Toon app: ToonStore

Forum about forum-provided applications on Toon

Moderator: marcelr

Re: Toon app: ToonStore

Postby Toonz » Sat Mar 10, 2018 2:00 pm

just deleting the folders is not enough. Toon still thinks buienradar is installed and therefor skips the installation of the ipk via ToonStore.

Remove buienradar with:
opkg remove buienradar

After that you can install again via ToonStore as usual.
Same for all other apps you had installed.
Toonz
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 624
Joined: December 2016

Re: Toon app: ToonStore

Postby odelay99 » Sat Mar 10, 2018 2:26 pm

Toonz wrote:just deleting the folders is not enough. Toon still thinks buienradar is installed and therefor skips the installation of the ipk via ToonStore.

Remove buienradar with:
opkg remove buienradar

After that you can install again via ToonStore as usual.
Same for all other apps you had installed.


Thanks Toonz, that fixed it!
odelay99
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 20
Joined: May 2017

Re: Toon app: ToonStore

Postby Fietspomp » Thu Mar 15, 2018 5:31 pm

I have a freshly rooted Toon with latest firmware, installed Toonstore but when I select an app and press "Toon bijwerken" nothing happens...
Also I can find a logfile to check for errors...

My second Toon also has the latest firmware and here it works fine.... Only difference between the Toons is the u-boot but this shouldn't matter I guess?

EDIT: Just saw my own Toon (one with trouble) had the time/date completely wrong (1st Jan 2011)... Apperently Chrony isn't really working.
Manuall set date and time and now it's working :oops:
Fietspomp
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 15
Joined: January 2018

Re: Toon app: ToonStore

Postby Toonz » Wed Mar 28, 2018 12:12 pm

Sorry, a bit late replying, you can find the correct config for chrony here: https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... onf#p85791
Toonz
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 624
Joined: December 2016

Re: Toon app: ToonStore

Postby BOverdevest » Sun Apr 01, 2018 1:44 pm

Hi, I bought a freshly rooted Toon, everything seems to be working fine, except for the Toonstore.
I have the same problem as Fietspomp, when I select an app to be installed and press "Toon bijwerken" nothing happens...

I checked the time/date on the Toon and this is correct. So, it seems to be a different root cause...
Any ideas? Should I check/replace this Chrony script on the Toon?

greetings
Bart
B Overdevest
Rooted Toon, Raspberry 3B+, Domoticz
BOverdevest
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 10
Joined: February 2018
Location: Delft

Re: Toon app: ToonStore

Postby marcelr » Sun Apr 01, 2018 8:09 pm

Could you post the toonstore log from /mnt/data/update/_opkg_<whatever>.log?
marcelr
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 862
Joined: May 2012
Location: Ehv

Re: Toon app: ToonStore

Postby BOverdevest » Mon Apr 02, 2018 3:22 pm

marcelr wrote:Could you post the toonstore log from /mnt/data/update/_opkg_<whatever>.log?


Folder has 1 file only: _opkg.qb2-uni-9.9.99.script.sh
So no log file...

greetz
Bart
B Overdevest
Rooted Toon, Raspberry 3B+, Domoticz
BOverdevest
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 10
Joined: February 2018
Location: Delft

Re: Toon app: ToonStore

Postby Toonz » Mon Apr 02, 2018 9:41 pm

Hi, can you check two things:
1. Is your hosts file correct ? (https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... sts#p83698)
2. Is your webserver running properly? (Start reading here: https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... sts#p83698)
Toonz
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 624
Joined: December 2016

Re: Toon app: ToonStore

Postby BOverdevest » Tue Apr 03, 2018 7:38 am

Toonz wrote:Hi, can you check two things:
1. Is your hosts file correct ? (https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... sts#p83698)


i added to /ETC/host (so was missing)
172.20.48.1 feed.hae.int feed

After Toonstore was working properly
btw a # was added in front my line and the same line was added again the bottom of /ETC/host

Toonz wrote:2. Is your webserver running properly? (Start reading here: https://www.domoticaforum.eu/viewtopic. ... sts#p83698)


Correct it has the same URL reference?
I went through the posts, but i do not have the file /qmf/etc/qmf_project.xml
B Overdevest
Rooted Toon, Raspberry 3B+, Domoticz
BOverdevest
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 10
Joined: February 2018
Location: Delft

Re: Toon app: ToonStore

Postby Fietspomp » Wed Apr 04, 2018 11:48 am

Just out of curiosity, what firmware version do you have?
Fietspomp
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 15
Joined: January 2018

Re: Toon app: ToonStore

Postby BOverdevest » Wed Apr 04, 2018 4:13 pm

Toon Software version 4.11.6

Is OK?


Sent from my iPhone using Tapatalk
B Overdevest
Rooted Toon, Raspberry 3B+, Domoticz
BOverdevest
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 10
Joined: February 2018
Location: Delft

Re: Toon app: ToonStore

Postby aabre » Wed Apr 25, 2018 8:53 pm

Hi Toonz,
Installed version 4.15.6

Globals.qml was overwrite by the install so toonestore was gone.
Add toonstore in Globals again and it look like its working again, only traffic app was not working anymore "traffic app is not working with the new firmware 4.15.6"
Also in toonstore the icons (+) and the refress ico was changed.

Is it possible to remove and install toonstore ? and will this help ?

tks Toonz
Gr. AadjeB
aabre
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 12
Joined: November 2017

Re: Toon app: ToonStore

Postby Toonz » Thu Apr 26, 2018 6:03 am

Hi reinstalling will not help. Both ToonStore and the traffic app will need an update to fix this.
Will do so but will go on holiday first.
Toonz
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 624
Joined: December 2016

Re: Toon app: ToonStore

Postby TheHogNL » Thu Apr 26, 2018 3:38 pm

aabre wrote:Hi Toonz,
Installed version 4.15.6

Globals.qml was overwrite by the install so toonestore was gone.
Add toonstore in Globals again and it look like its working again


How did you upgrade? The update-script I have written will fix the Globals.qml right after the upgrade.
TheHogNL
Member
Member
 
Posts: 328
Joined: August 2017

Re: Toon app: ToonStore

Postby Toonz » Thu Apr 26, 2018 4:31 pm

aabre wrote:Hi Toonz,
Installed version 4.15.6

Globals.qml was overwrite by the install so toonestore was gone.
Add toonstore in Globals again and it look like its working again, only traffic app was not working anymore "traffic app is not working with the new firmware 4.15.6"
Also in toonstore the icons (+) and the refress ico was changed.

Is it possible to remove and install toonstore ? and will this help ?

tks Toonz
Gr. AadjeB

I upgraded to 4.15.6 myself via de upgrade script from TheHogNl. Both ToonStore and traffic app are working fine here.
Just the 'refresh' picture is not shown on the ToonStore refresh button, but the refresh functionality works ok.
EDIT: For a day ToonStore blocked installation of apps because I hadn't updated the repo with the new available firmware version, probably that's why you have seen that icon (exclamation mark instead of a '+' sign).
Toonz
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 624
Joined: December 2016

PreviousNext

Return to Toon Apps

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest