Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

If your (rooted) Toon doesn't do what it's supposed to, post here. Dutch allowed / Posten in 't Nederlands toegestaan.

Moderators: marcelr, TheHogNL, Toonz

Post Reply
michel30
Member
Member
Posts: 274
Joined: Fri Aug 25, 2017 4:42 pm

Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by michel30 »

Hallo,

Ik heb een Toon 1 en daarop draaide:

Google Kalender
Buienrader
Zonnepanelen app
Vuilnis app

Sinds gisteren zie ik geen data meer in alle apps.
De Toon store is kompleet leeg.

Ik denk dat de toon is volgelopen en alles heeft gewist kwa data want ik zie ook geen oude gegevens meer op de Toon zoals gas verbruik etc.

Nu wil ik de apps opnieuw installeren, maar hoe krijg ik de Toon store weer gevuld?
Als ik update-rooted.sh draai dan zegt die ja leuk maar jij hebt al 5.49.19

Hopelijk kan iemand mij helpen zodat Buienrader en de vuilnis app weer normaal werkt en dat de toon store weer gevuld is.

De TSC menu etc staat er gewoon nog op en ik kan ook ssh doen.

Filesystem Type Size Used Available Use% Mounted on
ubi0:rootfs ubifs 103.3M 71.6M 31.7M 69% /
tmpfs tmpfs 61.6M 88.0K 61.5M 0% /var/volatile

Alvast bedankt,
Michel
oepi-loepi
Advanced Member
Advanced Member
Posts: 505
Joined: Sat Feb 09, 2019 7:18 pm

Re: Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by oepi-loepi »

sh update-rooted.sh -f

Als de toonstore leeg is dan is er geen connectie mogelijk met github. Daar haalt hij nml alle info vandaan. Waarschijnlijk hangt het acces point waar de toon verbinding mee heeft niet aan internet.
michel30
Member
Member
Posts: 274
Joined: Fri Aug 25, 2017 4:42 pm

Re: Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by michel30 »

Hoi,

Maar het vreemde is als ik een ping doe naar github.com of google.com dan komt er gewoon een reply terug.

eneco-~# ping github.com
PING github.com (140.82.121.3): 56 data bytes
64 bytes from 140.82.121.3: seq=0 ttl=52 time=27.733 ms

eneco--# ping google.com
PING google.com (142.251.39.110): 56 data bytes
64 bytes from 142.251.39.110: seq=0 ttl=117 time=21.398 ms

Wat ik ook vreemd vind is dat de tijd helemaal niet klopt op de TOON Fri Jan 2 03:57:51 CET 2015.

plus als je naar de buienrader app gaat ook alles leeg is.

Wat gebeurt er als ik fabrieks instellingen kies op de TOON kan ik dan nog in de backend inloggen? En vervolgens sh /root/update-rooted.sh -f draaien zodat die dan alles installeerd.

Met HOTSPOT op de telefoon ook geen success zelfde probleem.
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 2112
Joined: Sun Aug 20, 2017 8:53 pm

Re: Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by TheHogNL »

Heb je nou gedaan wat hierboven je gevraagd werd? De update -f te daaien. Fabrieksinstellingen is daarvoor NIET nodig en brengt je alleen maar verder van huis

(je gebruikt nog de oorspronkelijke timesevers van eneco, die zijn met een reden teruggedraaid. DAar heb je nu last van. Maar een rooted toon hoor publieke time servers te gebruiken, de -f lost dat op)
Member of the Toon Software Collective
michel30
Member
Member
Posts: 274
Joined: Fri Aug 25, 2017 4:42 pm

Re: Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by michel30 »

Ja, dat heb ik gedaan:


===================================================================================================================================================================
Welcome to the rooted Toon upgrade script. This script will try to upgrade your Toon using your original connection with Eneco. It will start the VPN if necessary.
Please be advised that running this script is at your own risk!

Version: 4.74 - TheHogNL - 25-04-2022

===================================================================================================================================================================

Only fixing files.
creating backup of inittab...
creating backup of chrony.conf...
creating backup of hosts...
creating backup of config_happ_scsync.xml...
creating backup of qmf_tenant.xml.save ...
FIXING: Downloading resources.rcc TSC mod for this version 5.49.19.
FIXING: Now updating all toonstore installed apps
EDITING: Time server, removes unnecessary link to Quby
EDITING: Hosts file, removes unnecessary link to Quby
EDITING: Disable add google DNS on top of resolv.conf
EDITING: disable ovpn connection to quby
EDITING: Activating Toon, enabling ElectricityDisplay and GasDisplay
EDITING: removing data gathering by Quby and whitelisting web services
EDITING: disabling Eneco subscription feature apps to free up memory on this toon 1
EDITING: disabling KPI and weather happ as these are not necessary on rooted toons
EDITING: disabling samba nmbd on toon 1 as probably it is not necessary
EDITING: download certificate store pem file
Finished fixing files!
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 2112
Joined: Sun Aug 20, 2017 8:53 pm

Re: Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by TheHogNL »

heb even met je meegekeken, op 1 of andere manier had jij niet de eneco en niet de rooted toons time server waardoor de -f niet werkte om het goed te zetten. Maar waarom je dan wel de verkeerde tijd had, geen idee...
Member of the Toon Software Collective
michel30
Member
Member
Posts: 274
Joined: Fri Aug 25, 2017 4:42 pm

Re: Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by michel30 »

@TheHogNL bedankt.

Hier was ik zelf niet 123 achter gekomen.
Het is idd vreemd dat de tijd niet goed stond.
Gister deed buienrader het niet meer, maar goed dat kan maar deze morgen was helemaal geen data meer daar en dat was vreemd het was net alsof die een crash heeft gehad waardoor alle gegevens weg was.

Maar gelukkig heb jij het snel gevonden met de tijd.

Bedankt voor je hulp, wat natuurlijk vreemd blijft waarom mijn file niet goed stond. Terwijl de Toon al jaren werkt.
Cell
Starting Member
Starting Member
Posts: 7
Joined: Sun Mar 17, 2019 5:11 am

Re: Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by Cell »

Ik heb precies hetzelfde probleem. Hoe zet ik de timeservers goed?

cat /etc/chrony.conf:

Code: Select all

server 0.nl.pool.ntp.org 8
#keyfile /etc/chrony/chrony.keys
#commandkey 1
driftfile /var/lib/chrony/chrony.drift
#log tracking measurements statistics
logdir /var/log/chrony
dumponexit
dumpdir /var/lib/chrony
local stratum 10
allow 10/8
allow 192.168/16
allow 172.16/12
# Generate syslog messages if large offsets occur (> x secs)
logchange 10
# Specify that the real time clock keeps UTC not local time
rtconutc
#rtcfile /var/lib/chrony/chrony.rtc
# Step system clock if large correction is needed (> x secs within y clkupdates)
makestep 1000 100
# Trim the system clock on boot-up. (> x secs from host)
initstepslew 30 www.nist.gov
# Stop bad estimates upsetting machine clock
maxupdateskew 100.0
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 2112
Joined: Sun Aug 20, 2017 8:53 pm

Re: Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by TheHogNL »

Cell wrote: Sun Sep 18, 2022 6:01 pm Ik heb precies hetzelfde probleem. Hoe zet ik de timeservers goed?
Dit is de chrony.conf van een goed werkende rooted toon zoals hij hoort te zijn:

Code: Select all

server 0.nl.pool.ntp.org minpoll 8
server 1.nl.pool.ntp.org minpoll 8
server 2.nl.pool.ntp.org minpoll 8
server 3.nl.pool.ntp.org minpoll 8
#keyfile /etc/chrony/chrony.keys
#commandkey 1
driftfile /var/lib/chrony/chrony.drift
#log tracking measurements statistics
logdir /var/log/chrony
dumponexit
dumpdir /var/lib/chrony
local stratum 10
# we're not a server
#allow 192.168/16
# Generate syslog messages if large offsets occur (> x secs)
logchange 10
# Specify that the real time clock keeps UTC not local time
rtconutc
#rtcfile /var/lib/chrony/chrony.rtc
# Step system clock if large correction is needed (> x secs within y clkupdates)
makestep 1000 100
# Trim the system clock on boot-up. (> x secs from host)
initstepslew 30 0.nl.pool.ntp.org
initstepslew 30 1.nl.pool.ntp.org
initstepslew 30 2.nl.pool.ntp.org
initstepslew 30 3.nl.pool.ntp.org
# Stop bad estimates upsetting machine clock
maxupdateskew 100.0
# only allow chrony access locally
Member of the Toon Software Collective
Cell
Starting Member
Starting Member
Posts: 7
Joined: Sun Mar 17, 2019 5:11 am

Re: Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by Cell »

TheHogNL wrote: Sun Sep 18, 2022 6:11 pm Dit is de chrony.conf van een goed werkende rooted toon zoals hij hoort te zijn:
Bedankt voor de snelle reactie! Chrony.conf aangepast en het is opgelost. :)
Vriesfde
Starting Member
Starting Member
Posts: 18
Joined: Sat Mar 10, 2018 10:55 am

Re: Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by Vriesfde »

Bij mijn Toon2 staan de ntp servers correct in chrony.conf zoals in de post hiervoor vermeld.
De tijd is echter niet juist….
Heeft sh /root/update-rooted.sh -f zin om dit te proberen op te lossen?
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 2112
Joined: Sun Aug 20, 2017 8:53 pm

Re: Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by TheHogNL »

Toon2 zou niet last hebben van lege bestanden. Kijk even (met 'ps aufx') of chrony wel draaid
Member of the Toon Software Collective
Vriesfde
Starting Member
Starting Member
Posts: 18
Joined: Sat Mar 10, 2018 10:55 am

Re: Toon 1 is leeg alsof er geen database meer erop staat.

Post by Vriesfde »

Chronyd draait al, net gechecked…..ook geprobeerd nog een keer chrony op te starten maar krijg dan keurig de melding dat er al een instance draait
Post Reply

Return to “Toon issues and support (Nederlands toegestaan)”