Event met Manual With Conditions

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Event met Manual With Conditions

Postby TANE » Tue Jul 28, 2009 9:18 pm

Volgende probleem.

Op de Iphone en Touch screen heb ik leuke toetsen om de rolluiken omlaag / omhoog te kunnen doen. Dit werkt perfect en is handig.

Gisteren is echter mis gegaan
per ongeluk werd rolluik omlaag gedaan terwijl raam openstond.
Gevolg een rolluik die helemaal uit elkaar ligt..gelukkig niks doorgebrand en kon gemaakt worden.

Ik heb op elke raam een sensor en kan dus zien of deze openstaat..
Idee is om scherm omlaag via een event te laten uitvoeren met een conditie.

dit werkt niet zoals ik wil...raam is open en toch kan ik het event uitvoeren.

zie test event lamp gaat gewoon aan.
[img]uploaded/Chak/2009728221656_screen.png[/img]


<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby Alexander » Tue Jul 28, 2009 9:23 pm

Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby TANE » Tue Jul 28, 2009 9:32 pm

ik had die optie toegevoegd...of mis ik nog iets..

een extra event om deze vent uit te voeren is een beetje te gek...:(



[img]uploaded/Chak/2009728223138_screen2.png[/img]

<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby Alexander » Tue Jul 28, 2009 9:37 pm

Ja, maar als je dus een event maakt die deze event aanroept zie je dat er een mogelijkheid is om te checken of alle condities true zijn. M.a.w. deze event zal pas aan die condities voldoen als ie aangeroepen wordt door een andere event waar de setting is ingesteld dat ie deze condities moet valideren.
Als je namelijk de run knop drukt (bij bovenstaande event) dan zal ie hem gewoon uitvoeren.

Raar maar waar. Wellicht dat je bij HS dit kan opperen. Ik heb een account daar op het forum, maar kan mij niet activeren. Ik heb geen mail gehad en kan ook nergens kiezen om die mail weer te krijgen. Moet ze nog een keer mailen hierover.
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby TANE » Tue Jul 28, 2009 9:44 pm

grrr.
dus twee events per scherm..
dit vind ik dus echt een bug.


<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby TANE » Tue Jul 28, 2009 10:00 pm

waar vind ik die laatste optie?

"If you wish to use conditions with the manual trigger, there are two additional steps to take:
1. Click on "Apply Conditions" so that conditions can be added to the event, then add the conditions you wish to have checked when this event is set to be run.
2. When using this event in a Run Event action in another event, enable the Run Only If Conditions are TRUE option."

<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby TANE » Tue Jul 28, 2009 10:35 pm

gevonden...er is een extra vinkje als je op switch to advanced view klikt.

[img]uploaded/Chak/2009728233430_event%20onzin.png[/img]

[img]uploaded/Chak/2009728233448_two%20events.png[/img]

<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby Alexander » Tue Jul 28, 2009 10:40 pm

precies. handig is anders.
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby TANE » Tue Jul 28, 2009 10:47 pm

Het werkt..4 events extra. voor een stukje veiligheid.
Voor omhoog is het niet nodig.


<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby Alexander » Tue Jul 28, 2009 10:53 pm

Ja en ik loop dus tegen het probleem aan dat je in scripts dat niet mee kan geven dat ie dat moet checken. Ik moet nog even uitzoeken hoe ik de functionaliteit van dat vinkje in het script krijg. Ik roep namelijk scripts aan om events aan te roepen.
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby Alexander » Fri Jul 31, 2009 8:03 pm

Enver kun jij hier eens hierover posten @http://board.homeseer.com/showthread.php?p=846126 ?

Alexander
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby TANE » Fri Jul 31, 2009 9:27 pm

Done

<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby Alexander » Fri Jul 31, 2009 9:58 pm

Boven in het topic zeggen ze volgens mij dat het by design is. Onze verwachting is dus niet hetzelfde als wij zij bedacht hadden. Een bug is het dus niet (Zoals je stelt in de topic). Ik ben wel benieuwd wat de heren gaan zeggen.

In de API kan ik overigens niet vinden hoe het eenvoudig opgelost kan worden door de conditions uit te lezen voor triggeren. Vandaar mijn push weer om dit verzoek (de verwachting die wij hebben en anderen kennelijk ook op het HS forum) door te voeren.

Thanks Enver

Alexander
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

Event met Manual With Conditions

Postby TANE » Fri Jul 31, 2009 10:02 pm

We wachten af..het werkt voor nu wel.
jij ook bedankt voor de eerste tip.


<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron