Toon mobile access

Forum about forum-provided applications on Toon

Moderators: marcelr, TerrorSource, Toonz, TheHogNL

Re: Toon mobile access

Postby Ron_nl » Wed Dec 25, 2019 2:53 pm

Safari still doesn't like it, and I still have to login. (and it is local IP too)
But it gets even stranger, wanted to remove and reinstall the app so went to the toonstore, but the app is gone.
17 apps in the store but no mobile.
Toonstore V 5.0.0 Firmware 5.15.6

Ron.
Ron_nl
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 33
Joined: March 2019

Re: Toon mobile access

Postby TheHogNL » Wed Dec 25, 2019 3:01 pm

Ron_nl wrote:Safari still doesn't like it, and I still have to login. (and it is local IP too)
But it gets even stranger, wanted to remove and reinstall the app so went to the toonstore, but the app is gone.
17 apps in the store but no mobile.
Toonstore V 5.0.0 Firmware 5.15.6

Ron.


Mobile website (app) is auto installed since last update as it can't be part of the github normal app installation. If you remove it (from /qmf/www/mobile) it will be reinstalled after next update.
There is no reason to reinstall it because it is just a few simpel webpages.
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1547
Joined: August 2017

Re: Toon mobile access

Postby Ron_nl » Wed Dec 25, 2019 3:29 pm

Ahh so it used to be an app.
Cleared that part, thanks!

Ron.
Ron_nl
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 33
Joined: March 2019

Re: Toon mobile access

Postby TerrorSource » Thu Dec 26, 2019 2:20 pm

Ron_nl wrote:Ahh so it used to be an app.
Cleared that part, thanks!

Ron.


Yup! Way more easier now. Only set username/password in Instellingen > TSC and you're done!
TerrorSource
Member
Member
 
Posts: 417
Joined: May 2017

Re: Toon mobile access

Postby Ron_nl » Thu Dec 26, 2019 7:25 pm

TerrorSource wrote:Yup! Way more easier now. Only set username/password in Instellingen > TSC and you're done!


But that is just what I don't want :D
Want it without the login. :wink:

Ron.
Ron_nl
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 33
Joined: March 2019

Re: Toon mobile access

Postby TheHogNL » Thu Dec 26, 2019 9:54 pm

Ron_nl wrote:
TerrorSource wrote:Yup! Way more easier now. Only set username/password in Instellingen > TSC and you're done!


But that is just what I don't want :D
Want it without the login. :wink:

Ron.


Just edit the lighttpd.conf for that.
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1547
Joined: August 2017

Re: Toon mobile access

Postby Ron_nl » Fri Dec 27, 2019 4:43 pm

TheHogNL wrote:Just edit the lighttpd.conf for that.


Thanks, with some research, trial and error I've found it. 8)

Ron.
Ron_nl
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 33
Joined: March 2019

Re: Toon mobile access

Postby janha » Wed Jan 01, 2020 4:54 pm

Hi, could somebody please share with me the content of the /mobile folder? Or can it still be found somewhere? For some reason, the mobile access wasn't working for me when I rooted my Toon. So I checked the content of the /mobile folder and saw that index.html was completely blank. I deleted all the files in the folder so now I have to get them back somehow. Thank you!
janha
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 1
Joined: January 2020

Re: Toon mobile access

Postby TheHogNL » Thu Jan 02, 2020 12:59 pm

Ron_nl wrote:
TheHogNL wrote:Just edit the lighttpd.conf for that.


Thanks, with some research, trial and error I've found it. 8)

Ron.


https://github.com/ToonSoftwareCollective/mobile
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1547
Joined: August 2017

Re: Toon mobile access

Postby estate » Tue Jan 14, 2020 4:27 pm

Hi :)

Today I updated my toon and fixed the connection problem with the toon mobile app.
Also entered the beta team for the app and got its last update on google play store

In the app I now see what I used for electrical power today on the bottom left and gas today on the bottom right of the screen.

As I see the power readings are displayed the gas readings are not, athough both are connected smart meters and on the toon itself I can read the gas usage perfectly
When I call the graphics I also do not see the gas usage but do see the electrical graphics

Somehow the readings do not get transfered to the mobile app.

I thought I would report that here so you can check that out.

P.S. when I check the version number of the toon app it says versie 0.5.7 ??
estate
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 20
Joined: October 2019

Re: Toon mobile access

Postby Stampre » Sat Feb 15, 2020 7:50 pm

I'm on IOS and connected to my Toon. Is there a way to control also the lights from the mobile site?
Stampre
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 13
Joined: February 2020

Re: Toon mobile access

Postby TerrorSource » Sat Feb 15, 2020 9:50 pm

Stampre wrote:I'm on IOS and connected to my Toon. Is there a way to control also the lights from the mobile site?


Not by ToonMobile. Maybe a different way, domoticz or HomeAssisant for example.
TerrorSource
Member
Member
 
Posts: 417
Joined: May 2017

Re: Toon mobile access

Postby RoadXY » Mon Feb 17, 2020 10:06 am

estate wrote:As I see the power readings are displayed the gas readings are not, athough both are connected smart meters and on the toon itself I can read the gas usage perfectly
When I call the graphics I also do not see the gas usage but do see the electrical graphics

Somehow the readings do not get transfered to the mobile app.

That's a bug, I'm working on it.
RoadXY
Member
Member
 
Posts: 109
Joined: October 2015

Previous

Return to Toon Apps

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests