Somfy motor met HS3

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Somfy motor met HS3

Postby Wim2008 » Thu Aug 30, 2018 12:06 pm

Ik zou een nieuwe jaloezie willen aanschaffen van Jasno met een Somfy motor erin. Dit is een Somfy Sonesse 40 RTS motor.
Heeft iemand ervaring hiermee?
En ik zou graag willen weten of ik die motor kan aansturen met Homeseer 3 en wat ik dan nodig heb?

Groeten Wim
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 639
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Somfy motor met HS3

Postby Akatar » Thu Aug 30, 2018 3:10 pm

volgens mij
rfxcom rfxtrx433E <---- let op de E
rfxcom plugin
Akatar
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 995
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Somfy motor met HS3

Postby Wim2008 » Thu Aug 30, 2018 3:27 pm

Bedankt voor de info.
Ik heb zojuist op de somfy site: www.somfy.nl/support/documentatie-tools ... keuzetabel, gelezen, dat er 3 verschillende motoren bij Somfy gebruikt worden. Dat wist ik niet.
Jasno jaloezie heeft de mogelijkheid uit de volgende 2 motoren: Sonesse 40WT en Sonesse 40 RTS motor.
De 40WT zou een twee aderige motor zijn en dus aan te sturen met een actor die je bv via z-wave of Klik aan Klik out kan aansturen.
De 40 RTS zou een motor zijn met ontvanger en die is dus te bereiken met de RFXcom RFXTRX433E. Waarschijnlijk meer functies, maar dat weet ik niet zeker.
Maar de derde motor IO homecontrol zou het interessants zijn, denk ik. Helaas vervalt de keuze omdat dit niet geleverd wordt in de jaloezie.

Heeft iemand ervaring met de 40 RTS motor bij bv een jaloezie?

Wim
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 639
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Somfy motor met HS3

Postby Akatar » Thu Aug 30, 2018 3:36 pm

Somfy io is geen open protocol en dus alleen aan te sturen met de originele remotes of dmv een tahoma box
Akatar
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 995
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Somfy motor met HS3

Postby Wim2008 » Thu Aug 30, 2018 3:39 pm

Duidelijk.
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 639
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Somfy motor met HS3

Postby Akatar » Thu Aug 30, 2018 3:43 pm

Somfy io is wel superieur aan rts
Io heeft bidirectionele communicatie
Akatar
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 995
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Somfy motor met HS3

Postby Wim2008 » Thu Aug 30, 2018 4:28 pm

Dat heb ik ook gelezen.
HS3 kan dus niet in contact komen met Somfy Tahoma-smart systeem?
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 639
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Somfy motor met HS3

Postby Akatar » Thu Aug 30, 2018 4:33 pm

niet dat ik weet,
maar misschien kan je een remote open draaien en draden aan de knoppen solderen? fibaro komt binnenkort met een nieuw zwave device zodat je dit soort dingen kan doen.
Akatar
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 995
Joined: November 2007
Location: the netherlands


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests