HS3 Plugin in de maak

Alles m.b.t. de Fritzbox plugin van Robert Hekkers overgenomen door Rien du Pre(DUTCH forum)

Moderator: RdP

HS3 Plugin in de maak

Postby Digit » Fri Aug 29, 2014 10:38 pm

Zoals al eerder aangekondigd zou er van de FritzBox Plugin ook een versie komen voor HS3.

Ik kan jullie vandaag melden dat ik inmiddels een belangrijk deel van de basis functionaliteit voor elkaar heb - daar bedoel ik mee dat ik momenteel middels een Windows Forms Application de Fritzbox kan uitlezen, monitoren e.d. Nog niet alles is gereed, maar ik ben inmiddels zo ver dat ik geen reden meer heb om aan te nemen dat de rest niet ook zal lukken. Die "rest" is waar ik het volgende vrije uurtje/avondje mee bezig ga. Volgende stap is die FritzBox Class inbouwen in het HS3 Plugin 'geraamte' en klaar is klara :)

De HS2 Plugin is inmiddels in een stadium terecht gekomen dat hier geen nieuwe functionaliteit meer aan zal worden toegevoegd - indien noodzakelijk worden bugs opgelost maar releases om nieuwe modellen of firmware versies te ondersteunen hoeven niet meer te worden verwacht.

Een tijdspad voor de HS3 kan ik nog steeds niet geven - een hoop zal afhangen van hoe snel ik doorheb hoe een HS3 Plugin in elkaar te zetten - daar heb ik namelijk nog helemaal niet naar gekeken, ik wilde me eerst concentreren op het interfacen met de Fritz!Box zelf - dat is nu compleet herschreven en hopelijk bestendiger dan de HS2 code...

Zodra er weer wat te melden is (of bv. testers zoek.. :wink: ) dan laat ik weer van me horen. Prettig weekend allemaal!
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby Akatar » Fri Aug 29, 2014 11:02 pm

goed bezig robert!

*poetst zijn fritzbox alvast op*
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1106
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby Rutger » Sat Aug 30, 2014 10:05 am

Dat is goed nieuws Robert, wéér een struikelblok minder om naar HS3 over te gaan.
My home automation blog: https://rutg3r.com
Rutger
Member
Member
 
Posts: 338
Joined: May 2010
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby Phaeton » Sat Aug 30, 2014 12:09 pm

Leuk!
groeten,
Harry
User avatar
Phaeton
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 573
Joined: May 2010
Location: Wassenaar

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby RdP » Sat Aug 30, 2014 1:29 pm

TOP !!!

Het is er ook echt weer voor (tenminste bij ons regent het al de hele dag zo'n beetje) om lekker met dit soort dingen bezig te zijn :-)

Gr,
Rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 989
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby esschenk » Sat Aug 30, 2014 6:49 pm

Geweldig,

nog even en ik kan HS2 een shutdown geven.

Als je nog iets nodig hebt hoor ik het wel robert.

ED
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 425
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby Digit » Sat Aug 30, 2014 11:17 pm

Dank voor alle reacties, jullie enthousiasme werkt aanstekelijk :)

Binnenkort (misschien morgenavond al, als ik met rust gelaten word haha) heb ik wat meer Fritz!Box-en nodig om wat zaken te kunnen testen/verifiëren. Geen 7360 model want die heb ik zelf al, maar andere modellen. Wie heeft er een qua firmware up-to-date niet-7360 Fritz!Box en heeft zin om hier aan mee te werken?

Laat dan een berichtje achter op fritz bij hekkers punt net of laat je email-adres achter in een reply op dit topic (met type vermelding, 1 exemplaar zal nl. voldoende zijn voor mij) en je krijgt dan tzt een mailtje van me.
Wat je dan krijgt is een Windows executable waar je wat moet invullen en op een button moet klikken en mij daarna een log file kunt terugsturen... that's it...

Een 7490 zou helemaal mooi zijn trouwens, die is relatief nieuw namelijk :wink:

Overigens mogen ook Plugin users zich melden die een model hebben die niet in onderstaande lijst voorkomt en waarbij de huidige Plugin wèl werkt met hun model èn zij ook gebruik willen gaan maken van de HS3 Plugin:

FRITZ!Box WLAN 3270
FRITZ!Box WLAN 3370
FRITZ!Box Fon 5113
FRITZ!Box Fon 5124
FRITZ!Box 6360 Cable
FRITZ!Box 6840 LTE
FRITZ!Box Fon WLAN 7112
FRITZ!Box Fon WLAN 7141
FRITZ!Box Fon WLAN 7170
FRITZ!Box Fon WLAN 7240
FRITZ!Box Fon WLAN 7270
FRITZ!Box Fon WLAN 7320
FRITZ!Box Fon WLAN 7330
FRITZ!Box Fon WLAN 7340
FRITZ!Box Fon WLAN 7360
FRITZ!Box Fon WLAN 7390
FRITZ!Box Fon WLAN 7570
FRITZ!Fon 7150

Alvast bedankt
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby Akatar » Sat Aug 30, 2014 11:23 pm

ik heb een 7270 met 05.23, maar daar heb je niet zoveel aan
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1106
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby Digit » Sat Aug 30, 2014 11:26 pm

Jij krijgt sowieso het test-Appje, of je nou wil of niet :lol:
Oh nee, je hebt hem niet meer in gebruik he? Het wordt al laat, mijn geheugen laat me een beetje in de steek. Of is het de leefftijd ... :wink:
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby Akatar » Sat Aug 30, 2014 11:32 pm

zal de leeftijd zijn :)

maar ik gebruik hem zeer zeker wel hoor!
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1106
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby RdP » Sat Aug 30, 2014 11:45 pm

Hi Robert,

Ik heb een uptodate 7390 en je hebt mijn email adres,dus ik ben in blijde verwachting -:)

Gr,
Rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 989
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby esschenk » Sun Aug 31, 2014 9:50 am

hoi Robert

heb hier een 7170 met Firmware version 58.04.85
en een 7390.


Ed
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 425
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby ralhop » Sun Aug 31, 2014 5:43 pm

Ik heb een 7390 ISDN up to date , ral.hopstaken@gmail.com
Ralph
ralhop
Member
Member
 
Posts: 99
Joined: May 2009
Location: Germany

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby stefxx » Mon Sep 01, 2014 8:48 am

Hee dat is goed nieuws. Ook ik heb een 7390 met laatste firmware, maar daar heb je er al genoeg van zie ik. Maar ik wil natuurlijk best testen...
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 679
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in de maak

Postby Henry55 » Tue Sep 02, 2014 5:48 pm

Hi Robert,
i have a special Fritzbox,it is the 7362.That the Thing you get from the German Provider 1und 1.
Is it possible to be a Beta Tester?
a.specht-kempen@online.de
Andre´
Henry55
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 1
Joined: September 2014

Next

Return to Homeseer Fritz!box Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest