Toon maakt geen wifi verbinding (meer)

If your (rooted) Toon doesn't do what it's supposed to, post here. Dutch allowed / Posten in 't Nederlands toegestaan.

Moderators: marcelr, TheHogNL, TerrorSource, Toonz

Toon maakt geen wifi verbinding (meer)

Postby Erwin033 » Sat Jan 12, 2019 10:27 pm

Hallo allemaal,

Ik heb een rooted Toon gekocht, nu deze eerst zonder aan de verwarming te koppelen verbonden met WiFi en gekeken naar de functionaliteit.
Nu heb ik hem op een andere locatie (met een ander wifi netwerk) gekoppeld aan de verwarming, alles werkt naar behoren echter kan ik geen verbinding maken met wifi?

De Toon ziet het wifi netwerk, zodra ik mijn wachtwoord invul blijft de toon maar verbinden ('verbinding opbouw' staat er?)
Ik heb de toon al gereboot, de router opnieuw opgestart, proberen te koppelen met een guest netwerk maar niets werkt..

Kan iemand me verder helpen?
Erwin033
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 3
Joined: January 2019

Re: Toon maakt geen wifi verbinding (meer)

Postby TheHogNL » Sun Jan 13, 2019 8:51 am

Dit komt zo vaak voor. Je wilt niet weten hoeveel posts hiervan op het officiele forum er van zijn.
Zelf heb ik het helaas nog niet meegemaakt. Zou wel eens de echte oorzaak willen vinden.
Wat doet je Toon op LAN kabel en op een wifi hotspot?
Kijk eens, via de seriele console, of je wel een IP adres krijgt op zo'n moment? Ik denk dat ie wel verbinding heeft maar de melding op de GUI gewoon je in de steek laat.
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 666
Joined: August 2017

Re: Toon maakt geen wifi verbinding (meer)

Postby Erwin033 » Sun Jan 13, 2019 7:57 pm

Het probleem heeft zich opgelost :roll: :roll:
Ik heb nogmaals de toon een harde reset gegeven (stekker erin / eruit) en nu heeft die wel connectie.

Voorlopig dus even opgelost 8)
Erwin033
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 3
Joined: January 2019

Re: Toon maakt geen wifi verbinding (meer)

Postby TheHogNL » Sun Jan 13, 2019 10:07 pm

En minstens 5 minuten zonder stroom. Dat schijnt te helpen :roll: :mrgreen:
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 666
Joined: August 2017

Re: Toon maakt geen wifi verbinding (meer)

Postby marcelr » Sun Jan 13, 2019 10:30 pm

Dat geldt alleen in Amstelveen ...
marcelr
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 969
Joined: May 2012
Location: Ehv

Re: Toon maakt geen wifi verbinding (meer)

Postby aabre » Mon Jan 14, 2019 12:06 pm

En vergeet niet je een statisch adres te geven hahaha :shock: :D
User avatar
aabre
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 23
Joined: November 2017
Location: Schiedam

Re: Toon maakt geen wifi verbinding (meer)

Postby mAiden » Mon Jan 14, 2019 1:41 pm

TheHogNL wrote:Dit komt zo vaak voor. Je wilt niet weten hoeveel posts hiervan op het officiele forum er van zijn.
Zelf heb ik het helaas nog niet meegemaakt. Zou wel eens de echte oorzaak willen vinden.
Wat doet je Toon op LAN kabel en op een wifi hotspot?
Kijk eens, via de seriele console, of je wel een IP adres krijgt op zo'n moment? Ik denk dat ie wel verbinding heeft maar de melding op de GUI gewoon je in de steek laat.


Vraag me ook af wat er nou exact in de seriële console staat, als dit gebeurd. Nog niet kunnen zien helaas, mij Toon1 heeft nergens last van.
mAiden
Member
Member
 
Posts: 129
Joined: July 2017

Re: Toon maakt geen wifi verbinding (meer)

Postby Erwin033 » Mon Jan 14, 2019 7:32 pm

Kan dat die seriele gegevens ergens uitlezen, of zijn die verdwenen naar een reboot?
Erwin033
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 3
Joined: January 2019

Re: Toon maakt geen wifi verbinding (meer)

Postby mAiden » Tue Jan 15, 2019 5:03 pm

Erwin033 wrote:Kan dat die seriele gegevens ergens uitlezen, of zijn die verdwenen naar een reboot?


Als het gebeurd zal je Toon op de UART pinnen moeten aansluiten.. Zelfde stukje als je hem wilt rooten, zie de root manueel voor de aansluitingen en alles.
mAiden
Member
Member
 
Posts: 129
Joined: July 2017

Re: Toon maakt geen wifi verbinding (meer)

Postby marcelr » Tue Jan 15, 2019 7:44 pm

Console data gaan naar /dev/console. Op een toon1 is die gelinkt aan /dev/ttymxc0, op een toon 2 aan /dev/ttymxc3.
Je kunt ook in een shell het commando

dmesg

geven, dan krijg je de console log van de kernel + alle modules die daaraan hangen (vanaf het moment dat de kernel boot, de bootloader stuurt alleen data naar /dev/ttmxc? ).

Dat alles wordt opgeslagen op een ramdisk, en ja, als je reboot is dat allemaal weg.
marcelr
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 969
Joined: May 2012
Location: Ehv


Return to Toon issues and support (Nederlands toegestaan)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests