Toon is rooted but not working

Everything about rooting Toons 1 and 2.

Moderators: marcelr, TheHogNL, TerrorSource, Toonz

Toon is rooted but not working

Postby jumans » Thu Nov 21, 2019 9:24 am

I manage to root my toon, and it unlocked the full access buiten weer etc but rebooted it and all disappeared.

I re-rooted but did not make a difference. What am I doing wrong?
jumans
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 12
Joined: November 2019

Re: Toon is rooted but not working

Postby TheHogNL » Thu Nov 21, 2019 1:30 pm

jumans wrote:I manage to root my toon, and it unlocked the full access buiten weer etc but rebooted it and all disappeared.

I re-rooted but did not make a difference. What am I doing wrong?


Did you follow the manual? https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... 235#p82533
I think you didn't run the update-rooted.sh script with option -f to finish/finalize your rooting.
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1303
Joined: August 2017

Re: Toon is rooted but not working

Postby jumans » Thu Nov 21, 2019 9:01 pm

Ok, I have Pi2,

The Toon is now rooted what next. The manual is not clear. I have the raspberry pi2, openocd is installed but I get errors. What is the correct procedure?


The Toon says rooted but what do I do next is not clear.

How to I use the openocd
jumans
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 12
Joined: November 2019

Re: Toon is rooted but not working

Postby TheHogNL » Thu Nov 21, 2019 9:46 pm

I'm lost what your problem is. If your toon is rooted you don't need openocd anymore. Openocd is also not needed if you are using the toonrooter script (this script will use openocd for you).

They only thing is that, after you root your toon, you need to run the update-rooted.sh script to download the latest firmware and install some necessary software for your rooted toon.
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1303
Joined: August 2017

Re: Toon is rooted but not working

Postby jumans » Thu Nov 21, 2019 9:53 pm

Ok I tried that But I get this error

`sh update-rooted.sh`

update-rooted.sh: 41: [: 954bba48d55dd031405238d0f3e1f828: unexpected operator
strings: '/HCBv2/sbin/hcb_config': No such file
mkdir: cannot create directory ‘/HCBv2’: Permission denied
grep: /etc/opkg/arch.conf: No such file or directory
update-rooted.sh: 373: update-rooted.sh: cannot create /proc/sys/vm/vfs_cache_pressure: Permission denied
update-rooted.sh: 374: update-rooted.sh: cannot create /proc/sys/vm/drop_caches: Permission denied
update-rooted.sh: 1: update-rooted.sh: opkg: not found
update-rooted.sh: 381: [: unexpected operator
update-rooted.sh: 958: [: unexpected operator
update-rooted.sh: 964: update-rooted.sh: cannot create /HCBv2/tmp/opkg-cache/updated-rooted.status: Directory nonexistent
update-rooted.sh: 397: update-rooted.sh: cannot create /root/iptables.save: Permission denied
update-rooted.sh: 403: update-rooted.sh: cannot create /etc/default/iptables.conf: Permission denied
/bin/cp: failed to access '/root/iptables.backup': Permission denied
/bin/cp: failed to access '/root/passwd.backup': Permission denied
update-rooted.sh: 972: update-rooted.sh: cannot create /HCBv2/tmp/opkg-cache/updated-rooted.status: Directory nonexistent
iptables: Permission denied (you must be root).
iptables v1.8.2 (nf_tables): Chain 'UPDATE-INPUT' does not exist
Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
iptables v1.8.2 (nf_tables): Chain 'UPDATE-INPUT' does not exist
iptables v1.8.2 (nf_tables): Chain 'UPDATE-INPUT' does not exist
iptables v1.8.2 (nf_tables): Chain 'UPDATE-INPUT' does not exist
update-rooted.sh: 484: [: unexpected operator
sed: couldn't open temporary file /etc/sedz8yZnZ: Permission denied
update-rooted.sh: 505: update-rooted.sh: cannot create /etc/hosts: Permission denied
iptables v1.8.2 (nf_tables): Couldn't load match `tcp':No such file or directory

Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
/HCBv2/tmp/opkg-cache/upgrade-qb2.sh: No such file or directory
update-rooted.sh: 516: [: 1: unexpected operator
update-rooted.sh: 522: [: qb2: unexpected operator
/usr/bin/md5sum: /HCBv2/tmp/opkg-cache/upgrade-qb2.sh: No such file or directory
update-rooted.sh: 529: [: unexpected operator
/bin/sed: can't read /HCBv2/tmp/opkg-cache/upgrade-qb2.sh: No such file or directory
/bin/sed: can't read /HCBv2/tmp/opkg-cache/upgrade-qb2.sh: No such file or directory
/bin/sed: can't read /HCBv2/tmp/opkg-cache/upgrade-qb2.sh: No such file or directory
/bin/sed: can't read /HCBv2/tmp/opkg-cache/upgrade-qb2.sh: No such file or directory
/bin/sed: can't read /HCBv2/tmp/opkg-cache/upgrade-qb2.sh: No such file or directory
update-rooted.sh: 996: update-rooted.sh: cannot create /HCBv2/tmp/opkg-cache/updated-rooted.status: Directory nonexistent
update-rooted.sh: 556: update-rooted.sh: opkg: not found
jumans
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 12
Joined: November 2019

Re: Toon is rooted but not working

Postby jumans » Thu Nov 21, 2019 10:00 pm

This is what I have done
INFO:rooter:Rebooting
INFO:rooter:Your Toon is now rooted. Please wait for it to boot up and try to log in using SSH


now the next stage. I'm a little lost how to code in the part.
jumans
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 12
Joined: November 2019

Re: Toon is rooted but not working

Postby mAiden » Fri Nov 22, 2019 9:57 am

Did you run update-rooted script on Toon? apparently not so.
mAiden
Member
Member
 
Posts: 263
Joined: July 2017

Re: Toon is rooted but not working

Postby jumans » Fri Nov 22, 2019 10:19 am

It's not letting me do that.

How can I do that?

I got so far, how do you add the update to the Toon? I am connected with the Rasberry pi. Then I get lost. Sorry
jumans
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 12
Joined: November 2019

Re: Toon is rooted but not working

Postby mAiden » Fri Nov 22, 2019 12:38 pm

Try the code below is in a terminal of your raspberry pi .. Replace ipoftoon with you're Toon ip adresses :)

Code: Select all
ssh root@ipoftoon
mAiden
Member
Member
 
Posts: 263
Joined: July 2017

Re: Toon is rooted but not working

Postby TheHogNL » Fri Nov 22, 2019 1:40 pm

jumans wrote:This is what I have done
INFO:rooter:Rebooting
INFO:rooter:Your Toon is now rooted. Please wait for it to boot up and try to log in using SSH


now the next stage. I'm a little lost how to code in the part.


It tells you what to do. "INFO:rooter:Your Toon is now rooted. Please wait for it to boot up and try to log in using SSH"
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1303
Joined: August 2017

Re: Toon is rooted but not working

Postby jumans » Fri Nov 22, 2019 8:23 pm

ok now got it working. How can I change the language on the toonstore to english?
jumans
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 12
Joined: November 2019

Re: Toon is rooted but not working

Postby TheHogNL » Fri Nov 22, 2019 8:41 pm

jumans wrote:ok now got it working. How can I change the language on the toonstore to english?


The custom apps (including toonstore) don't have any language specific code so if you want another language then presented to you, you need to change the code or contribute to the community and add translations.
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1303
Joined: August 2017

Re: Toon is rooted but not working

Postby jumans » Fri Nov 22, 2019 8:43 pm

ok fair enough, got to practice my dutch ;)
jumans
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 12
Joined: November 2019


Return to Toon Rooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests