Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Forum about forum-provided applications on Toon

Moderators: marcelr, TheHogNL, Toonz

disxount
Starting Member
Starting Member
Posts: 2
Joined: Fri May 13, 2022 1:54 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by disxount »

I send, Did you recieve them ?
oepi-loepi
Advanced Member
Advanced Member
Posts: 505
Joined: Sat Feb 09, 2019 7:18 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by oepi-loepi »

No, have not received them.. Could you send an email to "info at toonwater.nl" ?
Harry62
Starting Member
Starting Member
Posts: 1
Joined: Fri Jan 08, 2021 12:16 am

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by Harry62 »

Is the app still working on Toon?
I have two Fronius converters and for 5 days Toon stopped giving data.

Removed the addon and installed it again but no solution yet.
oepi-loepi
Advanced Member
Advanced Member
Posts: 505
Joined: Sat Feb 09, 2019 7:18 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by oepi-loepi »

Did hou change anything in your network and do the fronius still have the same ip adress? Could you check the output of (in a regular browser and send me the response:

IPOFFRONIUS/solar_api/v1/GetInverterRealtimeData.cgi?Scope=Device&DeviceID=1&DataCollection=CommonInverterData
mabrummel
Starting Member
Starting Member
Posts: 1
Joined: Tue Jun 14, 2022 8:37 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by mabrummel »

Same problem here.
Growat app still works, i can see al my data there. Nothing changed in de last year. As off today no data is available in the SolarPanal app. Removed the app, reinstalled it, nothing works. Any patch for this?
ikookmaar
Starting Member
Starting Member
Posts: 30
Joined: Tue Mar 12, 2019 11:29 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by ikookmaar »

Same here; On https://server.growatt.com/ and in ShinePhone App I can see current data from my Growatt, but not (in text) in the solarPanel app as of today (15-6-2022).
My login credentials seem to be correct, checked Udates for Growat (both versions show 1.0.10) and Force Reload og Growatt and even restarted the Toon(2), but all to no avail....
The graph is seems to be completely green, apart from the time the toon restarted.
What could be wrong?
ikookmaar
Starting Member
Starting Member
Posts: 30
Joined: Tue Mar 12, 2019 11:29 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by ikookmaar »

Just found out that, contrary to the text values, the graph IS being updated, but the scale is wrong. Looks like Growatt has changed something in their numbering / decimals or so.
See the attached image.
Attachments
SolarPanelGraph.JPG
SolarPanelGraph.JPG (58.61 KiB) Viewed 2864 times
oepi-loepi
Advanced Member
Advanced Member
Posts: 505
Joined: Sat Feb 09, 2019 7:18 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by oepi-loepi »

The green graph is not the solar but is the reverse power to the grit (production). So you do not receive the info form the Graowaat inverter. I have looked into it and it seems that they have changed the complete API. I am wording on it.
oepi-loepi
Advanced Member
Advanced Member
Posts: 505
Joined: Sat Feb 09, 2019 7:18 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by oepi-loepi »

Growatt is aangepast in versie 1.0.12 even een "controleer op updates doen in de instellingen van solarPanel"
htca
Starting Member
Starting Member
Posts: 5
Joined: Sun Mar 20, 2022 7:54 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by htca »

Here I still got no tiles in my overview to add after installation of solarpanel. Is there something I can do to check where this problem originates. All other apps are working fine. The toon store marks that the app is installed. If I look in the apps directory I see that it is downloaded. But don't get the (green) tiles as shown here:
Image
oepi-loepi
Advanced Member
Advanced Member
Posts: 505
Joined: Sat Feb 09, 2019 7:18 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by oepi-loepi »

Best is to remove the folder solarPanel from the HCBv2/qml/apps then restart your toon and reinstall from the toonStore. I think you have an incomplete software installation now.
htca
Starting Member
Starting Member
Posts: 5
Joined: Sun Mar 20, 2022 7:54 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by htca »

oepi-loepi wrote: Fri Jun 17, 2022 4:44 pm Best is to remove the folder solarPanel from the HCBv2/qml/apps then restart your toon and reinstall from the toonStore. I think you have an incomplete software installation now.
Tried:
ssh to toon
removed the link to the directory
removed the solarPanel directory
reboot
install again from the toonstore

No success... (tried twice, once using reboot from cli and once initiated on the toon device)
Somehow it does not register the tiles somehow. The dir is there anyhow, but there is no SolarPanelApp.qmlc in the directory.
Last edited by htca on Fri Jun 17, 2022 7:11 pm, edited 1 time in total.
oepi-loepi
Advanced Member
Advanced Member
Posts: 505
Joined: Sat Feb 09, 2019 7:18 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by oepi-loepi »

Ik heb de solarPanel app zojuist van mijn toon afgegooid en opnieuw geinstalleerd en dat werkt gewoon.. Kun je mij een pm sturen? Wellicht kan/mag ik met teamviewer meekijken?
EchoNL
Starting Member
Starting Member
Posts: 20
Joined: Sun Jan 10, 2021 1:06 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by EchoNL »

Is there a already a fix for Zonneplan? Homeassistant with Zonneplan + Zonneplan P1 connect is still working when entering email adress.

https://github.com/fsaris/home-assistant-zonneplan-one

Is there a easy way to get this info to the Toon Thermostat, or not possible?
htca
Starting Member
Starting Member
Posts: 5
Joined: Sun Mar 20, 2022 7:54 pm

Re: Toon App: solarPanel ---> solar data without hardware

Post by htca »

oepi-loepi wrote: Sat Jun 18, 2022 10:53 am Ik heb de solarPanel app zojuist van mijn toon afgegooid en opnieuw geinstalleerd en dat werkt gewoon.. Kun je mij een pm sturen? Wellicht kan/mag ik met teamviewer meekijken?
Fixed it.... I just needed to update to the newest version of the firmware....
Last edited by htca on Sun Jun 19, 2022 4:38 pm, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Toon Apps”