Email probleem homeseer

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Email probleem homeseer

Postby Edwin » Sat Apr 20, 2013 1:59 pm

ook nog een probleempje in het log:20-4-2013 14:54:09 - Error - Sending email using SMTP: De verbinding tussen de transportfunctie en de server is verbroken.
iemand een idee waar dit door komt?


bedankt edwin
Last edited by Edwin on Sun Apr 21, 2013 10:29 am, edited 1 time in total.
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Re: en ja nog een probleempje

Postby TANE » Sat Apr 20, 2013 2:51 pm

Maak een bakup van de HS folder en installer HS opnieuw.
Mogelijk dat dit je andere probleem ook oplost.
Enver Tanriverdi | http://blog.tane.nl
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: en ja nog een probleempje

Postby Jeroen Bartels » Sun Apr 21, 2013 6:10 am

Hey Edwin,

Met zo'n titel gaat niemand de misschien goede tip in deze thread terugvinden.

Groeten,

Jeroen
**Jeroen**
User avatar
Jeroen Bartels
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 627
Joined: July 2008
Location: Netherlands

Re: Email probleem homeseer

Postby Edwin » Sun Apr 21, 2013 10:30 am

Titel aangepast ;-)
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Re: Email probleem homeseer

Postby Jeroen Bartels » Sun Apr 21, 2013 4:12 pm

stukken beter ;-)
**Jeroen**
User avatar
Jeroen Bartels
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 627
Joined: July 2008
Location: Netherlands

Re: Email probleem homeseer

Postby Digit » Sun Apr 21, 2013 6:03 pm

Foutmelding vertalen naar een andere taal kan soms wonderen doen: The transport lost its connection to the server.
Et voila : viewtopic.php?f=26&t=4700
Misschien helpt het, met alle hints die daar staan moet je de oorzaak weten te vinden denk ik.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Email probleem homeseer

Postby Edwin » Mon Apr 22, 2013 5:25 am

Zal ik eens proberen.
Bedankt
Groeten
Edwin
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Re: Email probleem homeseer

Postby Edwin » Wed Apr 24, 2013 6:08 pm

nog steeds problemen met email versturen via homeseer gedaan wat in de link stond maar dit helpt niet.
via email programma kan ik gewoon verzenden.
wat nu?
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Re: Email probleem homeseer

Postby Digit » Wed Apr 24, 2013 6:55 pm

Ja wat nu, koop een nieuwe PC voor Homeseer en kijk of het daar wel op werkt misschien?

Of iets uitvoeriger uitleggen wat je hebt gedaan en wat de uitkomsten waren.
Sorry, maar van dit antwoord slaap ik in, het biedt totaal geen inspriratie of aanknopingspunt om verder met je mee te denken.
De meesten willen (eigenlijk: moeten) daarvoor 'gevoed' worden met informatie.

Dus, laten we bovenaan beginnen, wat was bv. het resultaat van je telnet-sessie met de mailserver?
Een beetje telnet client kan een sessie naar een bestand loggen, dus laat maar eens zien.
En welk protocol gebruikt je emailprogramma: SMTP, IMAP, MAPI?

Dan komen er vanzelf wel weer nieuwe ideetjes op de proppen; niet zoals dit topic nu eindigde.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Email probleem homeseer

Postby Edwin » Wed Apr 24, 2013 8:38 pm

Een email word normaal gesproken via een script verstuurt als er beweging is waar genomen en dan worden de afbeeldingen van de bewakingscamera gemaild, dit deed het eerst goed en krijg nu opeens een foutmelding in het log van homeseer.
:20-4-2013 14:54:09 - Error - Sending email using SMTP: De verbinding tussen de transportfunctie en server is verbroken.
Dit gaat volgens smtp volgens mij.
Ik weet niet hoe ik dit kan controleren met een telnet sessie.Het email programma gebruikt volgens mij ook smtp( standaard mailprogramma van xp.
Ik heb het antivirus programma uitgeschakeld om te kijken of er wat geblokeerd werd maar dit hielp niet.
Ik heb ook de instellingen van mijn netwerkkaart aangepast zoals in de link staat die jij mij gaf,maar helaas maakte ook geen verschil. Ik weet zelf niet wat ik verder moet doen.
Sorry als mijn vorige post wat onverschillig overkwam dit was absoluut niet de bedoeling.
Bedankt voor je hulp
Groeten edwin
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Re: Email probleem homeseer

Postby TANE » Wed Apr 24, 2013 8:51 pm

Hallo Edwin,

probeer volgende script

andere optie is de standaard e-mail optie van Homeseer proberen zonder scripting zie bijlage




Code: Select all
Sub Main(Optional ByVal pParms As String = "")

  Dim pi As Object
  dim time
  time = timevalue(now)


  pi = hs.Plugin("Netcam")

  Dim files As Collection = pi.getimages("CameraVoordeur")

  If files.Count >= 2 Then
    Dim latestImage As Integer = 2
    Dim strFileName As String = files(latestImage).Replace("_thmb","")
    hs.WriteLog("Info", "File to send: " & strFileName)
    hs.SendEmail("naam@tane.nl", "naam@tane.nl", "Homeseer Deurbel "&time, "Homeseer Deurbel", strFileName)
  End If

End Sub
Attachments
call.png
call.png (15.64 KiB) Viewed 7367 times
Enver Tanriverdi | http://blog.tane.nl
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: Email probleem homeseer

Postby Digit » Wed Apr 24, 2013 9:06 pm

Ik had al het vermoeden dat je het telnet verhaal had overgeslagen. :wink:

Maar bedenk wel dat dat 1 van de beste manieren is om dit soort problemen te analyseren.
En ken je telnet nog niet? Nou, gelukkig hoef je pas te stoppen met leren als je bent gestopt met leven, dus wat weerhoudt je ervan om je kennis uit te breiden?
Juist, niets. En als je fietst is het ook handig als je een band kan plakken toch?
Ok, even een stukje ZHKH om je op weg te helpen.

Telnet installeren:
http://www.tech-notes.nl/artikelen/micr ... ows-7.html
Telnet gebruiken (in dit voorbeeld POP3, maar zie verder over SMTP):
http://support.microsoft.com/kb/196748/nl
Of gebruik een andere telnet client:
http://the.earth.li/~sgtatham/putty/lat ... /putty.exe
Algemene info over hoe een gemiddelde SMTP conversatie verloopt:
http://www.earthinfo.org/example-smtp-conversation/
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Email probleem homeseer

Postby Edwin » Thu Apr 25, 2013 5:22 am

Bedankt voor de info, ik ga ermee aan de slag.
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Re: Email probleem homeseer

Postby AshaiRey » Thu Apr 25, 2013 7:45 am

Zo te lezen gebruik je Windows XP
Dan hoeft je niets te installeren, open gewoon een command prompt (start - cmd - enter) en type telnet - enter
Met ? of help - enter krijg je meer info.

Mij is het niet duidelijk wat email probeert te sturen, HomeSeer zelf, een script zelfstandig of via HomeSeer, waar naar toe. Heeft de smtp host zijn policies aangescherpt zodat je nu alleen via imap of een ander protocol kan sturen. (gmail dat dit een poosje geleden). Is de ontvangen mailserver niet geblokt, vol, over transport limiet, poort gewijzigd?
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1301
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: Email probleem homeseer

Postby Edwin » Thu Apr 25, 2013 11:36 am

Bram, de email word normaal verzonden door een script via homeseer (het script wat tane hierboven heeft staan)heeft altijd goed gewerkt maar nu krijg ik die foutmelding.
Dit is het script:http://www.domoticaforum.eu/viewtopic.php?f=26&t=8610#
Gr.
edwin
Last edited by Edwin on Mon Apr 29, 2013 10:47 am, edited 1 time in total.
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Next

Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest