". Stretch is via IP-adres wel direct te benaderen. Enig idee?

Dank,

Joost
jlinnemann
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: Stretch 3 wordt niet gezien door plugin

Postby RdP » Wed Mar 21, 2018 8:15 am

Beste Joost,

Vervelend...

Ik heb zelf geen Stretch meer en zeker geen 3.x

Ik heb Plugwise meerdere malen om een test exemplaar gevraagd om de nieuwe versie te testen, maar krijgt totaal geen reactie.

Het spijt me.
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 978
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: Stretch 3 wordt niet gezien door plugin

Postby jlinnemann » Wed Mar 21, 2018 9:42 am

Beste Rien,

Ik vind het geen probleem om je mijn Stretch te lenen, hoor. Als dat een fix/update mogelijk maakt. Ik kan er toch niet zo veel mee zolang hij niet werkt met HS....

Laat maar even weten of dat een idee is.

Hartelijke groet,

Joost
jlinnemann
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: Stretch 3 wordt niet gezien door plugin

Postby RdP » Wed Mar 21, 2018 10:43 am

Hi,

Ik heb net mijn eigen bedrijf opgestart en daar ben ik heel druk mee, ben bang dat voorlopig dus anderen zaken voor gaan.

Laten we contact houden als ik wel tijd heb.
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 978
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: Stretch 3 wordt niet gezien door plugin

Postby jlinnemann » Wed Mar 21, 2018 2:54 pm

Prima, natuurlijk. De reden dat ik die Stretch gebruik is dat mijn HS systeem (met Stick) te ver af staat van de Circle+ en Circles. De HS-computer "ziet" daarom het Plugwise netwerk niet. Alternatief zou kunnen zijn om de Plugwise Pro plugin te draaien op een Raspberry Pi die ik dan in het washok plaats (met daarin de Stick). Vraag: kan de Plugwise Pro als een remote plugin draaien op een Raspberry Pi (met dus HS op een aparte Windows machine)?

Joost
jlinnemann
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: Stretch 3 wordt niet gezien door plugin

Postby Akatar » Wed Mar 21, 2018 7:52 pm

jlinnemann wrote:Prima, natuurlijk. De reden dat ik die Stretch gebruik is dat mijn HS systeem (met Stick) te ver af staat van de Circle+ en Circles. De HS-computer "ziet" daarom het Plugwise netwerk niet. Alternatief zou kunnen zijn om de Plugwise Pro plugin te draaien op een Raspberry Pi die ik dan in het washok plaats (met daarin de Stick). Vraag: kan de Plugwise Pro als een remote plugin draaien op een Raspberry Pi (met dus HS op een aparte Windows machine)?

Joost


met een usb naar netwerk kastje kan je de stick overal plaatsen. (overal waar een netwerkkabel is...)
Akatar
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 976
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Stretch 3 wordt niet gezien door plugin

Postby jlinnemann » Fri Mar 23, 2018 9:57 pm

Ik heb inmiddels de Stick in een Raspberry Pi in het washok, via wifi op het netwerk (geen kabel in het washok). Via een VirtualHere server op de Pi en een VirtualHere client op de HS3 machine ziet de plugin de Stick alsof hij lokaal zit. Werkt als een zonnetje.
jlinnemann
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: February 2009
Location: Netherlands


Return to Homeseer Plugwise Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest